fish28 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Niedługo w Modelarnia24 będą barwniki translux a może już są.Właśnie je testuje i dla mnie super.Dodawaj sobie po kropli do materiału,mieszaj i patrz na efekt.Słonecznica SoftBait. P1340832.JPGA ten barwnik translux, to który to na gumie?Chyba że oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 A ten barwnik translux, to który to na gumie?Chyba że oba Translux to masz w płynie barwniki-słodziaku.Pył to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dokładnie super to wygląda narazie czekam na mikrofalówkę i będę lał (na taką rybkę formę zrobić to z czego najlepiej drewno, czy coś innego?) Formę czy wzorek pod formę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Translux to masz w płynie barwniki-słodziaku.Pył to już inna bajka.Domyślam się że w płynie, bo dodawać po kropli pyłu raczej się nie da.Pył, to wiem co to za bajka.Nie jestem słodziakiem. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Domyślam się że w płynie, bo dodawać po kropli pyłu raczej się nie da.Pył, to wiem co to za bajka.Nie jestem słodziakiem.Jesteś słodziakiem... Dla mnie na pewno [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ja Ci dam słodziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Formę czy wzorek pod formę ?Wzorek, wzorek a oto już wg mnie dużo lepsze jedno kolorowce dziś spróbuję coś połączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Chyba bardzo miękkie Ci wyszły co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Chyba bardzo miękkie Ci wyszły co ? chyba te "drugie" powinny być trochę twardsze :/ trzeba jedynie dokupić utwardzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Patrzałeś, czy taki długi ogonek w miękkiej gumie się nie urwie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 chyba te "drugie" powinny być trochę twardsze :/ trzeba jedynie dokupić utwardzacz Wez pod uwagę to, że gumy po kilku godzinach troszkę stwardnieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Patrzałeś, czy taki długi ogonek w miękkiej gumie się nie urwie ?ogonek trzyma jak wariat jutro za szczupakiem to je przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Testuj testuj, te bass assasiny to dobra guma na sandacze, przynajmniej ja lubię na nie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Testuj testuj, te bass assasiny to dobra guma na sandacze, przynajmniej ja lubię na nie łowić.u mnie na żwirowni też na nią atakowały tylko, że dzieciaki :/ próby łączenia kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Mateusz, jak na pierwszy raz to nie masz się czego wstydzić. Zadzwoń do mnie to co nieco Ci podpowiem :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Panowie mam pytanko, czy ten silikon nada się do odlewów gum oraz żywicy ?http://www.modelarnia24.pl/strona-glowna/17-silikon-mm922-standardowy-05-kg-katalizator-25g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Ok. Dzięki Edytowane 7 Stycznia 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Arapaima zalana.Poszło na to prawie 2,5kg silikonu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Noooo, ładnie!!!!A jak wyjdą w środku bąbelki? Przecież nie robisz tego w próżni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Arapaima zalana.Poszło na to prawie 2,5kg silikonu Szacun już od wczoraj bacznie śledziłem wątek w oczekiwaniu na wieści o niej, a tu proszę jaka niespodzianka na wieczór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Noooo, ładnie!!!!A jak wyjdą w środku bąbelki? Przecież nie robisz tego w próżni. Bąbelków masa, bo lałem to na 7 razy i się spieszyłem. Wagę mam do 600g a do pojemniczka mieściło się 400g.Spoko, tym się nie przejmuję, wiem że wyjdzie dobrze Edytowane 7 Stycznia 2016 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Bąbelków masa, bo lałem to na 7 razy i się spieszyłem. Wagę mam do 600g a do pojemniczka mieściło się 400g.Spoko, tym się nie przejmuję, wiem że wyjdzie dobrze [emoji14]Jak robiłeś z PA33 transparentnego to faktycznie bez komory bedzie masa bąbelków ... Robilem kilka form bez komory tymi transparentnymi i zawsze bąbelki były :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Robiłem na RTV 3428 ale ja tymi bąbelkami się wcale nie przejmuje, przynajmniej nie przy tej wielkości gumy.A tak po za tym i tak nie mam komory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ze się tak wtrącę to akurat przy tym Progmarowskim PA33 bez użycia komory próżniowej , bąbelków uniknąć jest najłatwiej . Niestety upierdliwy to proces , cały pic polega na bardzo powolnym mieszaniu składników najlepiej płaską szpatułką . Trzeba to robić naprawdę wolno tak aby szpatułka nie wciągała powietrza do mieszanki , co akurat w tym wypadku doskonale widać . Ale da się tylko moc w was musi być wielka aby pokusie przyspieszenia procesu nie ulec . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi