Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zbroiłem s swojego 2,9m zaczynając od 20 Y phenixa ,która jest niższa od od PM minima match i z podpietą Stewlką 4000 rzuty bardzo dalekie (odległość od stopki 68cm)..Podejrzewam ,że kij zbroisz głównie pod gumy ,więc przynęty lotniejsze od kleniowo-boleniowych wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 fakt, guma to 90%, a jeśli wobki to już raczej cięższepodziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam, nie chce zakladac nowego watku mam mb842-2 do uzbrojenia z tym ze chcialmym podpiac mu kreciol shimano np stradic w wielkosci 2500 jaki set przelotek uzyc? Bedzie ok to co wyzej? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Mam sęka. Myślę jaki stożek urobić na taki kij. Kręcioł daiwa 3000 Moja opcja PB match 25-12-8PB V 8-7-6-5-5-5 ... Może ktoś przerabiał temat. Kij będzie wyłącznie pod plećkę max 12 lb i kolega chce jak najjj ... dystanse rzutów uzyskiwać. Przynęty głównie 4-7 gr. woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Mam na jednym patyku M25, 12, 8 i dalej V6 i 5tkami do końca. Lata super, ale docelowo będzie od M20 i szczyt w V4. Edytowane 3 Marca 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 M 25 , 12 , 8 , 5 LV 4 do końcaTo pod woby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Jeśli koniecznie 25 ,to raczej przeprosiłbym się z V-kami.Choć 12lb zbroiłem od niższych 20Y Phenixa i wobki od 4-5g latają naprawdę daleko.Z drugiej strony "daleko",to pojęcie względne,na mojej Wisełce pożądane są rzuty ekstremalnie dalekie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dąbek111 mam pytanie. Jaką szczytówka zakończyć 305cm kij UL gdzie tunel mam w 5-kach ? Też piątką siciem ? Jaki ma wpływ na rzuty wielkość ostatniej przelotki ?Np 5,5 a 5 ? Czy w ogóle jakaś różnica jest ? Oprócz wizualnej ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Dąbek111 mam pytanie. Jaką szczytówka zakończyć 305cm kij UL gdzie tunel mam w 5-kach ? Też piątką siciem ? Jaki ma wpływ na rzuty wielkość ostatniej przelotki ?Np 5,5 a 5 ? Czy w ogóle jakaś różnica jest ? Oprócz wizualnej ? PzdrZalezy jakie te piatki masz. V-Ki, L-ki? Jesli v-ki to daj 5.5, l-ki daj 5. Szczyt ma wplyw na uklad linki. Na dlugosc rzutu w pewnym stopniu pewnie tez. Np. w przypadku jak dasz zbyt mala w stosunku uzywanej linki.Roznicy miedzy 5 a 5.5 mial nie bedziesz, poza wizualna..... Edytowane 16 Lutego 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picen7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 WitamChciał bym uzbroić blank Blaas SLS 9010 w przelotki PB TiChrome. Może już ktoś miał styczność ze zbrojeniem tego blanku w TiChrome lub doradzi jaki zestaw przelotek do niego dobrać aby nie było jakiegoś przeskoku lub załamania. Łowię głównie woblerkami. Będzie współpracował z kołowrotkiem Daiwa w wielkości 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picen7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Pisałem już z jednym z forumowiczów i polecił mi taki oto zestaw: Zdecydowanie 20M--10M--7M --6V--5V--4x4V +top np.4.5LGST lub 5FSTAle chciałem zasięgnąć jeszcze wszej opinii, może te informacje jeszcze komuś się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Koledzy, jak wrażenia z użytkowania wędek. Można jakiś krótki i treściwy opis otrzymać.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego pierwszego projektu na tym blanku z fuji KR. Pięknie pracuje pod rybą, czułość bardzo przyzwoita a i opad pokazuje od małej gumy + 3g. Łowiłem nawet na 4"+7g tu raczej bez komfortu ale się da. A stworzony jest do gumek 2" 3" i tak do 7g a smuklejsze i do 10g obsłuży. Na plecionce 0,06 jestem pod wrażeniem długości rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Cześć!Czy ktoś może podzielić się zdjęciem "maczowych" minim? Szukałem u wujka google, ale tam zdjęcia wyjęte z konteksu, a tu chodzi o konkrety. Najchętniej jakby ktoś mógł zaprezentować na zdjęciu porównanie minim zwykłych (L) z matchami w tych samych rozmiarach.Szczególnie interesują mnie rozmiary 10 w dół.Zdjęcia wędki ubranej w minimy match z wyszczególnieniem zastosowanych rozmiarów przelotek mile widziane. Ewentualnie, jeśli ktoś może podać linka pod zdjęcia tego typu...Z góry dzięki za wszelką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 http://www.sklep.brc.com.pl/pl/c/Przelotki/12/1/default/1/f_producer_14/1 Tu masz troche zdjec, pewnie zabardzo do porwnania sie nie przydadza, ale jak sie ladnie usmiechniesz do Roberta to moze jakies foto Tobie cyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 http://www.sklep.brc.com.pl/pl/c/Przelotki/12/1/default/1/f_producer_14/1 Tu masz troche zdjec, pewnie zabardzo do porwnania sie nie przydadza, ale jak sie ladnie usmiechniesz do Roberta to moze jakies foto Tobie cyknie Patrzyłem już na to jak wół na malowane wrota, ale skali porównawczej na tym za Chiny się nie da złapać.Jak nic się nie znajdzie, to uderzę do Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Chciałbym uzbroić ten blank (208cm, 6-12lb, ex-fast) w Minimy Tich. Jaką rozmiarówkę proponujecie, aby blank był nadal szybki i dobrze spisywał się pod dropshotem? Czy startową rozpocząć od 16, czy 20? Jak dalej w kierunku szczytu? Edytowane 23 Lipca 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Wysokość i wielkość pierwszej dopasuj do kołowrotka jakim będziesz łowił z tym kijkiem. Te miminki są na tyle lekkie że nie obciążysz nimi blanku. Edytowane 22 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) No właśnie problem w tym, że będę zamawiał przelotki z netu i jedynie moge bazować na ich katalogowych wymiarach, bo nie mam jak dopasować 16 lub 20 i wybrać tej właściwej. Kręcioł jaki będzie w kijku to Red Arc10200. Bardziej obstawiam, że potrzebna będzie 20 ale musze zweryfikowac ich wysokości. Myślalem o 20, 12, 10, 7, 6, 3x5 + szczyt ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie? Edytowane 22 Lipca 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 No właśnie problem w tym, że będę zamawiał przelotki z netu i jedynie moge bazować na ich katalogowych wymiarach, bo nie mam jak dopasować 16 lub 20 i wybrać tej właściwej. Kręcioł jaki będzie w kijku to Red Arc10200. Bardziej obstawiam, że potrzebna będzie 20 ale musze zweryfikowac ich wysokości. Myślalem o 20, 12, 10, 7, 6, 3x5 + szczyt ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie?Dobrze kombinujesz , zrob tak:Match: 20, 10, 07,V: 06,05,04,04,04Powinno dobrze hulac, mozesz w sumie zaczac nawet od 16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ja proponuję : Match : 16, 7, 5LV : 5L: 4x 4W Miałem w ten sposób uzbrojonego FX701 w jednym kawałku i pięknie latało z młynka 2500 Shimano i Spro Red 10300 robił robotę, 16 nie gasiła rzutów. Teraz ubrałem w taki sam zestaw szklaka dla kolegi pod kropki i również wyszło bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ja proponuję : Match : 16, 7, 5LV : 5L: 4x 4W Miałem w ten sposób uzbrojonego FX701 w jednym kawałku i pięknie latało z młynka 2500 Shimano i Spro Red 10300 robił robotę, 16 nie gasiła rzutów. Teraz ubrałem w taki sam zestaw szklaka dla kolegi pod kropki i również wyszło bardzo obiecująco.zdaje się że właśnie ta 701 trafiła w moje łapki sprawdzimy jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Ale w match wchodzić czy ubrać go w całego w V, zaczynając od 20? Edytowane 23 Lipca 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 V20 trochę niska będzie, M'ki są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 V20 trochę niska będzie, M'ki są ok.Nawet nie trochę a bardzo niska.W V-kach to start minimum od 25, a najlepiej w Match od 20,potem 10M, 6M,5V,5sztx4W (lub 4szt,trzeba by sprawdzić) i fuji fst 5 na szczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi