pacyfik.77 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 O.k. jutro idzie lipa pod nóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Na pewno w jednorodnym materiale łatwiej uzyskać szczegóły. No i dochodzi jeszcze wprawa w obróbce. Dla amatora ciężko uzyskać ręcznie powtarzalność jakichś małych elementów(typu łuska czy pierścienie) modelu. Co nie znaczy,że takie "niedorobione" są mniej skuteczne jeśli chodzi o łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Belgijski plastizol ma już termostabiliyator w sobie. Czy to znaczy żeby nie bawić się w osobne dodawanie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Czy to znaczy żeby nie bawić się w osobne dodawanie go.To właśnie miałem na myśli. Można dodawać, ale to jest tak jakbyś nasypał do bagażnika samochodu śróbek z wiarą, że samochod będzie lepiej jechał. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam a czy orientujecie sie czy ten belgijski plastisol to jest np do kupienia pod adresem , który jest podany na stronie braightbaits.com tzn, czy pod tym adresem jest siedziba firmy i mozna tam np pójśc i na miejscu zakupic co nie ktore rzeczy czy tylko wysyłaja ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 a adres jest taki: Hautekeete JoachimVredestraat 79800 DEINZE(Vinkt)Belgium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 a adres jest taki: Hautekeete JoachimVredestraat 79800 DEINZE(Vinkt)BelgiumNie wiem. Ja zamawiam przez internet. Jak miałem pytania to pisałem i zawsze otrzymywałem miłą odpowiedź. Napisz do niego. Moze mają też sklep stacjonarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam a czy orientujecie sie czy ten belgijski plastisol to jest np do kupienia pod adresem , który jest podany na stronie braightbaits.com tzn, czy pod tym adresem jest siedziba firmy i mozna tam np pójśc i na miejscu zakupic co nie ktore rzeczy czy tylko wysyłaja ?jedlin masz kogoś na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ok już napisałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 szwagier jeździ tirem i tam obraca sie nie raz niedaleko tego adresu to móglby cos przywiez raz po raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ok już napisałem ...Przypomniałem sobie, że jak zamawiam przez internet są możliwiości do wyboru. Między innymi odbiór osobisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 szwagier jeździ tirem i tam obraca sie nie raz niedaleko tego adresu to móglby cos przywiez raz po raz Jak będzie na pusto to można by całego tira załadować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jeżeli chodzi o mocowanie oczu to ''nitowanie'' żyłką to dobry sposób czy może lepiej przyklejać?Są w ogóle jakieś dobre kleje do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 ja nituje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jeżeli chodzi o mocowanie oczu to ''nitowanie'' żyłką to dobry sposób czy może lepiej przyklejać?Są w ogóle jakieś dobre kleje do tego?Używam od lat kleju Permabond C 792. Przyklejając oczy możesz je tyko oderwać z kawałem rybki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Używam od lat kleju Permabond C 792. Przyklejając oczy możesz je tyko oderwać z kawałem rybki Klej polecany przez Janusza znalazłem na http://www.kleje.milar.pl/strony-cyjanoakrylowe-6Myślę, że wielu się przyda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Wczoraj z tygodniowym opóźnieniem przyszły MEK i Tangit, do tego kupiłem kleje do PCV które dostałem u siebie na miejscu. Do jutra postaram się porobić próby. Edytowane 7 Marca 2017 przez jasieczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Wczoraj test kleju rozcieńczony acetonem, malowanie pyłami bardzo dobre.Trzyma się gumy i nie łuszczy. Na moje potrzeby ok. Jedyny mankament to, że malunek jest matowy.Trzeba się pobawić i poszukać lakieru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Używam od lat kleju Permabond C 792. Przyklejając oczy możesz je tyko oderwać z kawałem rybki Witam a ten klej też się nada do naprawy rozerwanej gumy np na łowisku aby szybko ja skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witam a ten klej też się nada do naprawy rozerwanej gumy np na łowisku aby szybko ja skleićNiestety. Sklei bardzo dobrze, ale na sztywno. Natomiast Gummifischkleber sklei elastycznie. Klei bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Kup lutownicę na baterię, świetny patent do miejscowych napraw gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dostałem odpowiedź od Milar: Poniżej przedstawiam ofertę: Permabond C792 / 50 g w cenie 9,60 Euro / szt. + 23% VATMinimum zamówienia: 10 sztuk x 50 g (karton i wielokrotność) Ceny przeliczane są wg transferowego kursu sprzedaży wg Banku Raiffeisen z dnia wystawienia faktury. Realizacja zamówienia zgodnie z warunkami dostaw MILAR Sp. z o.o. Ktoś się pisze? Jeśli znalazło by się kilka osób to mogę zamówić i powysyłać bez żadnych prowizji dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Panowie dzięki wielkie za informacje co do kleju.Pod koniec tygodnia może przyjdą graty z Belgi między innymi zamówiony klej Softbait Glue Super Flex do reperacji gum.Zobaczę może będzie nadawał się i do oczu,jak nie to zamawiam ten polecany przez Was. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Do niedzieli 12.03 do godziny 24.00 przyjmowane są zamówienia na klej do klejenia oczek. Klej polecany i używany przez kolegę Janusa. Permabond C792 / 50 g w cenie 9,60 Euro / szt. + 23% VAT Zamówienie będzie składane na początku tygodnia ( poniedziałek-wtorek) Kleje są w PL na magazynie, także w przyszłym tygodniu powinny być u mnie i także chciałbym je porozsyłać do zainteresowanych. Do kleju dojdą koszty wysyłki do mnie ( koszty zostaną rozłożone na wszystkich zamawiających)+ koszty wysyłki już do Państwa według stawek PP. Chętnych zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Zostały jeszcze 4 kleje dla chętnych. Do niedzieli 12.03 do godziny 24.00 przyjmowane są zamówienia na klej do klejenia oczek. Klej polecany i używany przez kolegę Janusa. Permabond C792 / 50 g w cenie 9,60 Euro / szt. + 23% VAT Zamówienie będzie składane na początku tygodnia ( poniedziałek-wtorek) Kleje są w PL na magazynie, także w przyszłym tygodniu powinny być u mnie i także chciałbym je porozsyłać do zainteresowanych. Do kleju dojdą koszty wysyłki do mnie ( koszty zostaną rozłożone na wszystkich zamawiających)+ koszty wysyłki już do Państwa według stawek PP. Chętnych zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi