tomasxt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Czyli wcieranie w formę przed etapem zalewania Tak przynajmniej mi się wydaje. Tak czy siak fajnie wam to wychodzi. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez tomasxt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wcieranie w formę też przerabiałem i nie różni się niczym od malowania pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Czyli wcieranie w formę przed etapem zalewania Tak przynajmniej mi się wydaje. Tak czy siak fajnie wam to wychodzi.Chłopaki wlewają do naczynia plastisol, do niego wsypują pył wybranego koloru i wtedy już kolorowy wymieszany plastisol leją do czystej formy bez zadnego barwienia formy itp Edytowane 5 Grudnia 2015 przez radekc1991 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Chłopaki wlewają do naczynia plastisol, do niego wsypują pył wybranego koloru i wtedy już kolorowy wymieszany plastisol leją do czystej formy bez zadnego barwienia formy itp Ot, i cała filozofia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pewnie najgorzej zrobić takie łagodne przejścia kolorów, czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 To już musisz sam do tego dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wszytkie Amerykańskie patenty to niaciągane teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dokładnie, tak jak piszesz.Jak człowiek sam nie sprawdzi to się nie dowie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Tu są wszsytkie barwniki w masie SoftBaity na pstrągi,dzisiejszy wytop. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Tomy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Wszytkie Amerykańskie patenty to niaciągane teorie.Ale jakoś to te firmy (np. savage gear) muszą robić, chodzi o te malowania...Chyba ,że chodziło Ci o coś innego Edytowane 6 Grudnia 2015 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Są farby do malowania gum z aerografu ale na naszym rynku niedostępne. Solar tak robi, swoją drogą najpiękniejsze gumy jakie widziałem, savage gear może się schować z tym swoim skanowaniem 3D https://m.facebook.com/mikko.okkonen.3/albums/803123949728282/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 to jak Panowie ,podpowie ktoś jak jest z tym malowaniem-jakieś sprawdzone sposoby?fish i tomy- gumy rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Sa farby do aero, ja sciagalem z niemiec. Ale musza byc wyrazne detale i potem lakierem specjalnym i jakos to idzie ;-) Co do farb ktore mikko uzywa podobno niedlugo tez beda dostepne :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Ja maluje tylko płetwy.Moim zdaniem wszystkie farby aero do malowania gum są o dupe potłuc.Po za tym to nie jest tak że nawet jak się trafi na jakieś tam znośne to będą działały z każdym plastisolem,.Na jednym będzie ok.a na innym mogą się "gotować" Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja, podobnie tak jak Tomy, maluję tylko płetwi i jeszcze paski, a reszta jest zalana w plastisolu. To jest najpewniejszy sposób, tylko trzeba trochę gum odlać żeby dojść do wprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Irek dopiero dolewa do pieca Zobaczcie to barwienie gum. Skrzela oczy - rewelacja. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 dzięki Panowie ,a Iras to chyba ze 30 lat do asp uczęszczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Irek dopiero dolewa do pieca Zobaczcie to barwienie gum. Skrzela oczy - rewelacja. Można gdzieś takie gumisie kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 nie glodne tylko tak im lepiej w zebach trzymac glowke jigowa:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 piękne...mam pytanie do kolegów odlewaczy czy przy połączeniu dwóch kolorów materiał wam się nie rozdziela w miejscu łączenia,bo u mnie się tak dzieje,oczywiście przy próbie rozerwania i rozciągania gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Za długo czekasz z laniem drugiego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 tak właśnie myślałem-dzięki Tomya czy ma ktoś namiary na Irasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 tak właśnie myślałem-dzięki Tomya czy ma ktoś namiary na Irasa?https://www.facebook.com/R%C4%99kodzie%C5%82o-w%C4%99dkarskie-Iras1975-170559506617480/?fref=photo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Chłopaki wlewają do naczynia plastisol, do niego wsypują pył wybranego koloru i wtedy już kolorowy wymieszany plastisol leją do czystej formy bez zadnego barwienia formy itp za duzo zdradzasz trików 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi