Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Świetna guma  :)   wreszcie jest to na co czekałem, zaczynają powstawać własne wzory twórców odlewników  ;)

Real fishe już się nudne robiły  :P

Jak zaczniesz odlewać takie real fish jak Tomy,Bigrafi,Fish28,czy Grzecho- to będziesz mógł tak powiedzieć,ale narazie myślę ,że  ci Twórcy dopiero odkrywają możliwości plastisolu i techniki jego odlewania.

Ja potrafię sobie wyobrazić ile poszło sylikonu formierskiego i innych materiałów do kosza zanim powstał okoń lub jazgarz w realnym wyglądzie i ubarwieniu

Wiem,bo próbuję  swoich sił z tymi materiałami i niech nikt sobie nie myśli,że kupi plastisol za 60 zł i już będzie lał gumy....bo ze 3 litry potrzeba na próby,żeby zacząć cokolwiek odlewać,a barwniki ,brokaty,sylikon formierski.... aż mnie zabolało he he.

• Like 2

Tak się składa że miałem możliwość malować tymi farbami....po malowaniu kolorami  najlepiej jest pociągnąć wszystko "bezbarwnym" i wtedy jest połysk....zanurzanie w bezbawnym plastisolu jest ok ale guma robi się  grubsza i zmienia sie jej praca....i nie wiem czy wszyscy zauważyli ale to sa farby na bazie wody !!!!

Guma gotowa :) filmik z naturalnego środowiska- czyli z wanny :)

Muszę jakoś przedłużyć korpus tak żeby kotwiczka wylądowała dalej od obciążenia- czeburaszki albo oliwki ołowiowej.

Waga gumy razem z głową to tylko 12g :)

Wytrzymałość:

4318240_20160208_090439.jpg

4318239_20160208_090533.jpg

Ps. zainspirowała mnie arapajma- wiadomo kogo ;)

Wkrótce pojawią się mniejsze wersje, ta ma 30cm.

• Like 5