fish28 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Z tego co wiem to nie ma możliwości zrobienia takiej formy real fisha na CNC Chyba że będzie to naprawdę duża ryba, gdzie szczegóły są już bardziej możliwe do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wszystko się da zrobić na odpowiednim sprzęcie i za odpowiednie pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Z tego co wiem to nie ma możliwości zrobienia takiej formy real fisha na CNCChyba że będzie to naprawdę duża ryba, gdzie szczegóły są już bardziej możliwe do zrobienia.Teoretycznie frezy grawerskie maja średnice nawet 0.2 mm. to chyba dobre przybliżenie kształtu.Ale tak jak mówię wg mnie było by to bardzo droga zabawa.Inną sprawą są podcięcia, których nie wykonasz na maszynie trzy osiowej Edytowane 25 Czerwca 2016 przez thoffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 A drukarka 3d z odpowiednim polimerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Ta.Posilę się tu może formami Janusza bo nie chcę mi się przekomarzać. Teraz idę robić formę na większe kopyto na tym wzorze ok.18cm. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ja ostatnim czasem zrobiłem sobie coś takiego, ale wg mnie to dalej to jest 80% lub mniej real fish. Drukarka 3D była by chyba najlepszym rozwiązaniem. Takie drukowane formy np spiekany proszek AL super sprawa.Podejrzewam że nawet wystające płetwy by się dało wydrukować. Gorzej potem z wyjęciem tego z formy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Na tej formie Babki powyżej masz wystające płetwy i nie ma problemu z wyciąganiem tego z formy.A te Płotki to Ci wyszły bardzo przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Na tej formie Babki powyżej masz wystające płetwy i nie ma problemu z wyciąganiem tego z formy.A te Płotki to Ci wyszły bardzo przyzwoicie Dzięki. W każdym razie dość sporo godzin w to poszło na modelowanie . Plus taki ,że mogę te formy sobie powielać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A farby skąd masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 To pyły z modelarni + trochę eksperymentów chemia. Nawet się to trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 To pyły z modelarni + trochę eksperymentów chemia. Nawet się to trzymaJak zwykle brak gotowych rozwiązań zmusza do myślenia i kombinowania...Ale jak widać DA SIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Też w przyszłości zachowam wiedzę dla siebie.Ja na tym wyjdę dobrze Kopyto 17cm wersja testowa. -Leviathan170 SoftLure TB- 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Fajnisty smok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Tomy miałeś sobie już dać spokój ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Tomy pracuje nad tym. Szukam czarnej żyłki i markera to prążków. Chyba, że jest inny patent na realne boki okonia ?Ja zamiast żyłki używam kudeł z miotły.Fajnie bo są czarne tylko trzeba znaleść miotłę o odpowiedniej średnicy włosia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 @fish28 Dzięki za info. Niestety nie mam takiej miotły .... jutro zobaczę u teściowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Tesciowa to pewnie ma cały zestaw mioteł do latania, na każdy dzień tygodnia Na pewno znajdziesz co potrzebujesz PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Tym właśnie się kieruje ... jutro nie ma lotów także zrobię przegląd sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ślicznie.Jak robisz przeźroczyste to staraj sie dodawać odrobinę brokatu np. srebrnego czy złotego. Popróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Padłem na malowaniu aerografem. Może jednak ktos zdradzi cwancyk, jak przygotować gume pod farby? Farba zwyczajnie mi ucieka z powierzchni i robi się deszczowa szyba. Nie kazda farba, ale wiekszość. Pewnie chodzi o dobre odtłuszczenie, albo może trzeba pokryć wczesniej czymś przyjaznym dla farby? A może kwestia sposobu użycia aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 https://shop.strato.de/epages/78042013.sf/de_DE/?ObjectPath=Categories Może chodzi o farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 https://shop.strato.de/epages/78042013.sf/de_DE/?ObjectPath=Categories Może chodzi o farby. Ale to są farby dodawane do silikonu, a nie do malowania. Mi chodzi o farby do malowania na silikonie. A przedewszystkim o technikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Tutaj kupisz https://www.ispikeit.com/store/c-97-colure-coat-water-based-soft-plastic-paint.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tutaj kupisz https://www.ispikeit.com/store/c-97-colure-coat-water-based-soft-plastic-paint.aspx Takich używam. Niestety nie sprawdzają się. Albo powierzchnia zbyt tłusta, albo sposób nanoszenia niewłasciwy. Farba ma tendencję do uciekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Albo plastisol nieodpowiedni... Nie z każdym plastisolem będą się te farby trzymały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi