cyprys19 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Już teraz świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 i pletewke kolo skrzeli dorob!!!!! :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 i pletewke kolo skrzeli dorob!!!!! :-)Tak, tak, będzie w następnym modelu. Mam już wyciętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Cześć. Powoli przymierzam się do odlewania swoich gumiaków i mam Darku pytanie co robisz z takimi próbnymi formami? Zostawiasz je sobie na pamiątkę , idą do kosza czy można je jakoś inaczej ponowni wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Jeszcze nie wyrzuciłem żadnej. Kiedyś wykorzystam je do zrobienia jakiejś dużej formy. Potnę na małe kawałeczki i dodam do nowego silikonu, posłużą jako wypełniacz a ja zaoszczędzę trochę silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Fish28 nie odpowiedziałeś ostatnio na moje pytanie na priv i zastanawiam się czy zapomniałeś,czy nie chcesz odpowiedzieć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Przeczytałem i zapomniałem potem odpisać.Już odpisuję, to żadna tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubG Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 fish28, dzieki za podpowiedz, sprobuje dodawac minimalna ilosc barwnika, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale i tak trzeba bedzie kupic te perlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Świetna guma wreszcie jest to na co czekałem, zaczynają powstawać własne wzory twórców odlewników Real fishe już się nudne robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Świetna guma wreszcie jest to na co czekałem, zaczynają powstawać własne wzory twórców odlewników Real fishe już się nudne robiły Jak zaczniesz odlewać takie real fish jak Tomy,Bigrafi,Fish28,czy Grzecho- to będziesz mógł tak powiedzieć,ale narazie myślę ,że ci Twórcy dopiero odkrywają możliwości plastisolu i techniki jego odlewania.Ja potrafię sobie wyobrazić ile poszło sylikonu formierskiego i innych materiałów do kosza zanim powstał okoń lub jazgarz w realnym wyglądzie i ubarwieniuWiem,bo próbuję swoich sił z tymi materiałami i niech nikt sobie nie myśli,że kupi plastisol za 60 zł i już będzie lał gumy....bo ze 3 litry potrzeba na próby,żeby zacząć cokolwiek odlewać,a barwniki ,brokaty,sylikon formierski.... aż mnie zabolało he he. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Trudność z pewnością w tym ogromna czego jestem świadom i doceniam włożony trud i poniesione koszty niemniej dla mnie ciekawsze są własne wzory nie oparte na odbitce prawdziwej ryby i na takie przynęty czekam z wielką ciekawością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubG Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kazdy lubi to co chce dla mnie kazde rekodzielo ma w sobie cos niepowtarzalnego, czego w przynetach z fabryki nie dostaniesz - dusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 wpadłem w necie na taki filmik o malowaniu gum farbami. Gostek pokazuje jak to robi krok po kroku. Mam nadziej że nie powieliłem informacji, bo wątek jest już dość obszerny i można coś przeoczyć. Największy problem to te farby. Może się wam to przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Wszystko pięknie ładnie.Po zanurzeniu w sofcie jest miodzio ale wystarczy przeciągnąć po powierzchni palcem i połysk idzie się walić. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Niemniej jednak nie jest to jakaś skompilowana sprawa z tym malowaniem. Gumy przecież nie są wieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Skomplikowana nie jest tylko trzeba mieć do tego farby i to wcale nie jest tak że na każdym plastisolu się będą trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Tak się składa że miałem możliwość malować tymi farbami....po malowaniu kolorami najlepiej jest pociągnąć wszystko "bezbarwnym" i wtedy jest połysk....zanurzanie w bezbawnym plastisolu jest ok ale guma robi się grubsza i zmienia sie jej praca....i nie wiem czy wszyscy zauważyli ale to sa farby na bazie wody !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Z tego co czytałem, to ciężko o te farby u nas PL. Może trzeba by coś pokombinować z pigmentami + coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Guma gotowa filmik z naturalnego środowiska- czyli z wanny Muszę jakoś przedłużyć korpus tak żeby kotwiczka wylądowała dalej od obciążenia- czeburaszki albo oliwki ołowiowej.Waga gumy razem z głową to tylko 12g Wytrzymałość: Ps. zainspirowała mnie arapajma- wiadomo kogo Wkrótce pojawią się mniejsze wersje, ta ma 30cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Dobre! Następny korpus postaraj się jeszcze bardziej zakrzywić, guma powinna wtedy wachlować troszkę szerzej :-)I ostrożnie z wanną, bo podbijasz ją, jak ja swoją ;-) Edytowane 8 Lutego 2016 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Pride, co Ty tam za banany tworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mnie to wygląda na rybkę z mega tasiemcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Dla początkujących odlewaczy, przygotowaliśmy z Marcinem filmik instruktażowy 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Dla początkujących odlewaczy, przygotowaliśmy z Marcinem filmik instruktażowy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ręki jeszcze sobie nie przysmażyłeś ? Bez rękawic ja nie podchodzę do odlewania. Jak się przyklei do skóry 150-170 stopni to rana jest poważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi