Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Panowie próbował ktoś przykleić coś na wieki coś do silikonu formierskiego (MM 922)  ??

Muszę coś przykleić do formy ale tak żeby nie odpadło wcale !

Do sylikonu trwale możesz przylepić - sylikon. Jak zawsze przy klejeniu, powierzchnia musi być czysta, sucha i zmatowiona. 

• Like 2

"Do sylikonu trwale możesz przylepić - sylikon. Jak zawsze przy klejeniu, powierzchnia musi być czysta, sucha i zmatowiona."

--------------

Wątpię. Trwałe i wytrzymałe to na pewno nie będzie.

Silicone podobnie jak żywica jeżeli już raz "zareaguje", to ich powierzchnia nie zareaguje na tyle aby połączyć się trwale ze spoiną.

• 2 tygodnie później...

Już od dawna nosiłem sie z zamiarem zabawy w odlewanie i w końcu sie zmobilizowałem (wyrzeźbione kształtki przyszłych gum czekały już od tamtego roku).  Do gum Tomiego czy fisha28 jeszcze przepaść ale jest zabawa (trochę śmierdząca) i masa pomysłów. Nie wychodzi to jeszcze tak fajnie ,może dlatego że od razu rzuciłem się na formy zamknięte...

post-50993-0-04100500-1462386018_thumb.jpg

post-50993-0-01194300-1462386062_thumb.jpg

post-50993-0-47609100-1462386082_thumb.jpg

post-50993-0-62830000-1462386110_thumb.jpg

post-50993-0-75716700-1462386121_thumb.jpg

• Like 15

Jak chcesz naciąć te rowki to tylko małe dłutko półokrągłe i bardzo ostre.Najlepiej przed nacięciem wiertłem zrobić te kanaliki.Wystarczy 1,5mm i tylko dremelem na najwyższych obrotach.Można też przed zalaniem wzoru dokleić do końcówek płetw drut 1 mm wtedy po rozformowaniu kanaliki masz gotowe. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1