tomasxt Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Acha. Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Też bym realfisha zrobił ale jakoś nie mam sumienia tak ich zalewać. Na razie zostanę przy przynętach rybo podobnych i zuczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Małe gumy - małe problemy. Duże gumy duże problemy. Jeszcze sporo wody upłynie zanim będzie to co chcę, ale coś tam powoli się rodzi. Pierwsze jako takie gumy. Sporo pracy, dużo przeszkód. Myslałem, że to jest prostrze Niezbrojone Czarniaki. Długość całkowita przynety 28cm Niezbrojone śledziory. Piekna praca. Długość całkowita przynety ok. 25cm. Uzbrojone przynety CP-Coalfish. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jak tam panowie poszukiwanie farb do malowania idzie ? Czy temat farb przekładamy na 2017Ja mam dostep, tylko ze drogie sa ok 60zł za 50ml Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czy farby są sprawdzone ? Masz jakieś zdjęcia pomalowanych gum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czy farby są sprawdzone ? Masz jakieś zdjęcia pomalowanych gum ?Tak, ale widze ze ktos tu wspomniał te farby z finlandii, ja własnie zamówiłem pare, bedziemy mlować Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Farby sa super,szybko schna i nie ma opcji ich zmazania. Tu Mikko pokazuje jak maluje swoje gumy Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Rozumiem ,że farby są do areo ? Czy można malować też pędzelkiem ? O ile pamiętam to mają bardzo nieprzyjemny zapach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Rozumiem ,że farby są do areo ? Czy można malować też pędzelkiem ? O ile pamiętam to mają bardzo nieprzyjemny zapach ....Tak bardzo smierdzace napewno pedzelkiem nie uzyskasz tego jak z areo, ale pochwale niebawem jak wychodza z pod pedzelka. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A jak będziecie mieli farbkę odsprzedacie z 5ml na próbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 @hunter28 Kolego kiedy będziesz miał te farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 @hunter28Kolego kiedy będziesz miał te farby ?Prawdopodobnie koniec przyszłego tygodnia, zamówiłem sobie te kolory zaznaczone białym kółkiem. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Będzie możliwość kupienia od Ciebie próbek do testów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Będzie możliwość kupienia od Ciebie próbek do testów ?Ja jestem w Uk wiec nie bardzo ci się to opłaca, z tego względu ze to musi iść kurierem naziemnym ponieważ te farby są łatwopalne a kurier kosztuje najtaniej 100zł. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czyli problem pozostał .... już wcześniej się pojawił . Nie masz kolegi , który przyjeżdża do kraju na święta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czyli problem pozostał .... już wcześniej się pojawił . Nie masz kolegi , który przyjeżdża do kraju na święta ?Niestety nie, ale jak będę coś wysyłał kurierem do polski to dam ci znać wcześniej [emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A w UK wysłałbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A w UK wysłałbyś?Tak standardowym kurierem np Hermes, nie ma problemu to będzie Ok 25zł na terenie Anglii. Tylko weź pod uwagę ze ja płace za kuriera z Finlandii który kosztuje mnie ponad 200zł plus za każdy słoiczek farby 11€ Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Chłopaki. Wytłumaczcie mi jaka prace maja gumki z ogonkiem typowym i odwroconym ku gorze.Widze że i wy i Master Tomy, robi i takie i takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Tak standardowym kurierem np Hermes, nie ma problemu to będzie Ok 25zł na terenie Anglii. Tylko weź pod uwagę ze ja płace za kuriera z Finlandii który kosztuje mnie ponad 200zł plus za każdy słoiczek farby 11€ Sent from my iPhone using TapatalkZdaje sobie sprawę, ale może udałoby się określić dokładniejszy skład farbki i nie trzeba będzie płacić 200zł za kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zdaje sobie sprawę, ale może udałoby się określić dokładniejszy skład farbki i nie trzeba będzie płacić 200zł za kuriera.Nie określisz jeśli nie masz laboratorium, takie moje zdanie, myśle ze większość jest na acetonie. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Zgadzam się z Tobą. bez odpowiedniego sprzętu się nie da. No chyba że metodą prób jak ma się dostęp do składników. I dlatego pytam czy można liczyć na próbkę. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez migdau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam.Jeszcze raz zadam te same pytania (na odpowiedz czekam już kilka miesięcy) : jakiego silikonu używacie najczęściej do odlewania w formach zamkniętych? Czy tylko tego z " MODELARNI 24 " czy jakiś inny? Jakie są miedzy nimi różnice ? Mam następne pytanie: w jaki sposób utrzymujecie temperaturę małej ilości silikonu ? Zalewam jedną ,dwie formy na raz i czekam jak zastygną( w taki sposób odlewam około 20 sztuk ) co robicie w tym czasie z reszta silikonu ? Dalej grzejecie go w mikrofali? Czy do takiej małej ilości dajecie termostabilizator? Ps. Mam propozycje zmiany tytułu tego wątku na " POCHWAL SIĘ GUMĄ, WSTAW ZDJĘCIE " ,moim zdaniem to będzie trafniejszy tytuł, bo o materiałach do odlewania jest nie wiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Z mojego małego doświadczenia wynika , że małe ilości materiału najlepiej rozrabiać w małych pojemnikach im większy pojemnik tym szybciej się on wychładza. Też mam tylko dwie formy resztę plastisolu ponownie rozpuszczam w mikrofalówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi