Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Czy olej silikonowy do uszczelek i silikon w sprayu to to samo?

Ten olej silikonowy nie bardzo się nadaje,bo nie przykleja się do tej powierzchni formy.

Potrzebuję coś ,co na trwałe będzie przylegać i działać na zasadzie rozdzielacza.

Przy wysokiej temperaturze materiału każdy oddzielacz spłynie. Spróbuj pasty woskowej. Może wniknie w te pory a nie przy wysokiej temp. materiału w ... niego. Mooooooożeeeee.    :mellow:  :huh:  :unsure:

Innym sposobem byłoby "stopienie" gniazda idealnym modelem i poczekanie aż ostygnie. Niestety jest to na 100 niewykonalne. Lepiej zrobić nowe formy.

Przy wysokiej temperaturze materiału każdy oddzielacz spłynie. Spróbuj pasty woskowej. Może wniknie w te pory a nie przy wysokiej temp. materiału w ... niego. Mooooooożeeeee.    :mellow:  :huh:  :unsure:

Innym sposobem byłoby "stopienie" gniazda idealnym modelem i poczekanie aż ostygnie. Niestety jest to na 100 niewykonalne. Lepiej zrobić nowe formy.

Chyba forma z aluminium będzie rozwiązaniem problemu.

Pasta woskowa też nie działa,przepraszam działa na 1 raz  ale też nie zawsze,poza tym jest problem z jej nałożeniem w tak maleńkie i trochę skomplikowane gniazdo.

Jednak Dzięki za podpowiedzi.

Chyba forma z aluminium będzie rozwiązaniem problemu.

Pasta woskowa też nie działa,przepraszam działa na 1 raz  ale też nie zawsze,poza tym jest problem z jej nałożeniem w tak maleńkie i trochę skomplikowane gniazdo.

Jednak Dzięki za podpowiedzi.

Jest jeszcze coś takiego jak lakier wysokotemperaturowy. Daje rade ponoć do 800 st/c. może zalał by te szczeliny. W każdym razie to już reanimacja tej formy.

Jest jeszcze coś takiego jak lakier wysokotemperaturowy. Daje rade ponoć do 800 st/c. może zalał by te szczeliny. W każdym razie to już reanimacja tej formy.

Dzięki za podpowiedż,ale myślę,że gra nie warta świeczki.

Trzeba zamówić z alu. i będzie na lata.

Najpierw weź i wylej trochę tego plastisolu na tą plexi.Po za tym nie wiem jak chcesz stworzyć formę z płyty.

ja lutowałem model z miedzi ,ogrzałem płytę CD i odcisnąłem ale za dokładna nie była i jak nalałem więcej gumy to się topiła . 

Panie Tomku - Tomy a czy ktorys z forumowych kolegow zglosil sie juz do Pana z prosba wykonania gumowej imitacji lina? z Pana talentem do wykonywania tak oryginalnie wygladajacych przynęt mysle ze bylby to hit sezonu na drapieżniki z zarośniętych roslinnoscia wod których w naszym kraju nie brakuje?

Panie Tomku - Tomy a czy ktorys z forumowych kolegow zglosil sie juz do Pana z prosba wykonania gumowej imitacji lina? z Pana talentem do wykonywania tak oryginalnie wygladajacych przynęt mysle ze bylby to hit sezonu na drapieżniki z zarośniętych roslinnoscia wod których w naszym kraju nie brakuje?

Tomy pracuje teraz nad złotą rybką,kształt i kolory już są,tylko jeszcze pozostała kwestia "spełniania życzeń" ,ale myślę,że z tym też sobie poradzi...

• Like 1

Tomy pracuje teraz nad złotą rybką,kształt i kolory już są,tylko jeszcze pozostała kwestia "spełniania życzeń" ,ale myślę,że z tym też sobie poradzi...

A jak już Tomy będzie miał spełnione wszystkie życzenia, to może i nam zacznie spełniać.Ha ha 

• Like 1

Ja jestem Tomy,Tomo .Nie lubię jak mi ktoś mówi na Pan. Jeszcze nikt nie pytał o imitację lina.

Mini Jazgarki tricolor.

post-46714-0-18916100-1457273116_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4