jasieczek Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Coś zaczyna wychodzić Jeszcze oczy i będzie cacy Forma otwarta czy zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Otwarta, ale niedługo zrobię zamkniętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nowa - stara metoda wtrysku przy okazji testowania nowego rozciągliwego plastisolu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Janusz gdzie można kupić taką wtryskarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Panie Januszu, czy to jest zaadoptowany pistolet do kleju na ciepło, ze zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) z tego co widzę to jest to :http://reka-klebetechnik.de/index.php?m=products&b=5570&language=en nówka 460 euro? Edytowane 16 Lutego 2017 przez migdau 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 To ja jednak zostanę przy kubeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Janusz gdzie można kupić taką wtryskarkę?Dokadnie. To jest zaadoptowany pistopet do kleju o pojemności 250 ml. Tak jak Migdau podał można go nabyć http://reka-klebetechnik.de/index.php?m=products&b=5570&language=enJa go mam od paru lat, kiedy nawiązałem kontakt z firmą Reka i sprawdzaliśmy możliwości tego urządzenia. Wszystko działa perfekt tylko cena jest oczywiście dość wysoka na produkcję gumek dla siebie.Przy wtryskiwaniu kilku kolorów jest super. Jeszcze lepsze urządzenie to pistolet z wkładami, pojemność 310 ml. Można bardzo szybko zmieniać kolory. To jednak jest jeszcze droższe.Zamówiłem teraz dodatkowe końcówki co umożliwi wtryskiwanie różnych strumieni.Na upartego można przy niewielkich gumkach stosować zwykły, mały pistolet do kleju tylko zamiast wkładu trzeba wkładać okrągły patyk lub coś co się nie rozpuści. Edytowane 16 Lutego 2017 przez Janus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Podczas testowania nowego plastizolu, powstały takie oto warianty. Nowy plastizol ma kilka interesujących cech. Minimalne pęcherzyki powietrza przy osiągnieciu wysokiej temperatury. Prawie bezzapachowy. Trochę śmierdzi jakby starą bielizną. Twardy a przy tym bardzo giętki. Rozciągliwość sprawdzę jutro. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Prosiaki z magnesami neodymowymi. Dobrałem moc magnesów tak,że nie odlecą kotwice przy zarzucaniu, a po braniu ładnie odkleją się od przynęty. Już nie mogę doczekać się maja ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Ciekawe, ciekawe. Ile takie magnesy kosztują? Nie za droga ta opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 http://allegro.pl/magnes-neodymowy-magnesy-neodymowe-mw-4x4-100-szt-i6708810526.html Magnesy są tanie jak barszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Ciekawe, ciekawe. Ile takie magnesy kosztują? Nie za droga ta opcja? 1zł za sztukę. Szpilki wbijane kilkanaście razy w to samo miejsce zaczynają słabo się trzymać i potrafią wypadać. Zobaczymy jak sprawdzi się ten patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 http://allegro.pl/magnes-neodymowy-magnesy-neodymowe-mw-4x4-100-szt-i6708810526.html Magnesy są tanie jak barszcz...Te też miałem, trochę słabe. Ale jak złączy się trzy sztuki ze sobą to już dobrze trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Czym wstrzykujecie gorący plastisol do form zamkniętych? Ja próbowałem zwykłymi strzykawkami, ale nie wytrzymują temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Strzykawki teflonowe ewentualnie szklane Edytowane 20 Lutego 2017 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Czym wstrzykujecie gorący plastisol do form zamkniętych? Ja próbowałem zwykłymi strzykawkami, ale nie wytrzymują temperatury.Proponuje strzykawkę alu trzyma temperaturę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki. Mi kolega proponuje z kwasówki ale obawiam się, że za bardzo wychłodzi plastisol. Edytowane 20 Lutego 2017 przez migdau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Utrzymuj strzykawkę w temp. ok 60 st. i może nie będzie problemu. Przy laniu ołowiu też jest lepiej gdy forma jest mocno ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Czyli owinąć grzałką z termostatem lub ciepłą kołderką? tylko jak to potem w łapę wziąć Edytowane 20 Lutego 2017 przez migdau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Musisz używać obowiązkowo rękawic i długość strzykawki powinna wynosić 20 cm. Po zaciągnięciu rozgrzanego plastisolu nagrzeje się tylko pierwsze 5 - 10 cm więc pozostaje Ci jeszcze miejsce na bezpieczny chwyt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Damir wszystko wyjaśnił. Kleiłem kalkomanię tyle lat na woblery w termiczny sposób i jakoś się nie poparzyłem. Rekawiczek oczywiście używałem z .... obciętymi palcami tymi którymi było trzeba. ???? Woda miała zazwyczaj zakres 60-88st 60st to już w rękach można utrzymać. Gdybym ja miał utrzymywać temp. strzykawki (i materiału w niej zawartego) to trzymałbym ją w naczyniu (z woda lub inna cieczą) sterowanym termostatem i grzałką. Problem stygnięcia zawsze byłby krótszy. Ale tylko tak myślę bo w lanie gum się nie bawię. Można się ze mną nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 60/88 st a 120-140 st to trochę różnicy jest. W szczególności, że platisol się ładnie klei do skóry. Rękawce i okulary to podstawa przy odlewaniu przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jeśli mogą coś doradzić to strzykawkę metalową proponuje owinąć np. wełną mineralną do ociepleń. Strzykawka wtedy tak szybko nie stygnie i nie parzy w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) nie wiem czy widzieliście ale kto nie widział a ma możliwości, do konstrukcji takiego sprzętu to proszę a tu rusek wcześniej używał strzykawki do nabijania mięs ale przy jego produkcji przeszedł na szkło a kto odlewa budżetowo to może by tak - http://allegro.pl/strzykawka-odsysarka-do-oleju-400ml-olejarka-pompa-i5963392012.html http://allegro.pl/olejnica-olejarka-strzykawka-pompka-do-oleju-1-l-i6635180627.html?snapshot=MjAxNy0wMi0yMFQxOTozMjoxOC45MTRaO2J1eWVyOzY4MTM2ZjViNTZhZTkzOWQ3NzViNTMzNmZlZDVmZGNlMTM1ZDU4Mzk3MjYyMjAxZTZmYjBiMGUzOWM5ZjJkYjA%3D Edytowane 20 Lutego 2017 przez oprych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi