Skocz do zawartości

Decathlon, opinie o sklepie

daniel_lisek

Rekomendowane odpowiedzi

W Decathlonie sprzęt wędkarski jest raczej kiepskiej klasy, zresztą jak wszystko inne (sprzęt turystyczny, rowerowy, nurkowy, itp). Czasem jednak można trafić na coś przyzwoitego za niewielkie pieniądze. Duży plus za możliwość zwrotu do miesiąca czasu. 

Ten Carpelan to outsourcing, nie żadna firma. Decathlon podobnie jak wielu importerów (np. Jaxon) zamawia sprzęt z bieżącej oferty producentów, najczęściej chińskich i jedynie nakleja swoje logo. Takich stoisk ze sprzętem wędkarskim na targach kantońskich jest mnóstwo. Większość to oczywiście dziadostwo, które można obejrzeć (i kupić) na Aliexpres, ale zdarzają się też i przyzwoite produkty. Takie powiedzmy podróbki szczytowych modeli Shimano czy Daiwy można kupić za 200-300zł :)

Warto zwrócić uwagę na politykę gwarancyjną w Decathlonie. Ostatnio spodobał mi się multik caperlana i jeżeli zdecyduje się na zakup to będę spokojny o serwis bo jeżeli coś się z nim stanie to najprawdopodobniej po prostu dostanę od ręki nowy i tyle

Miałem tak z zegarkiem sportowym z GPS (m.in. do joggingu) znanej marki, za niemałą kwotę... zawiesił się na amen, kaplica.

Poszedłem do sklepu, 5 min. 3-4 pytania od obsługi i informacja, że nie wymienią ale oddadzą kasę i mogę sobie od razu z półki wziąć nowy jak jest, a jak nie to zamówią... wziąłem nowy, chodzi bez problemu od kilku lat

Ujęli mnie takim podejściem i mają wiernego klienta, od czasu do czasu coś kupię

Edytowane przez Jano

Ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że "Decathlon zaniósł sport pod strzechy".

Mam tu na myśli, że sprzęt sportowy ( stroje, akcesoria itp) w szerokim przedziale cenowym są dostępne praktycznie dla każdego.

Także aby zacząć przygodę choćby z bieganiem nie trzeba wykładac na starcie tysika...

Co do jakości obsługi reklamacji itp. oceniam bardzo dobrze.

• Like 3

Mam kilku znajomych którzy używają odzieży Caperlana i jak dotychczas ją sobie chwalą. Osobiście zdecydowałem się w tym roku na kurtkę do brodzenia, zobaczymy jak sobie da radę. Mam również okulary Prosky 2 i jestem z nich bardzo zadowolony, myślę że, nie odbiegają jakością od dużo droższych okularów innych firm.

• Like 1

Po półtora roku puściły neoprenowe spodniobuty. Zero pytań, poprosili o jedno zdjęcie (byle jakie, tyle, żeby stwierdzić, że to ich produkt) - zwrot kasy na konto, sami przysłali kuriera. W mojej rodzinie jest duże kilkadziesiąt pozycji kupionych u nich - 100% satysfakcji.

• Like 1

Po półtora roku puściły neoprenowe spodniobuty. Zero pytań, poprosili o jedno zdjęcie (byle jakie, tyle, żeby stwierdzić, że to ich produkt) - zwrot kasy na konto, sami przysłali kuriera. W mojej rodzinie jest duże kilkadziesiąt pozycji kupionych u nich - 100% satysfakcji.

Możesz napisać który konkretnie model spodniobutów zaczął Ci cieknąć?

Kupilem jakoś w lecie podbierak taki na łódeczkę. Przyjechał w wyznaczonym terminie pięknie zapakowany. Dlugo szukałem w pudełku między workami zabezpieczającymi z powietrzem znalazłem kosz i karteczkę że to Daria specjalnie dla mnie zapakowała ten produkt. jednak dalsze poszukiwania nie przyniosły rezultatu i okazało się  że mam piękną kartkę kosz ale nie mam sztycy do podbieraka. Zadzwoniłem więc do Decathlonu podziękowałem że to Daria specjalnie dla mnie zapakowała ten produkt po czym troszkę uszczypliwie poprosiłem Pana supervisora działu żeby przeszkolił  Darię z czego składa się podbierak....Pan przeprosił i za trzy dni miałem kolejny ale już kompletny podbierak a tamten kosz dostałem jako gratis ...łał....tym razem to Marcin zapakował dlamnie ten produkt

• Like 2

Kupilem jakoś w lecie podbierak taki na łódeczkę. Przyjechał w wyznaczonym terminie pięknie zapakowany. Dlugo szukałem w pudełku między workami zabezpieczającymi z powietrzem znalazłem kosz i karteczkę że to Daria specjalnie dla mnie zapakowała ten produkt. jednak dalsze poszukiwania nie przyniosły rezultatu i okazało się  że mam piękną kartkę kosz ale nie mam sztycy do podbieraka. Zadzwoniłem więc do Decathlonu podziękowałem że to Daria specjalnie dla mnie zapakowała ten produkt po czym troszkę uszczypliwie poprosiłem Pana supervisora działu żeby przeszkolił  Darię z czego składa się podbierak....Pan przeprosił i za trzy dni miałem kolejny ale już kompletny podbierak a tamten kosz dostałem jako gratis ...łał....tym razem to Marcin zapakował dlamnie ten produkt

..bo sztycę od pierwszego podbieraka pewnie połamali na grzbiecie Darii...... B)

• Like 1

Jak dla mnie super fajny sklep. Dużo przydatnych dla nas rzeczy i to naprawdę dobrej jakości   :) Polecam z czystym sumieniem   :)

Mam wodery ,spodniobuty z tegoż sklepu i łowię w nich kilka lat ..puki co dają radę . Za taką kasę naprawdę warto :) 

POLECAM : ) 

Edytowane przez PolMart