biker1 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 ,,....prawie ...." to wielka różnica w niektórych przypadkach i brak odpowiedniej chemii :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Tam jest jasno napisane ,że barwiłem plastisol a nie malowałem po nim...Dla niektórych to "prawie" różnica a dla niektórych już nie Edytowane 17 Listopada 2016 przez tomasxt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Tam jest jasno napisane ,że barwiłem plastisol a nie malowałem po nim...Dla niektórych to "prawie" różnica a dla niektórych już niei wszystko wyjaśnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jak zrobisz tak na zamkniętej formie, to jesteś w domu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Właśnie też się przemierzam do zamkniętej formy. Nie za bardzo wiem jeszcze jak, ale poczytam i pewnie znajdę odpowiedź.Mam pytanko, Wy w większości przypadków po prostu łączycie kolory przy odlewaniu, czy też malujecie je w jakiś inny sposób ?Ja osobiście kupiłem sobie takie markery z SG do jakiś detali ; )Ciekawi mnie mnie czy jest jakaś metoda żeby np. pomalować aero, z tego co doczytałem to tak, ale farbki drogie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) A ja dzisiaj od jednego dziadka dostałem dużo drobnicy. Ze stawów hodowlanych spuszczali wodę. Jutro postaram się zalać kilka rybek ???? Edytowane 19 Listopada 2016 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ciągle rozpracowuję temat farb do malowania gum. Wpadł mi do głowy pomysł sprawdzenia farb do robienia nadruków na balonach-szybko schną, są rozciągliwe i elastyczne. Poszperałem w necie i okazuje się, że kupienie tych farb nie jest proste. W Polsce nie znalazłem, ale są u chinoli na alibabie https://www.alibaba.com/product-detail/Balloons-printing-ink-with-high-color_1813377468.html?s=p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzisiaj odlewałem jazgarze Cały czas się uczę i pracuję nad real fish Jazgarz b. ładny.Dodaj mu więcej grubego borkatu i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jest czarny brokat gruby i drobny tylko słabo widać na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Gdzie kupujecie gruby brokat? Na all nie znalazłem czarnego a w modelarnia cena hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ja z kolegą jeszcze ćwiczę na otwartej. Na zrobienie formy zamkniętej brak mi czasu, ale mam parę pomysłów, które chcę sprawdzić. Powoli zaczynam "poznawać" plastisol. Turbo jazgarza lałem 4 kolorkami fluo czego nie do końca widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Gdzie kupujecie gruby brokat? Na all nie znalazłem czarnego a w modelarnia cena hmmKupiłem cały pakiet w M24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Darek, gratuluję zandra. Laska chciała smażyć małe zandry z fot na fb. A normalne też grizli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Takiemu to dobrze ja ostatnio kombinuję zeby gdzieś zdobyć małe okonki i jazgarki ale nic z tego nie wychodzi. Tam gdzie biorą jest zakaz połowu do 1stycznia :/Z tą formą to chodziło mi o coś innego ????A jeśli chodzi o modele na formę, to fakt, poznałem gościa który mieszka niedaleko stawów hodowlanych i ostatnio obdarzył mnie dążą ilością drobnicy, za którą nie muszę się umawiać???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Darek, gratuluję zandra. Laska chciała smażyć małe zandry z fot na fb. A normalne też grizli.Dzięki Wojtek, ale tak naprawdę, odlew zanderka jest dziełem Tomiego????Ja tylko dorobił ogon i zrobiłem formę. Wbrew pozorom, odbicie dobre modelu, nie jest takie proste, wiem bo nieraz spiepszyłem formę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Tak naprawdę Basia nie rozróżnia anatomii, czy te łuski są w odpowiedniej ilości czy nie. Natomiast foty na fejsie spowodowały pytanie " czemu jedzą takie małe ryby"? Zasługa w mistrzu - odlewniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zwiększam kaliber Powstał nowy wzornik real fish Perch. Waga w stanie surowym 60g także pomyśle o ...... Teraz skupiam się na gumach.Wielkość docelowa 18 cm oraz trzy wersje ogonka (kopytka). Za kilka dni pierwsze odlewy gum .....,,Big mamuśki" się ucieszą ...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zrób ładnego jerka z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zrób ładnego jerka z niego. Mam taki plan .... waga w surowym stanie 60 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ciśnieniowo odlewasz takie cuda u mnie nowe wzory gumek już się zalewają silikonem Forma otwarta Testy z tuszem nie wypaliły guma bardzo mocno farbuje inne gumy ale nie ma co się poddawać. Szukam dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Można powiedzieć , że ciśnieniowo .... strzykawką Szkoda , że tusz nie wypalił ... ale nie wolno się poddawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nowe modele się szykują ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jest nadzieja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dzisiaj będę zalewał okonie także jutro nowe wzorniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jazgarz pływający- pierwsze podejście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi