Elton Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Wybitnie zawodnicza woda jak na coś, co kilka lat temu było polem ryżowym z trzcinami, a wyniki podlodowych mistrzostw koła przyprawiają o palpitację serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko169 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Lowil ktoś ostatnio na Komorowie ? Który przejazd najlepszy pod względem szczupaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ach te Krzysztofy, powinni stworzyć team... Po co tylko pisać takie bzdury, za którymi kompletnie nic nie idzie.Myślałem, że w tej kwestii nic mnie nie zaskoczy... a tu bęc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Koledzy Waszym zdaniem z której strony Niwka będzie najlepsza pod jesiennego szczupaka z brzegu ?? ( wysoki brzeg przy lesie ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 To tam jeszcze nie zjedli wszystkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Polny, kilka lat temu szczupak około 55cm występował w bardzo dużych ilościach, w niektórych miejscach było niemal pewne, że taki pistolet uwiesi się, ale jak widać, nie przełożyło się to na teraźniejszość. Nieduży sandacz też się trafiał przy połowach szczupaków, teraz takich przypadków brak. Zna ktoś historię pewnego stawu na dwudniakach, który nie należał do PZW, ot można było łowić na nim bez zezwoleń? Okazało się, że jest tam masa dużych sandaczy i szczupaków. Wszystko trwało może 3 sezony i skończyło się... Dopóki ludzie postępuja egoistycznie, bezmyślnie, pazernie, dopóty takie losy będą spotykać łowne niegdyś łowiska. Wędkarstwo poszło niezwykle do przodu. Skuteczne gumy, woblery, techniki prowadzenia przynęt, sondy które ułatwiają namierzenie ryb itd... a w Polsce jak wiadomo mięsiaże dominują natomiast na kogoś, kto wypyszcza rybę, patrzą jak na wariata...Popieram to co piszesz. Ja akurat często sezon zaczynam od Dwudniaków. Mało kto tam zagląda, wsiadam na ponton i szukam szczupaków do czasu aż las nie wyjdzie wyżej lustra wody czyli całe 2-3 tygodnie . Drapieżnika jest tam jeszcze sporo, ale drobnego. Sandacza nie złowiłem tam od kilku lat, a jak o jakimś usłyszę to nie w kontekście jak walczył lub ile miał cm tylko jak smakował ...... Jest tam za to ogromny jaź w dużych ilościach. Trafia się sporadycznie boleń. A jak coś złowię to odczepianie w wodzie bo już wiadać z drugiego brzegu jak ,,smakosze,, ostrzą widły.. Co do Niwki to kiedyś jeszcze tam jeździłem ze względu na piaszczysty brzeg- rodzina - . Przestałem tam jeździć, dlaczego? Ano dlatego że mam dosyć tekstów typu: Kur.... Staszek, wpierd.... go w podbierak, jak hu...u holujesz, zerwie się a taki skurw...... duży, prawie 1.5 kg Ludzie, ile jeszcze to będzie trwać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 dokładnie też tak często słyszałem i przestałem jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Późną jesienią jest ok bo pusto nad brzegami....bo przy ładnej pogodzie w weekend na takim np Komorowie to jak na odpuście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Późną jesienią jest ok bo pusto nad brzegami....bo przy ładnej pogodzie w weekend na takim np Komorowie to jak na odpuścieDokładnie i to jak by co najmniej rozdawali coś za darmo. Ścisk jak w galerii przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zostaje Dunajec a tam z drapieżnika to okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zostaje Dunajec a tam z drapieżnika to okonie Albo ciernik, no ja przynajmniej kiedyś jednego widziałem z tym że z drzewa przyglądała mu się już wszędobylska wiejska straż kłusownicza . Tak że chyba z rybek w Tarnowie to zostaje.... dział rybny w Tesco. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 To cza to popier......I na wisłe śmigać nie ma tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Też dobry kierunek. Popieram. Większa rzeka łatwiej się obroni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didson Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Panowie, łowi ktoś jeszcze na Niwce? Byłem kilka razy w tym miesiącu i udało się złowić 2 szczupaki, ale malutkie - 45 i 51cm i 1 okoń na 27cm. Według wykazu zarybień do Niwki wpuszczono w zeszłym roku pstrąga tęczowego. Czy komuś udało się je złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Ja ostatnie sezonybywałem bardzo regukarnie i same szczupaki ok 50 cm i okonie 38 cm ale to cza trafic w dzien , godzine. Sandacza i pstrąga nie widziałem. Teraz powstaja tam dodatkowe kilkanascie domków i będzie już raczej po łowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meksyk Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam was koledzy po kiju. z racji ze jestem z Tarnowa i wędkuje na zbiornikach pzw tarnów miasto, chciałbym się od was dowiedziec co nieco na temat szczupaka na niwce, czy jest oraz od ktorej ewentualnie strony go poszukiwać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Szczupak bez wątpienia jest ale coraz trudniej dostępny z brzegu. Trzyma się w oddali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meksyk Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Szczupak bez wątpienia jest ale coraz trudniej dostępny z brzegu. Trzyma się w oddali mam ponton tak ze z tym nie bedzie problemu a ty na jakich zbiornikach wedkujesz? bo widze ze tez Tarnów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Od trzech lat regularnie Dunajec, Niwke traktuje jak niemal wszyscy czyli rezerwowo jakby rzeka wylała ale już ostatni raz. Nie płacę wyrobisk w przyszłym roku. Ze spinningiem nie ma co na nich robić. Dunajec jest przepiękny a i ryba jest tylko musi się mu poświęcić trochę więcej czasu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi