Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Małe gumy - małe problemy. Duże gumy duże problemy. Jeszcze sporo wody upłynie zanim będzie to co chcę, ale coś tam powoli się rodzi.

Pierwsze jako takie gumy. Sporo pracy, dużo przeszkód. Myslałem, że to jest prostrze  :huh:

Niezbrojone Czarniaki. Długość całkowita przynety 28cm

gallery_9_133_37374.jpg

Niezbrojone śledziory. Piekna praca. Długość całkowita przynety ok. 25cm.

gallery_9_133_55560.jpg

Uzbrojone przynety CP-Coalfish.

gallery_9_133_47308.jpg

• Like 15

Tak standardowym kurierem np Hermes, nie ma problemu to będzie Ok 25zł na terenie Anglii. Tylko weź pod uwagę ze ja płace za kuriera z Finlandii który kosztuje mnie ponad 200zł plus za każdy słoiczek farby 11€ ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdaje sobie sprawę, ale może udałoby się określić dokładniejszy skład farbki i nie trzeba będzie płacić 200zł za kuriera.

• 2 tygodnie później...

Witam.Jeszcze raz zadam te same  pytania (na odpowiedz czekam już kilka miesięcy) : jakiego silikonu używacie najczęściej do odlewania w formach zamkniętych? Czy tylko tego z " MODELARNI 24 " czy jakiś inny? Jakie są miedzy nimi różnice ? Mam następne pytanie: w jaki sposób utrzymujecie temperaturę małej ilości silikonu ? Zalewam jedną ,dwie formy na raz i czekam jak zastygną( w taki sposób odlewam około 20 sztuk ) co robicie w tym czasie z reszta silikonu ? Dalej grzejecie go w mikrofali? Czy do takiej małej ilości dajecie termostabilizator? 

Ps. Mam propozycje zmiany tytułu tego wątku na " POCHWAL SIĘ GUMĄ, WSTAW ZDJĘCIE "  ,moim zdaniem to będzie trafniejszy tytuł, bo o materiałach do odlewania jest nie wiele  :D .

Z mojego małego  doświadczenia wynika , że  małe  ilości materiału najlepiej rozrabiać w małych pojemnikach im większy pojemnik tym  szybciej  się  on  wychładza. Też  mam tylko dwie  formy  resztę  plastisolu ponownie  rozpuszczam w mikrofalówce