Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

@thoffi

Najprościej byłoby założyć nowy wątek i podać wszystko na tacy aby ,,nowi" nie popełniali błędów takie ,,ABC" lub ,,Krok po kroku"  tylko moim zdaniem warto przeczytać cały już istniejący temat, ponieważ jest naprawdę ciekawy i zawiera sporo informacji ;) Z drugiej strony do pewnych rzeczy trzeba dojść samemu .... ćwiczyć, kombinować, zmarnować litry silikonu i zaliczyć poparzenie - taki urok tej zabawy ;)

Dla mnie to jest po prosu takie polskie myślenie. Zmarnować litry silikonu - się poparzyć. Powiedz to np. młodemu lekarzowi, kilka ludzi posłać w piach to się nauczysz.

• Like 2

Proponuje założyć nowy temat. np. Przynęty gumowe naszych forumowiczów.Tam można by się chwalić co nowego się pojawia u kolegów. 

W tym momencie nowa osoba potrzebuje przeglądnąć już 74 strony aby dowiedzieć się cokolwiek na temat materiałów.Wg mnie bez urazy jest to trochę sieczka.

Jest temat zdjecie tygodnia, kto chce to wstawia tam swoje przynety, gumy czy nie gumy. Nie ma co tworzyc iles tam podobnych watkow.

http://jerkbait.pl/topic/70434-zdjęcie-tygodnia/

Jest temat zdjecie tygodnia, kto chce to wstawia tam swoje przynety, gumy czy nie gumy. Nie ma co tworzyc iles tam podobnych watkow.

http://jerkbait.pl/topic/70434-zdjęcie-tygodnia/

No i to mi się podoba. A przeglądając ten temat chciałbym znaleźć jakieś konstruktywne rozwiązania, jeśli oczywiście ktoś się chce podzielić wiedzą.

@thofii

Kolego troszeczkę myślisz pojęcia :) Zabawa z odlewaniem to nie to samo co leczenie ludzi. Słaby przykład :( Zdaję sobie sprawę z tego , że zapracowałeś na swój status Twórcy i teraz chciałbyś poszerzyć swoje zdolności o radosną twórczość z silikonu. Tylko do tego jest potrzebna wiedza i czas a wydaje mi się , iż chciałbyś przeczytać instrukcje obsługi i odlewać gumy real fish z trzech kolorów silikonu .... niestety to niemożliwe ;(

Czy to jest typowo polskie myslenie ?! Moim zdaniem jeżeli mając podstawy dojdziesz do czegoś sam będziesz prawdziwym ,,Twórcą" ;)

@thofii

Kolego troszeczkę myślisz pojęcia :) Zabawa z odlewaniem to nie to samo co leczenie ludzi. Słaby przykład :( Zdaję sobie sprawę z tego , że zapracowałeś na swój status Twórcy i teraz chciałbyś poszerzyć swoje zdolności o radosną twórczość z silikonu. Tylko do tego jest potrzebna wiedza i czas a wydaje mi się , iż chciałbyś przeczytać instrukcje obsługi i odlewać gumy real fish z trzech kolorów silikonu .... niestety to niemożliwe ;(

Czy to jest typowo polskie myslenie ?! Moim zdaniem jeżeli mając podstawy dojdziesz do czegoś sam będziesz prawdziwym ,,Twórcą" ;)

Dobra muszę samemu zrobić doktorat z lania gum, bo w tym wątku chyba już się więcej nie dowiem.

Ja też czytałem wątek wiele razy, miałem swoje przemyślenia a i tak praktycznie cała pierwsza partia materiałów poszła na marne (no może poza jedną formą),ot takie rozczarowanie,  wiem że nic nie wiem...

I nie myśl, że nikt Ci pomóc nie chce, to wszystko Tu jest

Edytowane przez tomasxt

@thoffi

Kolego wszyscy chcą Ci pomóc tylko nie tędy droga ;)Lekcja pokory dużo uczy a przemyślenia i wyciągniecie wniosków należą do Ciebie. Jeżeli będziesz chciał robić doktorat z odlewania to mogę Ci dać namiar na dobrego mentora .... :)Wrzuć na luz i porozmawiaj jak nowicjusz z nowicjuszem .... wszyscy jedziemy na jednym wózku ;)

Ja nie potrzebuje potrzebuje pomocy. Idę swoją wytyczoną prostą drogą ,robię przynęty jakie robię.

Odpuszczam temat bez urazy :wacko:

przeczytaj jak będziesz miał czas te 74 strony a nie pożałujesz :)

nie raz kopałem cały wątek jakiegoś autora i znalazłem co chiałem , na tacy nic nie przychodzi :)

Czuję że przy tym ogonie to mocno ta guma pracuje na boki (lusterkuje).

Przy takiej jej dlugosci chyba o to najbardziej chodzi.

Kolory na razie dwa. Nie kombinujesz z pyłami?

to foto co wstawiłem to pierwsza guma jaką odlałem z tej formy :) przyjechałem do domu o 21 i przepaliłem -to wyszło :)

jutro na bank będę próbował różne wersje kolorystyczne , fajny okoń wyszedł mi dzisiaj , muszę tylko paski dorobić i oczy namalować  :D