patu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Guzu, nie mierzony ale gdzieś między 000 a 130 ( dżołk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 dolny slask WIELKIMI ludzmi stoi Guzu No trochę cię poniosło Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Zrobiłem z ciekawości pomiary porównawcze do palców łowcy. Sprawa trudna bo ryba jest lekko po skosie. Kombinowałem na wszelkie sposoby interpretując wszystko na korzyść łowcy, że ma kawał łapy i grube palce i za choler nie chce mi wyjść nawet 100 cm. Tak na oko dawałem mu jeden metr ale niestety. Aby ryba miał 1350 mm musi mieć długość 67,5 szerokości palca, przy zalożeniu, że to gruby palec na 20 mm. Mnie wyszło, że ma 45 szerokości. Jak mu nawet dodam te 5 na błąd to i tak sporo brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Mi wychodzi na max 100 cm, może mam złą miarkę Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 W zeszłym roku znajomy złowił na Odrze odpasione 94cm... Wyglądał okazalej od tych zwłok powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Za nic nie chce wyjść te 135cm może być jeśli facet miał by palce grubości kobiecego nadgarstka.Zakładając że ma normalne palce w okolicach tych 20mm, dając poprawkę na skos, wychodzi max 90cm. Ale żeby mieć pogląd jak wyglądał by sandacz powyżej 120cm, wystarczy sobie przypomnieć kilka wątków z dużymi szczupakami jakie przewinęły się na J.pl Ten sandacz mógł by mieć 135 tylko w rękach Pikemana, który jak wszyscy wiedzą ma 3,5m wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Może miał 135cm razem z fileciarką <_< ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Szkoda, że nie widać palców u drugiej ręki bo porównując je można by przyjąć jakiś algorytm na perspektywę. Mimo wszystko jest za duża różnica i jak znam gości co robią w paradach rekordów to by mu tych 135 nie przyznali. Nie chciałbym faceta skrzywdzić więc przyjmuje, że ma w okolicy 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Relaxa raczej reklamowac nie trzeba ,ale przydala by sie troche lepsza weryfikacja przed publikacja .Jest dlogi ale fotka tez zrobiona troche specjalnie .Najwiekszy zlowiny sandal w skandynawji wazyl 15,3 kg wymairu nie zman .A taki moze nie przecietny a metrowy prawie .Ponizej 94,5 cm dlogosci ,obwod 63,5 cm i waga 11 705 gram. http://www.dt.se/template/ver1-0/components/image_popup/imag e_popup_default.jsp?artId=657801&imgId=151548Mysle ze jak by tak obrocic delikatnie i tego ,wyszlo by ze 150- siat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 W zeszłym roku znajomy złowił na Odrze odpasione 94cm... Wyglądał okazalej od tych zwłok powyżej Tez nie wierze w 135cm ale dyskusja jest trochę od bani gdyby ten sandacz był truchlem to nie sterczalaby mu pletwa grzbietowawiec wątpliwości w tej sprawie rozstrzygnąłbym na korzysc lowcy troche mnie dziwi ze nikt nie napisal ze to kawał bardzo fajnej ryby a wszyscy skupili sie na kwestionowaniu dlugosci ryby siara zalecialo z deka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Andrew, sadząc po stanie i wygladzie ryby, zapewne sterczy wraz z jej ostatnimi oznakami życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Metrowy sandacz to piękny okaz, nikt tego nie kwestionuje. Ale takich ryb trochę już padło, więc to nie sensacja. Sensacją by było gdyba tą rybę uznano za nowy rekord. Ja podejrzewam, że to nie łowca nakręca ten cały numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Metrowy sandacz to piękny okaz, nikt tego nie kwestionuje. Ale takich ryb trochę już padło, więc to nie sensacja. Sensacją by było gdyba tą rybę uznano za nowy rekord. Ja podejrzewam, że to nie łowca nakręca ten cały numer. Relax nakręca bo wypuscili imitacje gumy Dragona która zreszta tez jest imitacja jakiegoś francuskiego Reno która gdzieś, komuś, dziesiątki lat temu lowila sandacze jak skoki. Podobno. Tylko ze 20 lat temu to każda guma lowila.... Moim zdaniem sandal ma lekko ponad metr. Po pierwsze ogon jest podgiety a po drugie ryba jest blizej obiektywu na lewej rece a dalej na prawej. Wiec liczenie palcow nic tu nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 ... Ten sandacz mógł by mieć 135 tylko w rękach Pikemana, który jak wszyscy wiedzą ma 3,5m wzrostu Doskonałe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Andrew, ja to zmierzyłem najlepiej jak się da bo to lepsze niż ocena na oko. Czasem i ja się robiłem w konia oceniając tak ryby na oko. Uwzględniłem wygięcie ryby w pionie. Ryba od ręki do ogona jest powiększona a w drugą stronę pomniejszona. Tak na 2/3 długości się to równoważy. Pozostaje wątpliwa 1/3 od głowy. Na takim odcinku nie może być wielkiego błędu. Miałem w rekach sandacza 102 cm i wydaje mi się, że był zdecydowanie wyższy. Trudno porównywać zdjęcia bo mój jest zrobiony z daleka obiektywem 50 mm a tu jednak jest lekki szeroki kąt, blisko i wyciągnięte ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander99 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Relax nakręca bo wypuscili imitacje gumy Dragona która zreszta tez jest imitacja jakiegoś francuskiego Reno która gdzieś, komuś, dziesiątki lat temu lowila sandacze jak skoki. Podobno. Tylko ze 20 lat temu to każda guma lowila.... Odnośnie opisywania gum należało by mieć wiedzę i pojęcie Reno to żadna Francuska marka tylko Amerykański produkt Reynowskiego którego oglądałem na targach w Warszawie na stoisku Relaxa było to w 99r występowało w kilku rozmiarach na które sam łowiłem a nowe chętnie wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Zander99, ty się może lepiej koedukuje w zakresie posługiwania się cytatami bo idzie ci to beznadziejnie i wkładasz w moje usta coś czego nie powiedziałem. Oczekuje PRZEPRASZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander99 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Przepraszam faktycznie doklepałem tobie zamiast amatorowi o nazwie andrew Przepraszam jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander99 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Metrowy sandacz to piękny okaz, nikt tego nie kwestionuje. Ale takich ryb trochę już padło, więc to nie sensacja. Sensacją by było gdyba tą rybę uznano za nowy rekord. Ja podejrzewam, że to nie łowca nakręca ten cały numer. Relax nakręca bo wypuscili imitacje gumy Dragona która zreszta tez jest imitacja jakiegoś francuskiego Reno która gdzieś, komuś, dziesiątki lat temu lowila sandacze jak skoki. Podobno. Tylko ze 20 lat temu to każda guma lowila.... Moim zdaniem sandal ma lekko ponad metr. Po pierwsze ogon jest podgiety a po drugie ryba jest blizej obiektywu na lewej rece a dalej na prawej. Wiec liczenie palcow nic tu nie da. Odnośnie opisywania gum należało by mieć wiedzę i pojęcie Reno to żadna Francuska marka tylko Amerykański produkt Reynowskiego którego oglądałem na targach w Warszawie na stoisku Relaxa było to w 99r występowało w kilku rozmiarach na które sam łowiłem a nowe chętnie wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander99 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Powracając do tematu ile ten sandacz ma. Może znajdzie się ekspert od zdjęć i policzy paluszki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Odnośnie opisywania gum należało by mieć wiedzę i pojęcie Reno to żadna Francuska marka tylko Amerykański produkt Reynowskiego którego oglądałem na targach w Warszawie na stoisku Relaxa było to w 99r występowało w kilku rozmiarach na które sam łowiłem a nowe chętnie wypróbuję. Guma amerykanska ale tak jak pisalem wypuszczona po raz pierwszy pod koniec lat 80tych i skopiowana przez Dragona i Relaxa. Wiec daruj sobie te wycieczki bo i tak Ci juz posty redakcja slusznie powycinala jak widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi