cyprys19 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 @PiotrekA Dzieki @cyprys19Metodą prób i eksperymentów zrobiłem sobie farbę do malowania i efekt mnie zadowala .... Dzięki o taką odpowiedż mi chodziło...Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 @cyprys19 Marcinie nikt z pytanych nie chce sprzedać ani zdradzić przepisu na farbę. Sporo czasu poświęciłem na to aby ,,barwnik" spełnił moje oczekiwania i na obecną chwilę recepturę zachowam dla siebie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Zacznij sprzedawać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 @cyprys19Marcinie nikt z pytanych nie chce sprzedać ani zdradzić przepisu na farbę. Sporo czasu poświęciłem na to aby ,,barwnik" spełnił moje oczekiwania i na obecną chwilę recepturę zachowam dla siebie ....ok. w porządku,chciałem tylko sprawdzić "koleżeńskie forum"Nie tak dawno dopytywałeś się na privie o pewne rzeczy-mam nadzieję ,że pomogłem...Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 @cyprys19 Dziękuję za pomoc .... ale każdy kto coś dłubie ma ,,tajemnice", których nie zdradza.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekA Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A tak z innej bajki :Odlewał ktoś gumy z Soft Plastic Light - pływający. Jak efekty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Popatrz na giełdzie twórców tam są przynęty odlewane przez kolegów również z pływającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Powoli i mnie ciągnie do lania gumy:D Narazie wystrugałem taki model w przygotowaniu jeszcze inne bo nie lubie kopiowac cudzych kształtów ,nie sprawia mi to takiej radości. Na dniach zamawiam silikony zywice jakies kolorki ladne i zobaczymy co z tego wyjdzieO ile wyjdzie cokolwiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekA Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Powoli i mnie ciągnie do lania gumy:D Narazie wystrugałem taki model w przygotowaniu jeszcze inne bo nie lubie kopiowac cudzych kształtów ,nie sprawia mi to takiej radości. Na dniach zamawiam silikony zywice jakies kolorki ladne i zobaczymy co z tego wyjdzieO ile wyjdzie cokolwiek 20161028_220712.jpg 20161028_220547.jpg AdamL z jakiego materiału robisz modele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A tak z innej bajki :Odlewał ktoś gumy z Soft Plastic Light - pływający. Jak efekty??Odlałem kilka z tego z Modelarni. Gęsty jak budyń. Po podgrzaniu biały. Dodanie brokatu daje słaby efekt. Zastanawiam się na co to zużyć, ale chyba odleje jakieś duże przynęty na sandacze. Silikon robi się słaby przy rozciąganiu. W zwartych przynętach pewnie da radę, przy robakach mały okonek robi z tego miazgę. Drugi raz tego nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Spienione pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Spienione pcvChyba K5 z mikrobalonem PS. K5 naprawdę fajny silikon. Edytowane 29 Października 2016 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Strugam ze spienionego pcv Wiem lepiej w jakim materiale dłubie Zanim zaczniesz kogos poprawiac zorientuj się czego wypowiedź dotyczy Pozdro Edytowane 29 Października 2016 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Odlałem kilka z tego z Modelarni. Gęsty jak budyń. Po podgrzaniu biały. Dodanie brokatu daje słaby efekt. Zastanawiam się na co to zużyć, ale chyba odleje jakieś duże przynęty na sandacze. Silikon robi się słaby przy rozciąganiu. W zwartych przynętach pewnie da radę, przy robakach mały okonek robi z tego miazgę. Drugi raz tego nie kupię.On jest mocno pływający.Dodaj do niego zwykły K5.Dalej będzie pływał Można dodać sporo .Transparentności przy nim nie uzyskasz.Bardzo dobry do odlewania robali do spławiania np.na klenie. Edytowane 31 Października 2016 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Chyba K5 z mikrobalonem PS. K5 naprawdę fajny silikon. Strugam ze spienionego pcvWiem lepiej w jakim materiale dłubie Zanim zaczniesz kogos poprawiac zorientuj się czego wypowiedź dotyczy Pozdro Moja wina trochę się zagalopowałem On jest mocno pływający.Dodaj do niego zwykły K5.Dalej będzie pływał Można dodać sporo .Transparentności przy nim nie uzyskasz.Bardzo dobry do odlewania robali do spławiania np.na klenie. Tomek, dolewałem K5 i zmiękczacza, nie chciałem przesadzić uzyskując bezużyteczną masę.Jeszce trochę mam pewnie coś w ciemnych kolorach odleje. Na wiosnę jak znalazł Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Jak robactwo do spławiania to ten bez rozcieńczania jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Koledzy, takie pytanie. Jakie maski i filtry polecacie do pracy z plastisolem? Ostatnio coraz wiecej sie z tym bawie i powiedzialem sobie, ze bez konkretnej ochrony soft plastiku nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 3M + okulary i przede wszystkim rękawice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekA Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 3M - ostatnio dorwałem w dobrej cenie ( z pochłaniaczami 110 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Pokaż ofertę bo sam się zastanawiam nad 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Maska 3M seria 6000 z filtrami 6057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak 3M + wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki Panowie ! Zamówienie zrobione, zakupiłem jeszcze okularki 2890SA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Co do malowania gum - kwestie lakierów oraz baz, rozważałem przez półtora miesiąca i jakoś sam do tego doszedłem teraz mam swoją recepturę, lakier doskonale trzyma się gumy, i prawie od razu można ją chwytać w ręce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Co do malowania gum - kwestie lakierów oraz baz, rozważałem przez półtora miesiąca i jakoś sam do tego doszedłem teraz mam swoją recepturę, lakier doskonale trzyma się gumy, i prawie od razu można ją chwytać w ręce. PozdrawiamBrawo Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi