biker1 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam kolegów też całkiem niedawno bawię się odlewanie przynęt gumowych, na razie zrobiłem kilka form gum popularnych do ćwiczeń odlewania i mieszania kolorów i plastisolu. Miałem swój projekt gumki odlaną formę ale się nie sprawdził. Przeglądając ten wątek widzę że dużo mi jeszcze brakuje do osiągnięcia mojego minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
todo Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 ja też mam swoją farbę do malowania gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 ja też mam swoją farbę do malowania gum czym malujesz jak możesz zdradzić tajemnice tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 czym malujesz jak możesz zdradzić tajemnice tego wątku Pewnie pędzelkiem .Raczej nikt nie zdradzi takiej tajemnicy , oczywiście jak taką farbę sam zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
todo Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Pewnie pędzelkiem .Raczej nikt nie zdradzi takiej tajemnicy , oczywiście jak taką farbę sam zrobił .dokładnie, zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1000 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) witam wszystkich. Chciałbym zacząć odlewać przynęty gumowe na wlasny uzytek i jak moze by to mi wychodzilo to moze i cos dla kolegow i dla tego chcialem zapytac bardziej doswiadczonych kolegow o kilka potrzebnych wiadomosci.1 od czego zaczac??2 Z czego musi byc forma3. Jakiego silikonu uzywac?4. Czy i w jaki sposób można mieszac kolory ( barwniki) np chodzi o kopytka z czerwonym ogonkiem5. Jak uzyskac pozadana twardosc przynety?6. I wszystkie rzeczy z tym związane Prosze o wyrozumialosc i jesli to nie tajemnice podac kilka jakichs ciekawych wpisow Edytowane 12 Listopada 2016 przez maniek1000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 ja cały asortyment kupowałem w modelarnia24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 czym malujesz jak możesz zdradzić tajemnice tego wątku dokładnie, zapraszam na priv Dzięki za odpowiedz na privie . To takie proste ,łatwe i każdy da radę . Niech to zostanie naszą tajemnicą . Nikomu ani . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Todo, pochwal sie gumami malowanymi twoimi farbami. Ja robiłem różne próby z mieszaniem farb z klejami itp. I na razie dałem sobie na luz... Nie wychodziło to tak jak trzeba Edytowane 13 Listopada 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 no cóż nie zdradzą jak skutecznie malować płetwy na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Jak bedzie kilku chętnych na wikesza ilosc to załatwie farby do gum.45 PLN za 100 ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 no cóż nie zdradzą jak skutecznie malować płetwy na czerwono Kup marker czerwony do gum SG. Może to półśrodek ale działa do puki tajemnica będzie tajemnicą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Radek pokaż efekty malowania tymi farbami, i ich trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Radek pokaż efekty malowania tymi farbami, i ich trwałość.Radek ma dojście do dobrych farb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 @radekc1991 Radku czy po użyciu tej farby kolor ogonka będzie podobny do tego na zdjęciu ? Interesuje mnie czerwony i czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 te okonki malowane tą farbą co wspomniałeśchodzi o czerwone ogonki i czarne pasy bardzo ładnie wyglądają i łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Po co piszą ludzie teksty typu mam ale nie powiem? Zostaw sobie te info dla rodziny. Nie bardzo rozumiem takie durne chwalenie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Zastanawia mnie to również temat wielokrotnie klepany. Masz coś czego nie chcesz zdradzić, spoko, ale po co się tym chwalisz A może chodzi o to, że jak napisze publicznie mój tajemny sposób to spadnie mi sprzedaż? odpowiedź na to pytanie brzmi nie jeżeli ktoś myśli inaczej jest w błędzie Jak w koncu znajdę czas żeby zabrać się za gumowce i znajdę sposób na farby to nie będzie już tajemnicy, hehe PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tak to jest po prostu magia jak to u mnie czasami mówią, może całą tajemnicą są farby do silikonu, drogie bo drogie ale są. W każdym bądź razie ja się nie poddaje jak coś trafię w miarę fajnego to forumowicze się dowiedzą. A testy zacznę od szukania nośnika koloru, czyli płynu który reaguje z gumą ( wnika w nią delikatnie rozpuszcza)Jest okres zimowy więc czasu dużo. Na zabawę :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 A ten płyn, o który Ci chodzi, to aceton?Bo jeśli tak, to nie za bardzo. Kiedyś zrobiłem test, zanurzyłem gumę na dwa dni w acetonie, i nic jej się nie stało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Aceton też miałem na mysli, widzisz już jakiś plan jest ja myślałem bardziej o środkach czyszczących usuwających resztki silikonu.na razie zrobię test z samym zmiękczaczem do plastisolu zagrzeje dam kolor i zobaczę jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Jak ktoś ma dostęp to można spróbować farby do vinylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Słabo to widzę, ale spróbuj, zobaczymy co z tego wyjdzie. Choć wydaje mi się że w mikrofalówce on się poprostu spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 A może ma ktoś pod ręką plasti dip i sprawdziłby jak to się trzyma gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Mam spike-it dip. Po jakimś czasie się rozmywa i płowieje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi