Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz gdzie można kupić taką wtryskarkę?

post-61482-0-67568800-1487244249_thumb.jpg

Dokadnie. To jest zaadoptowany pistopet do kleju o pojemności 250 ml. Tak jak Migdau podał można go nabyć http://reka-klebetechnik.de/index.php?m=products&b=5570&language=en

Ja go mam od paru lat, kiedy nawiązałem kontakt z firmą Reka i sprawdzaliśmy możliwości tego urządzenia. Wszystko działa perfekt tylko cena jest oczywiście dość wysoka na produkcję gumek dla siebie.

Przy wtryskiwaniu kilku kolorów jest super. Jeszcze lepsze urządzenie to pistolet z wkładami, pojemność 310 ml. Można bardzo szybko zmieniać kolory. To jednak jest jeszcze droższe.

Zamówiłem teraz dodatkowe końcówki co umożliwi wtryskiwanie różnych strumieni.

Na upartego można przy niewielkich gumkach stosować zwykły, mały pistolet do kleju tylko zamiast wkładu trzeba wkładać okrągły patyk lub coś co się nie rozpuści.

Edytowane przez Janus
  • Like 5

Podczas testowania nowego plastizolu, powstały takie oto warianty. Nowy plastizol ma kilka interesujących cech. Minimalne pęcherzyki powietrza przy osiągnieciu wysokiej temperatury. Prawie bezzapachowy. Trochę śmierdzi jakby starą bielizną. Twardy a przy tym bardzo giętki. Rozciągliwość sprawdzę jutro.

post-61482-0-20534000-1487250037_thumb.jpg  post-61482-0-55692000-1487250053_thumb.jpg

• Like 6

Damir wszystko wyjaśnił.

Kleiłem kalkomanię tyle lat na woblery w termiczny sposób i jakoś się nie poparzyłem. Rekawiczek oczywiście używałem z .... obciętymi palcami tymi którymi było trzeba. ???? ;)

Woda miała zazwyczaj zakres 60-88st 60st to już w rękach można utrzymać.

Gdybym ja miał utrzymywać temp. strzykawki (i materiału w niej zawartego) to trzymałbym ją w naczyniu (z woda lub inna cieczą) sterowanym termostatem i grzałką. Problem stygnięcia zawsze byłby krótszy. Ale tylko tak myślę bo w lanie gum się nie bawię. Można się ze mną nie zgodzić. :)

nie wiem czy widzieliście ale kto nie widział a ma możliwości, do konstrukcji takiego sprzętu to proszę

a tu rusek

wcześniej używał strzykawki do nabijania mięs ale przy jego produkcji przeszedł na szkło

a kto odlewa budżetowo to może by tak  -

http://allegro.pl/strzykawka-odsysarka-do-oleju-400ml-olejarka-pompa-i5963392012.html

http://allegro.pl/olejnica-olejarka-strzykawka-pompka-do-oleju-1-l-i6635180627.html?snapshot=MjAxNy0wMi0yMFQxOTozMjoxOC45MTRaO2J1eWVyOzY4MTM2ZjViNTZhZTkzOWQ3NzViNTMzNmZlZDVmZGNlMTM1ZDU4Mzk3MjYyMjAxZTZmYjBiMGUzOWM5ZjJkYjA%3D

Edytowane przez oprych