biker1 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kolorów jest wystarczajaco dużo, sa metaliczne,transparentne, fluoroscencyjne 100mm 12€ Czeka teraz na nowy towar, bo podobno owe farby beda jeszcze lepsze, no i wy macie tuż za miedza (Niemcy), trza zwołać paru i kupic sporo, co wy na to? Sent from my iPhone using Tapatalkja jestem chętny na co najmiej 5 kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Wysle ci liste kolorów na priv. Sent from my iPhone using Tapatalkwyslij i mi listę kolorków na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja też piszę się na listę kolorów proszę o.wiadomość na priv pozdrawiam WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku 2017 Samych rekordów i żeby rzeki o pływały w ryby a nie śmieci,najlepszych sprzętów i więcej czasu na naszą pasję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 To i ja poproszę listę kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Ja też bym poprosił taką listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Już wysyłam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jest szansa na podniesienie poziomu silikonowego l-b, tak trzymać panowie. Powodzenia. Może doczekamy się czasów, gdzie zamiast "wiem, ale nie powiem" pojawią się tutoriale..... Wszystkiego Dobrego na Nowy Rok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jest szansa na podniesienie poziomu silikonowego l-b, tak trzymać panowie. Powodzenia. Może doczekamy się czasów, gdzie zamiast "wiem, ale nie powiem" pojawią się tutoriale..... Wszystkiego Dobrego na Nowy Rok.i tak powinno być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 takze poprosze o liste kolorkow na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cab coatings dostepne kolory Sent from my iPhone using Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cudo nie będę musiał tłumaczyć kiedy i jak składać zamówienie? W końcu coś w tym temacie się ruszyło ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie. Nie potrzebujecie kolorów. Kolory możecie sami dobrać jakie chcecie z najprzerożniejszych pigmentów. Potrzebny jest nośnik, czyli lakier bezbarwny trzymający się na plastisolu. Dodając do niego pigment macie farbki.Tak wygladają rybki malowane tymi farbami. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Janus 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Panowie. Przestańcie pisać o silikonie. Nie tędy droga. Plastizol jest fizyczną mieszanką proszku termoplastycznego polimeru i plastyfikatora. Ewentualnie dodaje się także wypełniacze, dodatki spieniające itd. Jest to rodzaj miękkiego PVC i aceton nie będzie z nim współpracował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czyli lakiery do PVC powinny nadawać się do malowania? Jakich pigmentów można używać do barwienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Czyli lakiery do PVC powinny nadawać się do malowania? Jakich pigmentów można używać do barwienia?Niezupełnie się nadają. Trzeba trochę pomieszać. Popróbować. Co do pigmentów można dodawać jakiekolwiek pigmenty sproszkowane. Co do koloru i nasycenia zależy od Ciebie. www.facebook.com/softjerkswww.softjerks.com Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Panowie. Przestańcie pisać o silikonie. Nie tędy droga. Plastizol jest fizyczną mieszanką proszku termoplastycznego polimeru i plastyfikatora. Ewentualnie dodaje się także wypełniacze, dodatki spieniające itd. Jest to rodzaj miękkiego PVC i aceton nie będzie z nim współpracował.Jedyna słuszna receptura jaką zapamiętałem z chemii jest magiczny wzór 1410 Bitwa pod Grunwaldem czyli 1 kg cukru , 4 litry wody i 10 dkg drożdży , wszystko stoi w ciepełku przez ok 2 tygodnie a potem przepuszczamy przez aparaturę najlepiej szklaną z odstojnikami . Pierwsze kapanko ma moc gdzie whisky to mdła polewka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @J-23 Po Twojej mieszance też można ,,malować" różne powierzchnie ... kolory należy dobrać przed i dobrze wymieszać Wracając jednak do tematu czekam na testy w/w farb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 "@J-23Po Twojej mieszance też można ,,malować" różne powierzchnie ... kolory należy dobrać przed i dobrze wymieszać Wracając jednak do tematu czekam na testy w/w farb" Tylko po tym pierwszym "kapanku" może malowanych kolorów już nie zobaczyć. Co do farb (skoro jest to plastizol) to farby do sitodruku nie zdałaby egazaminu? Oczywiscie odpowiednio rozcieńczone i zastosowane jako bejca. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 już jakieś tajniki malowania przynęt gumowych zaczynają wychodzić na jaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 już jakieś tajniki malowania przynęt gumowych zaczynają wychodzić na jaw Koniec tego ukrywania się [emoji12] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 więc szukanie przez nas farb i głośno mówiąc na forum daje rezultaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 więc szukanie przez nas farb i głośno mówiąc na forum daje rezultaty Zawsze twierdziłem " dla chcacego nic trudnego" albo " szukajcie a znajdziecie " [emoji23] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Coś mi się wydaje , że w 2017 powstanie sporo ciekawych gum ..... będzie realistycznie i abstrakcyjnie , ktoś na pewno trafi w gusta ryb , które jeszcze zostały w naszych wodach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zawsze twierdziłem " dla chcacego nic trudnego" albo " szukajcie a znajdziecie " [emoji23] Sent from my iPhone using TapatalkBrawo ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi