mdziam_78 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Minęło znów trochę czasu i zastanawiam się nad kijkiem o szczytowym ugięciu, ale nie krowim ogonie i nie super szpadzie. Chciałbym uniwersał do gumek 2-3" na główkach 3-5g i długości ok 230cm. Czy dałoby radę pokazać fotki ugięcia na 5g i np 50g. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 To ten blaas jest za mocny, to nie jest 6lb, to najmniej 8 nie tylko wg mojej oceny. blanki bardziej pod wobki moim zdaniem przy gumie pracuje dopiero w górnym cw. I tak to z czasem doszedłem do wniosku że fajnie mi się nim łowi na gumki 5cm i główki najlepiej 7-10g. Czyli taki baardzo lekki 'sandacz'.Dlatego sobie ukrecilem fx 801 z phenixa, ale to gumki 2" max obsługuje. Phenix czeka na cześć artystyczną rękojeści dlatego na forum sie nie pojawił jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Bartek, dałbym pomógł jakby była taka opcja. Rozwiałeś wszelkie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Spoko, zdarza się że i mi ktoś czasem pomoże, więc jak już coś wiem z doświadczenia to staram się opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam,koledzy mam problem, bo nieczęsto zbroję wędki w przelotki Minima .Chcę uzbroić blank MHX'a S842-2 w kpl. przelotek Minima 4 Match TiChrome , wędka będzie pod żyłkę, sporadycznie cienką plecionkę, więc przelotki powinny dać radę.Jaki zastosować set ? Chcę zacząć od 20M, a skończyć na 4V ale co pomiędzy nimi???Będę wdzięczny za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) 20 M będzie za wielka.Zacznij od 16M --10 M-- 6M--5v --4v do końca. Weź awaryjnie 5M ,może sprawdzi się lepiej zamiast 6-ki Edytowane 20 Października 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A same przelotki minima 4 match TiChrome to dobry zestaw pod ten blank czy coś innego brać?. Zwykle Alconite mocno spowolnia ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Mój ojciec takim łowi ,wczesniej ja łowiłem, w alconit 20Y do 5l i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A mój zbrojony od 25-ki od dołu i daje radę .Bez przesady z tymi szybkościami w kijach 8lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Ja mam 16M-8M-5M-4V i 4x4L do końca i też fajnie chodzi, chociaż jeśli pod żyłkę to lepiej V do końca co by się przy wilgoci do blanku nie kleiła Edytowane 20 Października 2014 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Koledzy, nie mam pod ręką ani wcześniej nie miałem okazji / potrzeby bliżej zaznajomić się z przelotkami Pac Bay Minima, a potrzebuję "na szybko" ułożyć stożek do okoniówki / wzdręgówki klasy UL Robię to na podstawie katalogu PacBaya, podpowiedzcie mi proszę czy dobrze kombinuję 1. Przelotki matchowe (M) + SV M16 - M8 - M5 - M4 -i dalej już SV4 albo M4L do końca (długi stożek) M16 - M7 - M4 - i dalej już SV4 albo M4L do końca (krótki stożek) M20 - M10- M5 - M4 - i dalej SV4 do konca (taki jakiś pośredni ten stożek, nie wiem czy nie najciekawszy zwłaszcza ze M20 bedzie mozna dac blizej kolowrotka) 2. Przelotki "normalne" minima (SV) SV25 - SV16 - SV8 - SV5 - i dalej już SV4 do końca (długi stożek) SV25 - SV12 - SV6 - i dalej już SV4 do końca (krótki stożek) - poproszę o weryfikację bo muszę się zdecydowac na jakiś w/w set przelotek . Blank raczej o małej zbieżności jak to UL tak że kwestia nachylenia pomijalna mysle Co się z tego najzgrabniej układa na kiju? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Ja w okoniówce na MHX S871-2 mam taki setM16-M8-M5-4L i do końca 3L ale wiązanie tych trójek moimi łapskami to masakra jakaś Zrobiłem tak cztery okoniówki i chodzi jak trzeba, robiłem też inne przejście z Match 5 na V4-4L....a jaki to kijek kolega stroi Edytowane 26 Listopada 2014 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Proponuje coś takiego:16M-8M-5M-4V-4L- i do konca 3LLub16M-8M-5M-4V i do konca 4L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 fx601-1 wiec UL uzbroiłem 16M-10M-6M--5V-4L i do końca 3W +top 4 PacBay XFXZT Micro Top PacBay XFXZT Micro Top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Identycznie jak Kuba zastosowałem set do FX 661-16M,10M,6M,5V,4L,3W,3W,3W+SZCZYT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 M20 - M10- M5 - LV5 - i dalej LV4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 M20 - M10- M5 - LV5 - i dalej LV4Ja mam w Swoim Matagi tak TiChrome M20-M10-M5-M4-M4L-V4-i reszta L4W a na szczyt 4 TiChrome , i powiem ze fajniej to wyglada i nic się do blanku nie klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzieki chłopaki, daje mi to jakies pojecie. Jak blizej kolowrotka to M20-M10-M5 a jak dalej to M16-M8-M5 - tak to widzę na ten moment rozumiem że tam gdzie piszecie LV to chodzi o ramke opisywana przez PacBaya jako SV ( rzeczywiscie przypominajaca LV Fuji ) no a tam gdzie pszecie o L to chodzi o cos co PacBay opisuje jako Minima F - i faktycznie przypomina Fuji L. Teraz jeszcze jedna sprawa, wysokość tych PacBayowskim "L"3 czy też "F"3 - bo kusi, ale one nie za blisko blanku beda ? jak generalnie te "elki" czy też "efki" pacbayowskie maja się wysokością do L Fuji - wyższe są czy niższe ? Najlepiej to by było jakby gdzieś były takie LV/SV w numerze 3 ale nie ma niestety albo jak nie widze... Oczywiscie cały czas mam na mysli Minime , seria 3 lub 4 dzieki za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 L4 - wewnętrzna krawędź pierścienia ok 2mm od dolnej płaszczyzny stopki. Ramka z pierścieniem jest pochylona w przód , w kierunku szczytówki pod kątem około 1150 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 L4 - wewnętrzna krawędź pierścienia ok 2mm od dolnej płaszczyzny stopki. Z ciekawości zmierzyłem od wewnętrznej do blanku dla L3 i również jest to około 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) LV mają jeszcze zaletę w postaci mniejszej wagi niż L.Łowie Phenixem zbrojonym od 20M do LV4 i jest świetnie. Edytowane 26 Listopada 2014 przez pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 To w sumie podobne do L Fuji chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A co dajecie jako przelotke szczytowa po lv4 minima ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dlatego ja dałem L-ki na szczyt bo szczytowa ładnię sie z nimi zgrywa. Przy LV szczytowa sie delikatnie chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A tam bedziemy gadać,masz tu fotki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi