Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie też się przemierzam do zamkniętej formy. Nie za bardzo wiem jeszcze jak, ale poczytam i pewnie znajdę odpowiedź.

Mam pytanko, Wy w większości przypadków po prostu łączycie kolory przy odlewaniu, czy też malujecie je w jakiś inny sposób ?

Ja osobiście kupiłem sobie takie markery z SG do jakiś detali ; )

Ciekawi mnie mnie czy jest jakaś metoda żeby np. pomalować aero, z tego co doczytałem to tak, ale farbki drogie..

Ciągle rozpracowuję temat farb do malowania gum. Wpadł mi do głowy pomysł sprawdzenia farb do robienia nadruków na balonach-szybko schną, są rozciągliwe i elastyczne. Poszperałem w necie i okazuje się, że kupienie tych farb nie jest proste. W Polsce nie znalazłem, ale są u chinoli na alibabie https://www.alibaba.com/product-detail/Balloons-printing-ink-with-high-color_1813377468.html?s=p

Takiemu to dobrze ja ostatnio kombinuję zeby gdzieś zdobyć małe okonki i jazgarki ale nic z tego nie wychodzi. Tam gdzie biorą jest zakaz połowu do 1stycznia :/

Z tą formą to chodziło mi o coś innego ????

A jeśli chodzi o modele na formę, to fakt, poznałem gościa który mieszka niedaleko stawów hodowlanych i ostatnio obdarzył mnie dążą ilością drobnicy, za którą nie muszę się umawiać????

• Like 1

Darek, gratuluję zandra. Laska chciała smażyć małe zandry z fot na fb. A normalne też grizli.

Dzięki Wojtek, ale tak naprawdę, odlew zanderka jest dziełem Tomiego????

Ja tylko dorobił ogon i zrobiłem formę.

Wbrew pozorom, odbicie dobre modelu, nie jest takie proste, wiem bo nieraz spiepszyłem formę ????