Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę,że zaczynacie odlewać coraz większe przynęty. Powiedzcie,jak radzicie sobie z wciąganiem silikonu przy zalewaniu dużych form? Gdzieś wyczytałem,że rozwiązaniem jest zrobienie 1 czy 2 lejków w formie na zalanie z nadmiarem,tak żeby wciągnęło silikon przy stygnięciu? Jak sobie radzicie z tym tematem?

Widzę,że zaczynacie odlewać coraz większe przynęty. Powiedzcie,jak radzicie sobie z wciąganiem silikonu przy zalewaniu dużych form? Gdzieś wyczytałem,że rozwiązaniem jest zrobienie 1 czy 2 lejków w formie na zalanie z nadmiarem,tak żeby wciągnęło silikon przy stygnięciu? Jak sobie radzicie z tym tematem?

Musisz wykonać zbiorniczek na silikon ( lejek ) w formie .

• Like 1

Przejrzalem watek i niestety nie wiem jakiej farby mam uzyc by sobie pare kropek na gumkach porobic. Ten kto mial i sprzedawal juz nie sprzedaje. Wiec moze ma ktos na sprzedaz taka farbe? Kolory jakie mnie intetesuja to czerwien, zielen i srebo. Gdyby ktos zechcial sprzedac to poprosze info na priv. Nie interesuje mnie co to za firma i z czego ona jest. Moze byc w zwyklym nieopisanym pojemniku. Dziekuje i pzdr

Czy możecie wytłumaczyć zastosowanie termostabilizatora w praktyce ? Czy pojawianie się pęcherzyków w rozgrzanym silikonie oznacza,że za mocno go podgrzewam? Odstawiam kubek na jakiś czas i silikon odgazowuje się sam. Jakie macie na to patenty? 

pozdrawiam :)

Czy możecie wytłumaczyć zastosowanie termostabilizatora w praktyce ? Czy pojawianie się pęcherzyków w rozgrzanym silikonie oznacza,że za mocno go podgrzewam? Odstawiam kubek na jakiś czas i silikon odgazowuje się sam. Jakie macie na to patenty? 

pozdrawiam :)

Jeżeli pojawią się pęcherzyki powietrza w rozgrzanym silikonie to odstaw go na chwilkę do odgazowania i ponownie podgrzej. Pamiętaj o cyklach lepiej więcej krótkich niż mniej dłuższych. Delikatnie przegrzany silikon to nowe możliwości kolorystyczne .... :)
  • Like 1