DelTor0 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) To światło nie jest sztuczne. Sztuczne to jest latarka, halogen, żarówka, itd, itp.Światło z gumy to fluorescent świecący chwilowo z zaczerpniętego światła. Kiedys w WW podobne przynety pokazali, a w nastepnym miesiacu pisali ze jednak niezgodne z przepisami i przepraszali ze wprowadzili w blad.Takze wszystko zalezy na jakiego sprawdzajacego trafisz. Edit.Dobrze by sie dowiedziec u zrodla w PZW jak oni patrza na takie przynety, czy to dla nich sztuczne swiatlo czy nie. Edytowane 1 Października 2015 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Będą w to walić ale te z Czarnobyla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Będą w to walić ale te z Czarnobyla.To i nawet lepiej bo będą raczej duże 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Zabawy w gumy ciąg dalszy.Ciąglę za mało czasu aby podejść konkretniej do tematu.Czekam teraz na materiały z Modelarni , to przysiądę i przyłoże sie bardziej do tematu. Edytowane 2 Października 2015 przez Piotr Lipiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Piotrze, już teraz jest dobrze, a co to dopiero będzie jak się przyłożysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 No cos zaczyna wchodzić, ale trzeba dopracować szczegóły, a na to ciągle brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_lisek Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Znalazłem takie coś https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Plastisol-srodek-do-odlewania-przynet-miekkich.-opakowanie-1-litr%2C-woda-slodka%2C-SUPER-MIEKKI/874czy można nagrzać na kuchence indukcyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Znalazłem takie coś https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Plastisol-srodek-do-odlewania-przynet-miekkich.-opakowanie-1-litr%2C-woda-slodka%2C-SUPER-MIEKKI/874czy można nagrzać na kuchence indukcyjnej? coś mi tu troszkę reklamą jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Drogo Poszukaj w modelarnia24pl I po reklamie.Można grzać na kuchence indukcyjnej. Tylko trzeba dobrze mieszać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_lisek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 coś mi tu troszkę reklamą jedzie Tylko jedzie, nic z tym sklepem nie mam wspólnego nawet nigdy jeszcze tam nie kupowałem Drogo Poszukaj w modelarnia24pl I po reklamie.Można grzać na kuchence indukcyjnej. Tylko trzeba dobrze mieszać.Będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_lisek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) ile kg silikonu potrzeba do zrobienia formy na kopytka(3-4cm) ? Edit*ile wyjdzie kopytek z 1 litra plastiku do odlewania +/- Edytowane 23 Października 2015 przez daniel_lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Z jednego litra, kopytek w takiej wielkości, zrobisz pewnie z 500 sztuk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Panowie ten sylikon będzie dobry na formy do gum jaki i pianki ?http://kauposil.com/tempo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Panowie ten sylikon będzie dobry na formy do gum jaki i pianki ?http://kauposil.com/tempo/http://www.modelarnia24.pl/silikon-do-form-formierski/18-silikon-mm922-standardowy-10-kg-katalizator-50g.html Kup ten i bedziesz zadowoliny ;-) sprawdzony towar i tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 http://www.modelarnia24.pl/silikon-do-form-formierski/18-silikon-mm922-standardowy-10-kg-katalizator-50g.html Kup ten i bedziesz zadowoliny ;-) sprawdzony towar i tani Dzięki Piankę wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Fish28 - Tymi pyłami perłowymi nadajesz im takie fajne kolorki ?? Wyglądają już na prawdę fajnie ! Oby tak dalej Edytowane 5 Grudnia 2015 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Tak, to zasługa pyłów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 A jak z trwałością takiego pyłu na gumowej powierzchni ? Nie trzeba tego zamaczać w jakimś płynnym silikonie ? Czy tylko wcieranie pędzelkiem i opalarką "wgrzewanie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) To jest zalane całkowicie w gumie a nie malowane z wierzchu.Taka guma nie barwi innych gum. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) dodajesz pył do silikonu!! "ło matko" Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 A czemu nie A te Twoje to chyba też tak są robione, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 A jak z trwałością takiego pyłu na gumowej powierzchni ? Nie trzeba tego zamaczać w jakimś płynnym silikonie ? Czy tylko wcieranie pędzelkiem i opalarką "wgrzewanie" ?to była odpowiedź na ten post. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Tak też myślałem. Tomy Tobie to wcieranie już super wychodziło na etapie raptorów a teraz to już w ogóle bajka, jeszcze do tych real fishów jakiś zapach jak prawdziwego okonia, jazgarza itp. i będzie już w ogóle pozamiatane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Kiedyś robiłem próby z malowaniem gotowej gumy i potem podgrzewałem żeby się to wtopiło w gumę i powiem tak że nie jest to dość trwałe. Pewnie było by trwalsze jak bym dobrze stopił wierzchnią warstwę gumy, ale po co wtedy robić real fisha skoro stopił bym wszystkie szczegóły.Próbowałem również tak pomalowaną gumę moczyć w bezbarwnym plastisolu i efekt był taki że guma robiła się dużo grubsza, a co za tym idzie, nasada ogonka również, co skutkowało dużo gorszą pracą.Oprócz tego po jakimś czasie ta bezbarwna warstwa odklejała się od gumy i wyglądało to jak by guma była w kondomie.Ten sposób jest dla mnie najprostszy, najlepszy i najtrwalszy. EditZajarzyłem O ten silikon Ci chodziło Edytowane 5 Grudnia 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Tak też myślałem. Tomy Tobie to wcieranie już super wychodziło na etapie raptorów a teraz to już w ogóle bajka, jeszcze do tych real fishów jakiś zapach jak prawdziwego okonia, jazgarza itp. i będzie już w ogóle pozamiatane... Ale Tomy tego nie wciera, tylko barwi masę, tak jak ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi