fish28 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Z tymi płetwami powinno pójść trochę prościej bo są większe, grubsze i pod innym kątem.Ale tak naprawdę to się niedługo przekonam ???? Edytowane 25 Listopada 2016 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Zrób formę odlej gumę i wszystko będzie jasne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 A co myślicie o tej farbie? http://www.benam.co.uk/products/silicone/addition/psycho-paint/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Ponoć do plastisolu się nie nadaje, tak słyszałem. Po za tym dzwoniłem i pytałem o tą farbę i babka powiedziała że trzeba ją wyrobić dość szybko, bo po rozrobieniu i tak wysycha w słoiczku po 2 godzinach. Miałem to zakupić i sprawdzić, ale jak mi babka powiedziała o tym to zrezygnowałem z zakupu. Szkoda mi prawie 2,5 stówy na farbę, której nie mógłbym trzymać w słoiczku???? Edytowane 26 Listopada 2016 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Ciekawie wygląda filmik tylko czy po czasie nie farbuje, tusz który testowałem też idealny na rozciaganie ale po czasie farbowała wszystkie gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Zima się zaczyna ale trzeba robić coś na wiosnę okoniowy killer 8cm prawie gotowy. docelowo będą wklejane duże oczy 3D 6mm i 8mm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Widzę Piotrze gonisz temat ..... wzornik ciekawy i ogonek będzie fajnie zamiatał. Okonie będą gryzły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Myślę że robotę będzie robił ogonek i duże oczy 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Mój sposób na mold boxa! Pokazałem to na fejsie i wszyscy się zachwycają więc pokaże i tutaj. Może się komus przyda.\Formy z lego odeszły w zapomnienie. Kawałek reklamy na PVC czy tam na innym piankowym ustrojstwie i trochę drewna. Zbudowanie boxa do formy zajeło mi 20 sekund bo musiałem znaleźć klampy. Zmiana wielkości ze zdjęcia nr 1 na zdjęcie nr 2 to jakieś 5 sek. Luzujemy klampy, przesuwany i zaciskamy. Mam nadzieję, że się przyda komuś. PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To jest fajne @Melanzyk, ja używam pudełek po bateriach zegarkowych mam dostęp i akurat pasują mi do gum między od 3cm do 12cm, ale też do mniejszych używam paczek po papierosach, lekach itp. oklejam szarą taśmą do pakowania i jest super Fajny pomysł na formę otwartą do produkcji masowej, na pewno kiedyś wykorzystam pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pudełka po lekach, taśma klejąca i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pudełka po lekach, taśma klejąca i gotowe.na formy odlewane tymczasowe wystarczy jak guma okaże się łowna wtedy można robić jak kolega @Melanzyk podpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Wiosna 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Piotrze idziesz na całość Brawo Ty !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pięć modeli ile zostanie po testach zobaczymy Brawo Ja Brawo Wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja dostałem e-mail z Finlandii, farba kosztuję 10,90€ za 50ml a wysyłka do PL około 100€ Drogo, ale chyba i tak zamówię ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 U mnie za oknem zima w pełni ale w tygodniu o ile nie będzie mrozu ruszę na okonie. Mam kapitalną miejscówkę na piękne garbuski Idealne miejsce do testów nowych gumek ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 50 ml to sporo farby jeżeli chcesz malować tylko płetwy lub paski. Jeżeli się sprawdzi to jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 50 ml to sporo farby jeżeli chcesz malować tylko płetwy lub paski. Jeżeli się sprawdzi to jestem zainteresowany Myślałem też nad malowaniem grzbietów i boków, wtedy te 50ml to już nie jest tak dużo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Hmm gumy będą droższe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ale i ładniejsze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Uroda kosztuje ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Nadrabiam zaległości w produkcji wzorników. Kilka tematów rozpoczętych więc czas je dokończyć. Na początek okoń 7,5 cm i płoć 8,5 cm. Oczywiście wzorniki trzeba jeszcze dopracować ale ogólny zarys już jest Teraz dłubię okonia 15 cm ... jak skończę wrzucę zdjęcie w pierwszej wersji ogonkowej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Super, zwłaszcza płoteczka, ale na Twoim miejscu, okoniowi dałbym kopyto do dołu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Na wiosnę na forum będzie więcej płotek z plastisolu niż żywych w wodach PZW. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi