Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

@cyprys19

Marcinie nikt z pytanych nie chce sprzedać ani zdradzić przepisu na farbę. Sporo czasu poświęciłem na to aby ,,barwnik" spełnił moje oczekiwania i na obecną chwilę recepturę zachowam dla siebie ....

ok. w porządku,chciałem tylko sprawdzić "koleżeńskie forum"

Nie tak dawno dopytywałeś się na privie o pewne rzeczy-mam nadzieję ,że pomogłem...

Pozdrawiam

• Like 1

Powoli i mnie ciągnie do lania gumy:D Narazie wystrugałem taki model w przygotowaniu jeszcze inne bo nie lubie kopiowac cudzych kształtów ,nie sprawia mi to takiej radości. ;)

Na dniach zamawiam silikony zywice jakies kolorki ladne i zobaczymy co z tego wyjdzie

O ile wyjdzie cokolwiek :D

post-54562-0-81472000-1477744761_thumb.jpgpost-54562-0-93847800-1477744812_thumb.jpg

• Like 2

Powoli i mnie ciągnie do lania gumy:D Narazie wystrugałem taki model w przygotowaniu jeszcze inne bo nie lubie kopiowac cudzych kształtów ,nie sprawia mi to takiej radości. ;)

Na dniach zamawiam silikony zywice jakies kolorki ladne i zobaczymy co z tego wyjdzie

O ile wyjdzie cokolwiek :D

20161028_220712.jpg 20161028_220547.jpg

AdamL z jakiego materiału robisz modele??

A tak z innej bajki :

Odlewał ktoś gumy z Soft Plastic Light - pływający. Jak efekty??

Odlałem kilka z tego z Modelarni. Gęsty jak budyń. Po podgrzaniu biały. Dodanie brokatu daje słaby efekt. Zastanawiam się na co to zużyć, ale chyba odleje jakieś duże przynęty na sandacze. Silikon robi się słaby przy rozciąganiu. W zwartych przynętach pewnie da radę, przy robakach mały okonek robi z tego miazgę. Drugi raz tego nie kupię.

Odlałem kilka z tego z Modelarni. Gęsty jak budyń. Po podgrzaniu biały. Dodanie brokatu daje słaby efekt. Zastanawiam się na co to zużyć, ale chyba odleje jakieś duże przynęty na sandacze. Silikon robi się słaby przy rozciąganiu. W zwartych przynętach pewnie da radę, przy robakach mały okonek robi z tego miazgę. Drugi raz tego nie kupię.

On jest mocno pływający.Dodaj do niego zwykły K5.Dalej będzie pływał ;) Można dodać sporo .Transparentności przy nim nie uzyskasz.Bardzo dobry do odlewania robali  do spławiania np.na klenie.

Edytowane przez Tomy

Chyba K5 z mikrobalonem :)

PS. K5 naprawdę fajny silikon.

Strugam ze spienionego pcv

Wiem lepiej w jakim materiale dłubie ;)

Zanim zaczniesz kogos poprawiac zorientuj się czego wypowiedź dotyczy ;)

Pozdro

Moja wina trochę się zagalopowałem :blush:

On jest mocno pływający.Dodaj do niego zwykły K5.Dalej będzie pływał ;) Można dodać sporo .Transparentności przy nim nie uzyskasz.Bardzo dobry do odlewania robali  do spławiania np.na klenie.

Tomek, dolewałem K5 i zmiękczacza, nie chciałem przesadzić uzyskując bezużyteczną masę.

Jeszce trochę mam pewnie coś w ciemnych kolorach odleje. Na wiosnę jak znalazł :)

Pozdrawiam,