Jarek Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam!Mam prośbę do kogoś z tych okolic, o aktualne informacje na temat możliwości łowienia w tamtym rejonie. Chcemy się wybrać z kolegą w środę na 2 - 3 dni, a mamy dosyć daleko i z góry trzeba opłaty zrobić więc wolelibyśmy nie jechać w ciemno i wiedzieć czy coś nas niemile nie zaskoczy.PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Fajne tereny, pamiętam jak kiedyś w listopadzie złowiłem tam 14 kleni i miejscowy powiedział że cienko, a po drugiej stronie na jakimś przelewie była boleniowa kanonada, ale to były lata 90-te i wtedy o boleniach wogóle nie myślałem Ciekawe jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Aż tak dobrze pewnie nie ma:/ Ale słyszałem, że coś tam się jeszcze dzieje. Na ostatnich wyjazdach trafiały się pojedyncze bolenie, trochę klenia, a nawet brzana i sandacz. Może jednak ktoś coś wie? Słyszałem, że mogą tam gdzieś odbudowywać wał i pobierać piasek z dna rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Jeśli chodzi o samo ujście Raby to ja tam nie łowie,ale jestem kilka kilometrów dalej dość często okolice Górki.Tak na tym odcinku jest pobierany piasek z dna rzeki. A co do ryb boleń kleń,szczupak ,sum i sandacz się też trafia rzeka płynie w dosc głebokim korycie czesto jest trudno dostępna. Zachęcam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Niestety nie zdążyłem odczytać Twojego posta przed wyjazdem. Nie chcąc ryzykować pojechaliśmy na Odrę w okolice Chobieni - Lubowa - Ciechanowa. Wyniki w pierwszy dzień (środa) na przyborze naprawdę super. Ładne szczupaki, małe sumki, boleń. Rzeka żyła. Później woda zaczęła opadać, zrobiło się gorąco i wszystko ucichło. Czy jest gdzieś w Twoich okolicach miejsce, gdzie aktualnie można połowić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Ciekaw jestem czy jest tam szansa na ryby zdmuchnięte z górnego odcinka - wielkie pstrągale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Hm... Myślę, że Goczałkowice stanowią dla nich odpowiednią przeszkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Ale jakim cudem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 nie rozumiem ??Chodzi Ci o pstrągi z górnej Wisły Maćka Wilka tak?Zumi.pl -> strumień. Tutaj Wisła wpada do Goczałkowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Nie nie, o pstrągi z górnej Raby, które mogło wymieść podczas powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Teraz jasne Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że byłby to czysty przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi