Skocz do zawartości

Pac Bay minima 4 - dobór i rozmieszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Minęło znów trochę czasu i zastanawiam się nad kijkiem o szczytowym ugięciu, ale nie krowim ogonie i nie super szpadzie. Chciałbym uniwersał do gumek 2-3" na główkach 3-5g i długości ok 230cm. Czy dałoby radę pokazać fotki ugięcia na 5g i np 50g.

Dzięki

To ten blaas jest za mocny, to nie jest 6lb, to najmniej 8 nie tylko wg mojej oceny. blanki bardziej pod wobki moim zdaniem przy gumie pracuje dopiero w górnym cw. I tak to z czasem doszedłem do wniosku że fajnie mi się nim łowi na gumki 5cm i główki najlepiej 7-10g. Czyli taki baardzo lekki 'sandacz'.

Dlatego sobie ukrecilem fx 801 z phenixa, ale to gumki 2" max obsługuje. Phenix czeka na cześć artystyczną rękojeści dlatego na forum sie nie pojawił jeszcze :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Witam,

koledzy mam problem, bo nieczęsto zbroję wędki w przelotki Minima .

Chcę uzbroić blank MHX'a S842-2 w kpl. przelotek Minima 4 Match TiChrome , wędka będzie pod żyłkę, sporadycznie cienką plecionkę, więc przelotki powinny dać radę.

Jaki zastosować set ? Chcę zacząć od 20M, a skończyć na 4V ale co pomiędzy nimi???

Będę wdzięczny za podpowiedź :)

• 1 miesiąc temu...

Koledzy,

nie mam pod ręką ani wcześniej nie  miałem okazji / potrzeby bliżej zaznajomić się z przelotkami Pac Bay Minima, a potrzebuję "na szybko" ułożyć stożek do okoniówki / wzdręgówki klasy UL

Robię to na podstawie katalogu PacBaya, podpowiedzcie mi proszę czy dobrze kombinuję

1. Przelotki matchowe (M) + SV

M16 - M8 - M5 - M4 -i dalej już SV4  albo M4L  do końca (długi stożek)

M16 - M7 - M4  - i dalej już SV4 albo M4L do końca (krótki stożek)

M20 - M10- M5 - M4 - i dalej SV4 do konca (taki jakiś pośredni ten stożek, nie wiem czy nie najciekawszy zwłaszcza ze M20 bedzie mozna dac blizej kolowrotka)

2. Przelotki "normalne" minima (SV)

SV25 - SV16 - SV8 - SV5 - i dalej już SV4 do końca (długi stożek)

SV25 - SV12 - SV6 - i  dalej już SV4 do końca (krótki stożek)

- poproszę o weryfikację bo muszę się zdecydowac na jakiś w/w set przelotek . Blank raczej o małej zbieżności jak to UL tak że kwestia nachylenia pomijalna mysle

Co się z tego najzgrabniej układa na kiju?

Dzięki za pomoc :)

Ja w okoniówce na MHX S871-2 mam taki set

M16-M8-M5-4L i do końca 3L  ale wiązanie tych trójek moimi łapskami to masakra jakaś  

Zrobiłem tak cztery okoniówki i chodzi jak trzeba, robiłem też inne przejście z Match 5 na V4-4L....a jaki to kijek kolega stroi ;)

Edytowane przez Hubertus

Dzieki chłopaki, daje mi to jakies pojecie. Jak blizej kolowrotka to M20-M10-M5  a jak dalej to M16-M8-M5 - tak to widzę na ten moment

rozumiem że tam gdzie piszecie LV to chodzi o ramke opisywana przez PacBaya jako SV ( rzeczywiscie przypominajaca LV Fuji )

no a tam gdzie pszecie o L to chodzi o cos co PacBay opisuje jako Minima F - i faktycznie przypomina Fuji L.

Teraz jeszcze jedna sprawa, wysokość tych PacBayowskim  "L"3 czy też "F"3 - bo kusi, ale one nie za blisko blanku beda ?  jak generalnie te "elki" czy też "efki" pacbayowskie maja się wysokością do L Fuji - wyższe są czy niższe ? Najlepiej to by było jakby gdzieś były takie LV/SV  w numerze 3 ale nie ma niestety albo jak nie widze...

Oczywiscie cały czas mam na mysli Minime , seria 3 lub 4

dzieki za pomoc

• Like 1