DAMIR Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Osobiście przeczytałem cały wątek , nadal go śledzę i uważam ,że jestem na początku drogi ..... ale wytrwała praca przynosi efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 @thoffiNajprościej byłoby założyć nowy wątek i podać wszystko na tacy aby ,,nowi" nie popełniali błędów takie ,,ABC" lub ,,Krok po kroku" tylko moim zdaniem warto przeczytać cały już istniejący temat, ponieważ jest naprawdę ciekawy i zawiera sporo informacji Z drugiej strony do pewnych rzeczy trzeba dojść samemu .... ćwiczyć, kombinować, zmarnować litry silikonu i zaliczyć poparzenie - taki urok tej zabawy Dla mnie to jest po prosu takie polskie myślenie. Zmarnować litry silikonu - się poparzyć. Powiedz to np. młodemu lekarzowi, kilka ludzi posłać w piach to się nauczysz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Proponuje założyć nowy temat. np. Przynęty gumowe naszych forumowiczów.Tam można by się chwalić co nowego się pojawia u kolegów. W tym momencie nowa osoba potrzebuje przeglądnąć już 74 strony aby dowiedzieć się cokolwiek na temat materiałów.Wg mnie bez urazy jest to trochę sieczka. Jest temat zdjecie tygodnia, kto chce to wstawia tam swoje przynety, gumy czy nie gumy. Nie ma co tworzyc iles tam podobnych watkow. http://jerkbait.pl/topic/70434-zdjęcie-tygodnia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jest temat zdjecie tygodnia, kto chce to wstawia tam swoje przynety, gumy czy nie gumy. Nie ma co tworzyc iles tam podobnych watkow. http://jerkbait.pl/topic/70434-zdjęcie-tygodnia/No i to mi się podoba. A przeglądając ten temat chciałbym znaleźć jakieś konstruktywne rozwiązania, jeśli oczywiście ktoś się chce podzielić wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 @thofii Kolego troszeczkę myślisz pojęcia Zabawa z odlewaniem to nie to samo co leczenie ludzi. Słaby przykład Zdaję sobie sprawę z tego , że zapracowałeś na swój status Twórcy i teraz chciałbyś poszerzyć swoje zdolności o radosną twórczość z silikonu. Tylko do tego jest potrzebna wiedza i czas a wydaje mi się , iż chciałbyś przeczytać instrukcje obsługi i odlewać gumy real fish z trzech kolorów silikonu .... niestety to niemożliwe ;( Czy to jest typowo polskie myslenie ?! Moim zdaniem jeżeli mając podstawy dojdziesz do czegoś sam będziesz prawdziwym ,,Twórcą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 @thofiiKolego troszeczkę myślisz pojęcia Zabawa z odlewaniem to nie to samo co leczenie ludzi. Słaby przykład Zdaję sobie sprawę z tego , że zapracowałeś na swój status Twórcy i teraz chciałbyś poszerzyć swoje zdolności o radosną twórczość z silikonu. Tylko do tego jest potrzebna wiedza i czas a wydaje mi się , iż chciałbyś przeczytać instrukcje obsługi i odlewać gumy real fish z trzech kolorów silikonu .... niestety to niemożliwe ;(Czy to jest typowo polskie myslenie ?! Moim zdaniem jeżeli mając podstawy dojdziesz do czegoś sam będziesz prawdziwym ,,Twórcą" Dobra muszę samemu zrobić doktorat z lania gum, bo w tym wątku chyba już się więcej nie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Ja też czytałem wątek wiele razy, miałem swoje przemyślenia a i tak praktycznie cała pierwsza partia materiałów poszła na marne (no może poza jedną formą),ot takie rozczarowanie, wiem że nic nie wiem...I nie myśl, że nikt Ci pomóc nie chce, to wszystko Tu jest Edytowane 9 Września 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 @thoffi Kolego wszyscy chcą Ci pomóc tylko nie tędy droga ;)Lekcja pokory dużo uczy a przemyślenia i wyciągniecie wniosków należą do Ciebie. Jeżeli będziesz chciał robić doktorat z odlewania to mogę Ci dać namiar na dobrego mentora .... :)Wrzuć na luz i porozmawiaj jak nowicjusz z nowicjuszem .... wszyscy jedziemy na jednym wózku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Ja nie potrzebuje potrzebuje pomocy. Idę swoją wytyczoną prostą drogą ,robię przynęty jakie robię.Odpuszczam temat bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 @thoffi Kolego przejrzałem Twój wątek autorski i musze przyznać, że masz potencjał a z takim zapleczem technicznym możesz wiele osiągnąć. Skoro jednak uważasz , że nie potrzebujesz pomocy nikt nie będzie się narzucał .... powodzenia w nowych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Wszystkie materiały są do zabawy z w gumy są dostępne w modelarnia24. http://www.modelarnia24.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Ja nie potrzebuje potrzebuje pomocy. Idę swoją wytyczoną prostą drogą ,robię przynęty jakie robię.Odpuszczam temat bez urazy przeczytaj jak będziesz miał czas te 74 strony a nie pożałujesz nie raz kopałem cały wątek jakiegoś autora i znalazłem co chiałem , na tacy nic nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Pokaż Radek co "ulepiłeś" ,po takiej lekturze pewnie coś tam masz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 pokaże jak skończe serie i będzie to dograne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 wczorajszy odlew próbny na przepalenie formy.Guma 20cm, oko będzie malowane , to tylko dałem poglądowo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 W końcu coś porządnego na szczupaka ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Noo młody się postarał Jak się uda to i ja niedługo w końcu coś zarzuce do tematu Mam 7dni na ogarnięcie piany z którą jeszcze nie pracowalem i silikonu z którym też nie pracowałem, haa PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 wczorajszy odlew próbny na przepalenie formy.Guma 20cm, oko będzie malowane , to tylko dałem poglądowo Ogon tak "pionowo stoi" że połamie szczytówkę samą pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Ogon tak "pionowo stoi" że połamie szczytówkę samą pracą. Noo praca jest ciekawa ale o szczytowke sie nie martwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Czuję że przy tym ogonie to mocno ta guma pracuje na boki (lusterkuje).Przy takiej jej dlugosci chyba o to najbardziej chodzi. Kolory na razie dwa. Nie kombinujesz z pyłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Czuję że przy tym ogonie to mocno ta guma pracuje na boki (lusterkuje).Przy takiej jej dlugosci chyba o to najbardziej chodzi.Kolory na razie dwa. Nie kombinujesz z pyłami?to foto co wstawiłem to pierwsza guma jaką odlałem z tej formy przyjechałem do domu o 21 i przepaliłem -to wyszło jutro na bank będę próbował różne wersje kolorystyczne , fajny okoń wyszedł mi dzisiaj , muszę tylko paski dorobić i oczy namalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 .... fajny okoń wyszedł mi dzisiaj , muszę tylko paski dorobić i oczy namalować --------Pochwal się. Najwyżej zjeb****ę dostaniesz jak nie bedzie fajny. ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Guma zarypista szczupłe będą zagryzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 to praca gumy do wglądu Będzie to PMK 20cm Pajk Mammas Killer Nazwa podsunięta przez Sebe https://youtu.be/wjD1WnGCIy0 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Praca tak jak mówiłem. Powolne, mocne kuszenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi