Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

To światło nie jest sztuczne. Sztuczne to jest latarka, halogen, żarówka, itd, itp.

Światło z gumy to fluorescent świecący chwilowo z zaczerpniętego światła.

Kiedys w WW podobne przynety pokazali, a w nastepnym miesiacu pisali ze jednak niezgodne z przepisami i przepraszali ze wprowadzili w blad.

Takze wszystko zalezy na jakiego sprawdzajacego trafisz. 

Edit.

Dobrze by sie dowiedziec u zrodla w PZW jak oni patrza na takie przynety, czy to dla nich sztuczne swiatlo czy nie. 

Edytowane przez Del Toro
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

coś mi tu troszkę reklamą jedzie  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

coś mi tu troszkę reklamą jedzie  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

Tylko jedzie, nic z tym sklepem nie mam wspólnego nawet nigdy jeszcze tam nie kupowałem

Drogo :)

Poszukaj w modelarnia24pl :) I po reklamie.

Można grzać na kuchence indukcyjnej. Tylko trzeba dobrze mieszać.

Będę próbował 

• 5 tygodni później...

Panowie ten sylikon będzie dobry na formy do gum jaki i pianki ?

http://kauposil.com/tempo/

http://www.modelarnia24.pl/silikon-do-form-formierski/18-silikon-mm922-standardowy-10-kg-katalizator-50g.html

Kup ten i bedziesz zadowoliny ;-) sprawdzony towar i tani

• 2 tygodnie później...

Kiedyś robiłem próby z malowaniem gotowej gumy i potem podgrzewałem żeby się to wtopiło w gumę i powiem tak że nie jest to dość trwałe. Pewnie było by trwalsze jak bym dobrze stopił wierzchnią warstwę gumy, ale po co wtedy robić real fisha skoro stopił bym wszystkie szczegóły.

Próbowałem również tak pomalowaną gumę moczyć w bezbarwnym plastisolu i efekt był taki że guma robiła się dużo grubsza, a co za tym idzie, nasada ogonka również, co skutkowało dużo gorszą pracą.

Oprócz tego po jakimś czasie ta bezbarwna warstwa odklejała się od gumy i wyglądało to jak by guma była w kondomie.

Ten sposób jest dla mnie najprostszy, najlepszy i najtrwalszy.

Edit

Zajarzyłem :D

O ten silikon Ci chodziło :P

Edytowane przez fish28
  • Like 1

Tak też myślałem. Tomy Tobie to wcieranie już super wychodziło na etapie raptorów a teraz to już w ogóle bajka, jeszcze do tych real fishów jakiś zapach jak prawdziwego okonia, jazgarza itp. i będzie już w ogóle pozamiatane... :)

Ale Tomy tego nie wciera, tylko barwi masę, tak jak ja :)

• Like 1