Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

a próbował ktoś Gline samoutwardzalną jako materiał na forme ?? Ostatnio w sklepie widziałem ale jeszcze nie miałem czasu wypróbować. koszt 500g około 10  zł

Ja próbowałem, nie polecam. Ma bardzo duży skurcz i zniekształca się podczas wysychania. Malutka forma grubości ok 1cm schła lekko ponad tydzień. Nie ma sensu się w to bawić z gliną :)

Żadne pyły,to farba xxx :-), jutro się okaże czy zda egzamin

no niestety trzeba szukać dalej, ta powłoka która zrobiłem nie jest trwała, a silikon bezbarwny sie łuszczy po kilku godzinach łowienia w wislanej wodzie, dla mnie to wystarczy bo zrobienie 10 takich uklejek zajmuje godzine z groszem,ale na handel to słaba opcja..

Znalazłem w Niemczech sklep który sprzedaje farby do malowania gum. Farba poprostu wchodzi w gumę. Nie ma szans na starcie farb. Cenią sobie 10 euro za 100ml gama kolorów poprostu wielka. Posiadają dwa rodzaje,pod malowanie pędzlem i aero. Mają też inne materiały do wyrobu gum. Myślicie że się opłaca?
Za 1litr plastisolu 16 Euro.
jak by się nas więcej zebrało to taniej z wysyłką

https://www.youtube.com/watch?v=LqzJoFd9w1M

Edytowane przez radekc1991
  • Like 1

Po co te dąse. Te o których mówię nie będą z tamtąd.

edit

a czy ja pisałem że nie ma?

Żartuje.Ja już niedługo ruszam.Tym czasem robię formy pod gumki.No i płetwy zrobiłem do swimbaitów ale to nie soft plastic bo jest za słaby do tego.Silikon którego w rękach nie rozerwiesz:)

post-46714-0-27023800-1422397832_thumb.jpgpost-46714-0-09768500-1422397843_thumb.jpgpost-46714-0-10119500-1422397855_thumb.jpg

• Like 3