pablo208 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie widziałem...jedynie czarne z srebrnym środkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 A gdzie takie sa? Mogę linka? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 A gdzie takie sa? Mogę linka?Np tutaj: https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-Minima-MATCH%2C-BlackChrome/1101https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-Minima-F-%2C-BlackChrome/1102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Dziękuję, też fajne i w obu wersjach są. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Można mieć Torzite w rozsądnych pieniądzach, jeżeli ktoś nie chce wydawać 400zł na przelotki, są sposoby żeby to obejść znane nie od dziś i już dawno temu stosowane. Największy wpływ na szybkość i tak ma tunel plus szczytowa, pierwsze 3-4 największe 20-10-5.5-4kb a co za tym idzie najdroższe przelotki dajemy Alconite a tunel w Torzite, wychodzi szybko, przystępnie cenowo i zdrowo dla linek. Zrobiłem małe zestawienie cenowe: Alconite 20-10-5.5-4kb-5x4kt Torzite + szczyt Torzite 240zł PB Minima TiCH (bo tylko te jako tako się do czegokolwiek nadają) 20-10-5-4V-5x4 156zł!!! do tego jeszcze szczytowa Torzite (jeżeli rzeczywiście walczymy o wagę i nie chcemy zamulać szczytu) i mamy uwaga 212zł Nie ma oszczędności na drucie, 38zł to cena dobrej żyłki, lub dorzucają 10-15 jakiejś ekonomicznej plecionki. Warto? Moim zdaniem nie. Ja jestem na nie, miałem wędki na Minimach i mam takie same obserwacje jak @siatkaz. Pierwszy kontakt euforia że mozna tak tanio i lekko, a po czasie jednak rozczarowanie, linki niszczą się dużo szybciej szczególnie gdy łowi się ryby większe tarcie. Jeżeli ktoś kolekcjonuje wędki za szafą to Minimy są idealnym rozwiązaniem, tam linek nie żrą Ja już druciaków nigdy nie założę, wolę ciężkie Alconite i wolniejszy szczyt, niż lekkie i żrące linki druty. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ja w takim razie uzywamm innych minim. Mam na kijach zarowno chard chrome jak i tichromy i nic sie nie dzieje....z opini kolegi wynika ze duże pracownie choćby rodmas fishingrod northrods robią buble - używając w swoich wyrobach właśnie tych przelotek. Odważna teza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Odgrzeje sprawe. Opinie skrajne wiec moze ktos ma jakies nowe ciekawe wnioski na + lub na - przelotek Minima. Mianowicie czy w zastosowaniu przy kiju 8 lb setu przelotek minima + sic na szczycie mozna miec obawy o zużycie przelotek uzywajac plecionki o deklarowanej mocy 8 lb ? Nie mam do tych przelotek przekonania choc moze nie potrzebnie spusuje je na straty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Jak kolega nie będzie 5 kilogramowych cieżarków ciągał non stop góra dół to spokojnie dadzą radę...Przy tej mocy wędki nie ma sie co obawiać, fajna opcja do wędek typu UL i L, ze względu na wagę to jedyna alternatywa dla nich to Torizite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Mam te czarne trzeci sezon przy kijku boleniowym i jak narazie zero oznak zużycia, wędkuję przynętami od 6 gram do 20 gram tylko że z żyłką. Zamontowane były właśnie ze względów finansowych i jak narazie nie żałuję, chociaż z czasem zlecę zmianę ich na torzite bo są ładniejsze;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Nie no maks to 8 gram lacznie. Roznie pisza o nich stad pytanie bo rzekomo plecionka powoduje naciecia (rowki) tych minim wiec wole popytać. A ty kol. Hubertus chyba sporo tego zakladasz do UL i L nie ma z tym problemow? Byly jakies uwagi co do nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Nie tyle mnie martwi ciezar przynet co np regularne przylowy . Wiadomo napieta plecionka i szorowanie plecionki pod ciezarem ryby czy to nie ma wplywu ze linka moze uszkodzic przelotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Nie no maks to 8 gram lacznie. Roznie pisza o nich stad pytanie bo rzekomo plecionka powoduje naciecia (rowki) tych minim wiec wole popytać. A ty kol. Hubertus chyba sporo tego zakladasz do UL i L nie ma z tym problemow? Byly jakies uwagi co do nich ?Fakt, zakładam naprawdę dużo i sam używam w swoich UL, brak zastrzeżeń i uwag. Nie tyle mnie martwi ciezar przynet co np regularne przylowy . Wiadomo napieta plecionka i szorowanie plecionki pod ciezarem ryby czy to nie ma wplywu ze linka moze uszkodzic przelotki ?Regularnych przyłowów życzę jak najwięcej, chociaż jeśli będzie to po kilka ryb dziennie, to warto zbudować inny kijek. A co do przelotek i plecionki to musiało by ich być bardzo dużo. Jak kolega zniszczy na przyłowach przy plecionce 8 lb w ciągu roku przelotki, to poprosze do mnie, przewinięcie gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Pac bay używam tylko do żyłki, , na pletki nie łowię , aczkolwiek trochę wędek na minima zrobiłem , i nie miałem sygnałów żeby coś było nie tak z nimi...Natomiast ostatnio kolega po dwóch latach użytkowania S6 minima z pletką zauważył ślady zużycia, i przelotki będziemy wymieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Odgrzeje kotleta.Mam zamiar ubrać xzoge taka-g 66-3kg w takie przelotki : https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-Minima-MATCH%2C-TiGRAY/434Ceną przebijają Fuji KR alconite także pewnie są niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Odgrzeje kotleta.Mam zamiar ubrać xzoge taka-g 66-3kg w takie przelotki : https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-Minima-MATCH%2C-TiGRAY/434Ceną przebijają Fuji KR alconite także pewnie są niezłe.Nie tędy droga, Xzoga 3kg to nie UL i tych przelotek nie poradzę do Zoski. Ogólnie to TiCh praktycznie nie używam, stal ta sama co w Hard Chrome, jedynie pokryte warstwa "wzmacniającą", jak dla mnie szkoda kasy, dlatego jak minima to do UL i zwykłe srebrne.Pod Zośkę daj Alco Fuji lub coś z S6, a co do ramki to czy KR czy KL to już Twój wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgadzam się z Hubertem.... Też bym założył alconite Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dzięki za radę. Będzie więc alconite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) A po co alconite ?! Jak chcesz lekko to weź sicki slim ew pocienione S6 z FA. Alconite mają gruby pierścień i są nie ładne Uzbroilem w nie ostatni swój kij i patrzeć na te grube ringi już nie mogę Edytowane 21 Listopada 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) S6 niezły pomysł. Może podpowiesz jakie rozmiary bedą odpowiadać systemowi KR fuji przy stożku 25H,12H,5,5M. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Kadet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruu Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja również mam zamiar uzbroić kijek w minimy black chrome, ogarną przy kijku do 15g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ogladaliscie chłopaki nie płaczą tam był taki tekst " oddał bym za nią rękę i wiesz co?......i bym k....a dziś nie miał ręki" ja niestety kiedyś był oddał rękę za minimy i dziś bym k..... Nie miał ręki to tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Paweł a pamiętam dyskusje z poprzedniej strony i z kilku jeszcze tematów.Tak samo miałem, a potem ostrzegałem ale niektórzy muszą się sami przekonać. Kolego gruu kup na wyprzedaży sic, alco lub s6. Może i na szczycie będzie ciut ciężej ale uwierz mi, że lepiej. Jak minimy to srebrne bo gorsze kosztują i jak masz do przezbrojenia jakąś wklejkę mikado lub dzakson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Zawsze można polecieć i dobrze i miarę oszczędnie , czyli np dwie pierwsze od kręcioła dać Sic slim a reszta torzitte . Na szczycie będzie leciutko a trochę kasiorki zostanie ...jak ktos nie ma cisniennia na całośc w torzitte ,to rozwiązanie jest idealne. Choc ja należę do tych co mają ciśnienie ... Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 A ja tam lubię minimy Tak przekornie Do łowienia żyłką jak najbardziej, ale z dużym naciskiem na słowo żyłką...plecionka to dla nich śmierć...i to szybsza niż szybka Dobrze działają też pod Nanofilem , co od wiosny udowadnia mi kumpel łowiąc , i to wcale nie mało , kijkiem zbrojonym w minimy plus sic na szczycie...Na przelotkach najmniejszych śladów zużycia...Są lekkie, są tanie, jak dla mnie rewelacyjnie się prezentują , właśnie w klasycznych konstrukcjach typu "old school"...Ja tam się na nich nie zawiodłem, pod jednym wszak warunkiem...Żyłka jest tu słowem kluczem do trwałości Ale to tylko moja skromna opinia... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Tomek tutaj nie chodzi tylko o przelotki, ich trwałość a o trwałość linki. Uwierz mi, że żyłka też szybciej dostaje w d. na druciakach niż na każdych innych porcelankach. Oczywiście tak jak pisałem wyżej mają i plusy, a właściwie jeden duży plus - są tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi