Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do swoich wyrobów gumianych ;) wracam na wiosne, przez 3 lata lania troche miałem przesyt!!! ale teraz z takimi farbkami i mozliwosciami dam szanse jeszcze raz, jak chcecie coś z Uk to służe pomoca sklep w którym kupje, to lurefactor.co.uk

Ja nie mam tajemnic ( jak narazie) [emoji5]

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Ja do swoich wyrobów gumianych ;) wracam na wiosne, przez 3 lata lania troche miałem przesyt!!! ale teraz z takimi farbkami i mozliwosciami dam szanse jeszcze raz, jak chcecie coś z Uk to służe pomoca sklep w którym kupje, to lurefactor.co.uk

Ja nie mam tajemnic ( jak narazie) [emoji5]

jak będziesz zamawiał tam farby daj znać, ja jestem chętny :)

Właśnie robię uklejkę 12,5cm wersja ala 4play

• Like 1

Kilka dni temu na prośbę kolegi  andrzej7, zaoferowałem się, że wyślę próbki odlanego plastisolu do firmy K+L z Łodzi  aby porobili próby farbami do sitodruku.  W piątek już nie zdążyłem wysłać.  Ponieważ sytuacja z farbami zaczyna się klarować, puki co nie będę ich wysyłał.

• Like 2

Siedzi sobie koleś w fotelu, żona maluje paznokcie i zapieka je pod lampą UV. Prawie jak dowcip ale... A co mi szkodzi . Agata patrzy na mnie jak na idiotę jak się pytam o czerwony. Muszę pomalować ogonek????. Zgurniałeś, szepcze słodko ????.

Podkład, baza i lakier zabezpieczający po każdej warstwie 120s utwardzoną. Lakier trzyma się jak szalony. Poważając paznokciem rozrywka gumę.

Nie uzyska się takich niesamowitych kolorów jak u Tom'iego ale do pomalowania ogonów czy drobnych poprawek Rewelacja. Jak ogarnę wstawianie zdjęć z taptalc wstawię fote.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

@hunter 28

Farby wyglądają dobrze :) Jaki efekt jest po kilku dniach od pomalowania ? Czy paski się rozszerzają ? Nic się nie łuszczy ?

Przed malowaniem warto wytrzec gume, acetonem lub pochodmym srodkiem, po pomalowaniu, farba wysycha w 1 minute I nic tego nie zmaże. ;)

• Like 1

Moja propozycja na kiszonki to aromarty dla karpiarzy - squid/octopus, shrimp, tuna. To na śmierdząco. Anyż - wiadomo,

Warto też wypróbować dodawania aromatów/ dodatków smakowych do plastisolu. Od dawna dodaje się sól, więc można spróbować innych specyfików sproszkowanych. Jeżeli wypali- korzyści będą duże.

P.s nie leję gum, karpiowałem onegdaj.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1