pachol Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) To już chyba lepiej opalarkę kupić za 3 dyszki niż tyrać lokówkę. To już chyba lepiej dołożyć dyszkę albo dwie i kupić mikrofalówkę Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez pachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 To już chyba lepiej dołożyć dyszkę albo dwie i kupić mikrofalówkęAlbo frytkownice . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Trochę ostatnio czasu nie miałem i mi troszkę się przeciągnęło z arapaimą, ale już prawie koniec 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Gdybym był drapieżnikiem to bym walił aż miło w taką przynęte Super ten ogon się spisał tak majestatycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Masakra! To znaczy mistrzowsko ogon pracuje Graty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 A, to wrzucę jeszcze filmik z czarniakiem 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jakie miałeś w nim obciążenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Wojtek, pierwszy waży 43g a drugi 48g ile waży sama guma to nie pamiętam, jutro Ci powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Panowie próbował ktoś przykleić coś na wieki coś do silikonu formierskiego (MM 922) ??Muszę coś przykleić do formy ale tak żeby nie odpadło wcale ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja nie próbowałem, ale wydaje mi się że nie pomoże żadna kropelka bo silikon po kilku odlewach zaczyna się pocić, wydzielają z siebie olej. Nie wiem, może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Panowie próbował ktoś przykleić coś na wieki coś do silikonu formierskiego (MM 922) ??Muszę coś przykleić do formy ale tak żeby nie odpadło wcale !Do sylikonu trwale możesz przylepić - sylikon. Jak zawsze przy klejeniu, powierzchnia musi być czysta, sucha i zmatowiona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 "Do sylikonu trwale możesz przylepić - sylikon. Jak zawsze przy klejeniu, powierzchnia musi być czysta, sucha i zmatowiona."--------------Wątpię. Trwałe i wytrzymałe to na pewno nie będzie. Silicone podobnie jak żywica jeżeli już raz "zareaguje", to ich powierzchnia nie zareaguje na tyle aby połączyć się trwale ze spoiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Jest klej do łączenia form silikonowych.Chyba w kauposilu to mają. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Czas zacząć przygotowania na Turawę.Jaskółka 8 cm na korpusie jazgarza, troszkę rozciągnięta. Kolorystyka jazgarz i okoń. To z tyłu to odlew z wstępnej formy. Atak będzie mniej wiecej to wyglądać. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez fish28 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Posiada ktoś może kody rabatowe na zakupy w modelarni24 ? Wybieram produkty i w koszyku zobaczyłem miejsce na wpisanie kodu . Odwdzięczę się świeżo odlanymi gumami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Te kody to integralną funkcja sklepu, która często powoduje podobne problemy. Nie wszystkie oprogramowania sklepowe pozwalają to wyłączyć, nie grzebiąc w kodzie. Jeśli sklep nie prowadzi żadnych akcji z kodami to nie zawracaj sobie tym głowy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Już od dawna nosiłem sie z zamiarem zabawy w odlewanie i w końcu sie zmobilizowałem (wyrzeźbione kształtki przyszłych gum czekały już od tamtego roku). Do gum Tomiego czy fisha28 jeszcze przepaść ale jest zabawa (trochę śmierdząca) i masa pomysłów. Nie wychodzi to jeszcze tak fajnie ,może dlatego że od razu rzuciłem się na formy zamknięte... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Zaj.....e, jak na pierwszy raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Jest potencjał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Dzięki za słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Musisz sobie zrobić dziurki od końców tej płetwy ogonowej,żeby wychodziły na zewnątrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Właśnie kombinowalem z tymi niedolewkami, nawet w tym miejscu formę naciąłem głeboko żeby plastisol głebiej wchodził ale o tym nie pomyślałem. Dzięki Tomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Jak chcesz naciąć te rowki to tylko małe dłutko półokrągłe i bardzo ostre.Najlepiej przed nacięciem wiertłem zrobić te kanaliki.Wystarczy 1,5mm i tylko dremelem na najwyższych obrotach.Można też przed zalaniem wzoru dokleić do końcówek płetw drut 1 mm wtedy po rozformowaniu kanaliki masz gotowe. Edytowane 7 Maja 2016 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Zastosuję się do Twoich rad przy robieniu nowych, lepszych form. A jest jakiś sposób na przygotowanie kształtki przed zalaniem silikonu żeby później nie rozcinać gotowej formy ? Kombinowałem z tym i tylko kolejne formy psułem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Przy formie 1 częściowej tylko cięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi