Skocz do zawartości

Pac Bay minima 4 - dobór i rozmieszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jaka szczytowa przelotka najlepiej pasuje do przelotek minima 4 tich,a jaka do minima 4 hard chrome?

Zależy mi aby była z ringiem sic badz jej odpowiednik,lekka i dopasowana kolorystycznie do jednej i drugiej serii w wielkości 4,5.

Pasująca do blanku z tipem o grubości 1.6mm,lub 1,8mm.

Panowie jaka szczytowa przelotka najlepiej pasuje do przelotek minima 4 tich,a jaka do minima 4 hard chrome?

Zależy mi aby była z ringiem sic badz jej odpowiednik,lekka i dopasowana kolorystycznie do jednej i drugiej serii w wielkości 4,5.

Pasująca do blanku z tipem o grubości 1.6mm,lub 1,8mm.

A do tego najlepiej lekka,pod kleniowo jaziowe kijki.

Zastanawiam sie czy nie zacząć najpierw przebudowy dwóch moich starych kijków o cw 5-25g Robinson i drugiego 3-18g Daiwa Exceller,oba dł.2,75m.

Może macie pomysły jak je uzbroić? Ten pierwszy miałby być pod bolka natomiast drugi cieżej klen i lekko boleń oraz okoń. Preferowałbym PB Minima 4,ale chetnie rozważę inne ciekawe  propozycje (moze KR-Concept_).

Witam.

Chciałbym uzbroić dosc szybki blank o c.w.8-25 i długości 2,7 m.w przelotki Minima 4.

Chciałbym zaczac od 20M,12M,8M,5M,oraz 4 lub 5 x 4V i na szczyt i na szczyt 4,5 plgst sic.Czy bedzie dobrze?

Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka

Te minimy sie nie nadaja do takiego kija?

Chcialbym jednak je zalozyc bo je mam tylko niewiem czy rozmiary sa dobre,a poza tym ten kij to oskrobany z lakieru robinson(na czyms trzeba sie uczyc:-)).Ewentualnie jakie rozmiary kolego proponujesz?

• Like 1

Witam.

Chciałbym uzbroić dosc szybki blank o c.w.8-25 i długości 2,7 m.w przelotki Minima 4.

Chciałbym zaczac od 20M,12M,8M,5M,oraz 4 lub 5 x 4V i na szczyt i na szczyt 4,5 plgst sic.Czy bedzie dobrze?

A jaki rozmiar kolowrotka? A jaka linka? Jakie przynety? Ma pracowac bardziej szczytem czy dolnik tez chcesz uruchamiac?

Może lepiej alconite lub kr

Tez bym tak zbroil ciezszy kijek - w uncjowce (no, prawie, bez 3g) zbjanie wagi nie jest tak wazne jak w lightach.. ;)

Edytowane przez madmatt

A jaki rozmiar kolowrotka? A jaka linka? Jakie przynety? Ma pracowac bardziej szczytem czy dolnik tez chcesz uruchamiac?

Tez bym tak zbroil ciezszy kijek - w uncjowce (no, prawie, bez 3g) zbjanie wagi nie jest tak wazne jak w lightach.. ;)

Przynety to przewaznie wobki i wirówki powyzej 2, ale i gumki tez.

A w jaki sposob moge wplynac na prace szczytu lub dolnika?

Przynety to przewaznie wobki i wirówki powyzej 2, ale i gumki tez.

Chcialem zrobuc cos takiego uniwersalnego z przewaga bolenia...

Im wyzsza przelotka wlotowa, tym blizej kolowrotka mozna ja umiescic zmuszajac dolnik do plynniejszej pracy ale to tylko teoria RB ;)

Zestaw przelotek, ktory masz da rade - jest na tyle uniwersalny, ze spokojnie powinien ogarnac temat, zwlaszcza, jesli to pierwszy kijek.. Mozesz ew. zamienic 5M na 5SV, skoro ma byc zylka i reszta tunelu w Vkach.

Chociaz ja do dalekosieznej armaty zbroilbym w KL-H od 25..

Edytowane przez madmatt

Czyli jesli zastosuje 25M (jest ona dluzsza id 20M )na wlocie to moge zblizyc ja w kierunku kolowrotka,przez co zmusze blank do głebszej pracy? Dobrze rozumie?O ile moge sie zblizyc?