thoffi Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Musi to być zdecydowanie materiał stabilny, na temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czy olej silikonowy do uszczelek i silikon w sprayu to to samo?Ten olej silikonowy nie bardzo się nadaje,bo nie przykleja się do tej powierzchni formy.Potrzebuję coś ,co na trwałe będzie przylegać i działać na zasadzie rozdzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czy olej silikonowy do uszczelek i silikon w sprayu to to samo?Ten olej silikonowy nie bardzo się nadaje,bo nie przykleja się do tej powierzchni formy.Potrzebuję coś ,co na trwałe będzie przylegać i działać na zasadzie rozdzielacza. Przy wysokiej temperaturze materiału każdy oddzielacz spłynie. Spróbuj pasty woskowej. Może wniknie w te pory a nie przy wysokiej temp. materiału w ... niego. Mooooooożeeeee. Innym sposobem byłoby "stopienie" gniazda idealnym modelem i poczekanie aż ostygnie. Niestety jest to na 100 niewykonalne. Lepiej zrobić nowe formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Przy wysokiej temperaturze materiału każdy oddzielacz spłynie. Spróbuj pasty woskowej. Może wniknie w te pory a nie przy wysokiej temp. materiału w ... niego. Mooooooożeeeee. Innym sposobem byłoby "stopienie" gniazda idealnym modelem i poczekanie aż ostygnie. Niestety jest to na 100 niewykonalne. Lepiej zrobić nowe formy.Chyba forma z aluminium będzie rozwiązaniem problemu.Pasta woskowa też nie działa,przepraszam działa na 1 raz ale też nie zawsze,poza tym jest problem z jej nałożeniem w tak maleńkie i trochę skomplikowane gniazdo. Jednak Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 czyli nie pozostaje nic innego jak owa forme z plexi lub podobnego materialu stworzyc i metoda prob i bledow sprawdzic. w sumie to napisalem ze w moje rece trafila plexi ale rownie dobrze moze to byc cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Najpierw weź i wylej trochę tego plastisolu na tą plexi.Po za tym nie wiem jak chcesz stworzyć formę z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Chyba forma z aluminium będzie rozwiązaniem problemu.Pasta woskowa też nie działa,przepraszam działa na 1 raz ale też nie zawsze,poza tym jest problem z jej nałożeniem w tak maleńkie i trochę skomplikowane gniazdo. Jednak Dzięki za podpowiedzi.Jest jeszcze coś takiego jak lakier wysokotemperaturowy. Daje rade ponoć do 800 st/c. może zalał by te szczeliny. W każdym razie to już reanimacja tej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jest jeszcze coś takiego jak lakier wysokotemperaturowy. Daje rade ponoć do 800 st/c. może zalał by te szczeliny. W każdym razie to już reanimacja tej formy.Dzięki za podpowiedż,ale myślę,że gra nie warta świeczki.Trzeba zamówić z alu. i będzie na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Najpierw weź i wylej trochę tego plastisolu na tą plexi.Po za tym nie wiem jak chcesz stworzyć formę z płyty.ja lutowałem model z miedzi ,ogrzałem płytę CD i odcisnąłem ale za dokładna nie była i jak nalałem więcej gumy to się topiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Panowie Silikon Xiameter zielony z Modealrnia24 i jedziecie z koksem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Takie kolorki wszystko lane.Zero malowania. Edytowane 4 Marca 2016 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Tomy jak ty łączysz te kolory?Landrynki bajeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Nieco zmodyfikowana low-key.Trochę podszlifować,medium wygładzające i do formy. Mały jazgarzyk w trakcie tworzenia. Edytowane 5 Marca 2016 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 pewnie leje wszystko naraz jedno po drugim... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Najpierw weź i wylej trochę tego plastisolu na tą plexi.Po za tym nie wiem jak chcesz stworzyć formę z płyty. plyta jest gruba, podzielę ja na mniejsze elementy a jak wytrzyma temperaturę do mikro gumek (mikrospiningu) nada się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Tomy,a co one mają takie wybauszone ślepia?Jak zwykle świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Oczka w moich gumach są nitowane nie ma szans żeby odpadły.Można szaleć z ich rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Panie Tomku - Tomy a czy ktorys z forumowych kolegow zglosil sie juz do Pana z prosba wykonania gumowej imitacji lina? z Pana talentem do wykonywania tak oryginalnie wygladajacych przynęt mysle ze bylby to hit sezonu na drapieżniki z zarośniętych roslinnoscia wod których w naszym kraju nie brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Panie Tomku - Tomy a czy ktorys z forumowych kolegow zglosil sie juz do Pana z prosba wykonania gumowej imitacji lina? z Pana talentem do wykonywania tak oryginalnie wygladajacych przynęt mysle ze bylby to hit sezonu na drapieżniki z zarośniętych roslinnoscia wod których w naszym kraju nie brakuje?Tomy pracuje teraz nad złotą rybką,kształt i kolory już są,tylko jeszcze pozostała kwestia "spełniania życzeń" ,ale myślę,że z tym też sobie poradzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Tomy pracuje teraz nad złotą rybką,kształt i kolory już są,tylko jeszcze pozostała kwestia "spełniania życzeń" ,ale myślę,że z tym też sobie poradzi...A jak już Tomy będzie miał spełnione wszystkie życzenia, to może i nam zacznie spełniać.Ha ha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Panie Tomku - Tomy a czy ktorys z forumowych kolegow zglosil sie juz do Pana z prosba wykonania gumowej imitacji lina? z Pana talentem do wykonywania tak oryginalnie wygladajacych przynęt mysle ze bylby to hit sezonu na drapieżniki z zarośniętych roslinnoscia wod których w naszym kraju nie brakuje?Ja jestem Tomy,Tomo .Nie lubię jak mi ktoś mówi na Pan. Jeszcze nikt nie pytał o imitację lina.Mini Jazgarki tricolor. Edytowane 6 Marca 2016 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Tomyyyy rozwalasz ten temat btw czy ktoś próbował modelować gumy przy pomocy lutownicy ? tzn ze zwykłych ripperów relaxa itp zrobić jaskółki ewentualnie z mansów 7cm je odchudzić i zrobić slimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Zajebioza. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi