DAMIR Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zrobiłeś komorę powietrzną czy zalałeś zbiorniczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zalałem rurkę szklaną a potem ją wyciągnąłem i powstała komora powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jest na tyle wytrzymała , że nie pęknie przy braniu szczupaka lub sandacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Na razie jest to "prototyp", który wymaga jeszcze dobrania wielkości rurki, miejsca umieszczenia i ewentualnie jej kształt. Zastanawiam się czy zostawiać otwór czy go zaklejać. Co do pękania to trzeba przetestować. Jak będzie zostawiony to nie ma co pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Można w to miejsce aplikować ,,smrodek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Można tylko pewnie strzykawką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Kolejny wzornik do obróbki Okoń 12,5 cm docelowo 15 cm Dla porównania z poprzednim wzornikiem 15 cm Jeszcze tylko 10 cm i będzie komplet 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Widzę że praca idzie pełną parą . Moje "modelki" wciąż czekają na swoją szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mam masę pomysłów ale brakuje czasu .... zima podgonię temat Jest jeszcze wiele do zrobienia a ,,nowe" czeka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 oj to tej zimy powstanie dużo nowych wspaniałych gumek i zapewne bardzo łownychmuszę was troszkę podgonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Podejście drugie do pływającego jazgarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Hmm ma tasiemca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A ja dalej pracuję na płocią 11 cmPowoli nabiera kształtów, jeszcze muszę popracować nad kopytem, na razie pierwsze przymiarki ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Będzie miała wykop To już jest kopyto a nie kopytko Prezentuje się b.ładnie .....Myślę , że przez week uda mi się skończyć okonie ..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Super płoć!! Tylko jak odlać te piękne płetewki brzuszne w całej okazałości ?Zawsze mam z tym największy problem... Edytowane 25 Listopada 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A no fajnie wygląda z tymi płetwami, ale do odlewania to już nie będzie tak fajnie????No ale zobaczymy jak to się będzie robić. Zobaczę, może zrobię też wersję z zalanym obciążeniem, no i będzie też wersja z nacięciami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Super płoć!! Tylko jak odlać te piękne płetewki brzuszne w całej okazałości ?Zawsze mam z tym największy problem...Już kiedyś robiłem z takimi płetwami okonka. No nie powiem, kiepsko się to leje. Najważniejsze to porobić kanaliki do odprowadzenie oowietrza, co by płetwa się odlała w całości ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Zrób dobre odpowietrzniki i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Taki mam zamiar ????Tylko nasuwa mi się kolejny problem. Chodzi o to że, podczas składowania gum w pudełku, te płetewki mogą się poodchylać w różne strony. Jak temu zaradzić? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Jeżeli będziesz miał dobry silikon tzn. bez pamięci to nic nie będzie się działo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Chyba nie ma takiego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Zrób dobre odpowietrzniki i będzie ok W formie zamkniętej, nawet dobre odpowietrzniki mogą nie pomóc. Bierz pod uwagę ,że między tymi płetwami na brzuchy forma będzie rozcięta. W/w płetwy też nie są pionowo ale na boki, a plastisol musi tam dopłynąć. Inaczej było by zrobić formę zamkniętą i lać jednym kolorem po woli od głowy w dół.Pomijając te moje brednie kawał świetnej przynęty. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Myślę , że Darek sobie poradzi Jest zaprawiony w bojach także ogarnie temat ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) W formie zamkniętej, nawet dobre odpowietrzniki mogą nie pomóc. Bierz pod uwagę ,że między tymi płetwami na brzuchy forma będzie rozcięta. W/w płetwy też nie są pionowo ale na boki, a plastisol musi tam dopłynąć. Inaczej było by zrobić formę zamkniętą i lać jednym kolorem po woli od głowy w dół.Pomijając te moje brednie kawał świetnej przynęty. PowodzeniaKiedyś mi się udało, to i teraz chyba też ???? Edytowane 25 Listopada 2016 przez fish28 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A jednak można .... brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi