fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Też się pochwal co tam zmajstrujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Co do barwników zapraszam po nowym roku. Sprawdzone, dobre amerykańskie barwniki DO-IT. Będą reż fajne formy z aluminium pod odlewanie wtryskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Super, bo właśnie zastanawiałem się jakich barwników użyć.A tu proszę - wszystko jak na tacy .Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Robert, po ile będą te barwniki, znasz już ceny?A i czy będzie można zamówić u Ciebie inną formę z pompką z Do-It? Edytowane 22 Grudnia 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Barwniki będa mniej więcej po 19zł. Wiem że to nie tanio, ale są mocno skoncentrowane. I jakościowo naprawdę ok.Co do form to jak najbardziej tak.Chodzi o te pompki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 SuperTak chodzi mi o te pompki, dokładnie o tę mniejszą, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Barwniki będa mniej więcej po 19zł. Wiem że to nie tanio, ale są mocno skoncentrowane. I jakościowo naprawdę ok.Co do form to jak najbardziej tak.Chodzi o te pompki?Large_Injector_3.jpg Robbox będziesz miał może silikon do odlewania gum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 już jest dostępny na stroniehttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Plastisol-srodek-do-odlewania-przynet-miekkich.-opakowanie-0%2C5-litra%2C-woda-slodka%2C-miekki./851 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Robbox będziesz miał może silikon do odlewania gum ?Jest już 3 rodzaje. Miekki, super miękki i salt (morski). Początkiem roku będzie jeszcze Plastisol z Do-It, nowy produkt, seria Esential.Będą też duże opakowania 3,9 litra , oraz starter-paki. Są już tez dodatki do zmiękczania lub utwardzania oraz stabilizator termiczny.Będzie też WORM-OIL oraz specjalne atraktanty. Z tym że to nie na raz a sukcesywnie. Na początku podstawowe materiały i formy aluminiowe. Jak będzie zainteresowanie to oferta będzie coraz większa. A wydaje mi się że będzie bo przy niektórych cenach to lepiej odlewać swoje. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez robbox4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Super, pewnie zamówię po nowym roku. Jestem ciekaw ile można odlać gum 10 centymetrowych z takiego litrowego opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Zależy ile mięsa będą miały. Ja odlałem 60 sztuk i poszło mi około 420ml. 17 lunatików 4'' , 17 jackallów 8 cm , 12 predatorów 3'' i trochę mniejszych.Myśle że koło setki mógłbyś odlać, może troszkę mniej. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 A powiedz jaki koszt takiej zabawy/sztukę mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Najwięcej wydałem na pigmenty bo 15zł za sztukę a było ich 17szt. 100zł za silikon formierski z rozdzielaczem i 30zł za brokaty których mam 10szt.Tak że tanio na początek nie wychodzi, ale potem dokupujesz tylko plastisol i jazda:) Edytowane 23 Grudnia 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Za keitechy easy shiner 3" zapłacisz w sklepie 2.69zł. A z 0,5l plastisolu odlejesz ich pewnie lekko 130sztukTak że raczej się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Najwięcej wydałem na pigmenty bo 15zł za sztukę a było ich 17szt. 100zł za silikon formierski z rozdzielaczem i 30zł za brokaty których mam 10szt.Tak że tanio na początek nie wychodzi, ale potem dokupujesz tylko plastisol i jazda:)jakiego rozdzielacza używasz do odlewania? jest to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Powiem szczerze że jeszcze go nie używałem, i chyba nie będę bo guma z formy wychodzi całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Panowie przymierzam sie do próby odlewania przynęt gumowych , czy mógłby ktoś opisać mniej wiecej z czego zrobić mozna formę ? WIem że z modeliny, z czego jeszcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie potrzebujesz żadnych rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Nie potrzebujesz żadnych rozdzielaczy. Jeśli forme będziesz miał z gipsu to lepiej posmarować rozdzielaczem raz na jakiś czas. Przy silikonowej z moich krótkich doświadczeń, nie ma takiej potrzeby.Właśnie zabrałem się za forme gipsową. Jedna guma jest dość skomplikowana i wymaga zrobienia formy z dwóch połówek.Jak zrobię to wrzucę fotki.Wesołych Świąt Rafał, z modeliny chcesz zrobić model, czy formę? Edytowane 24 Grudnia 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Chciałbym się dowiedzieć z czego zrobić formę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Silikon formierski lub gips dentystyczny. To są odpowiednie materiały na formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dzieki Darek, po świetach zamówie sobie wszystko i bede próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Jeśli forme będziesz miał z gipsu to lepiej posmarować rozdzielaczem raz na jakiś czas. Przy silikonowej z moich krótkich doświadczeń, nie ma takiej potrzeby.Właśnie zabrałem się za forme gipsową. Jedna guma jest dość skomplikowana i wymaga zrobienia formy z dwóch połówek.Jak zrobię to wrzucę fotki.Wesołych Świąt Rafał, z modeliny chcesz zrobić model, czy formę?Ze dwa lata temu robiłem formy do odlewania z gipsu. Polecam przed odlewaniem każdej gumki posmarować wnętrze olejem jadalnym. Dlaczego??? Odlej bez oleju a z olejem i sam zrozumiesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dzisiaj będę właśnie odlewał w gipsie i sprawdzę oba sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Cześć,mam trzy pytania:1. Czy próbowaliście używać do odlewu nowych gumek - silikonu z odzysku tj gumek już odlanych (fabrycznych)2. Czy dolewka do uciętego gumisia (oryginała tj fabrycznego ) połączy się trwale ? 3. Brokat - jak poznać że dany brokat nie rozpuści się w silikonie .Ogromny wybór jest w sklepach dla plastyków i innych "badziewiakach" ale opisu czy to taki czy owaki plastik - brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi