Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat z Wikipedii

Druk solwentowywydruki solwentowe – sposób druku w ploterze atramentowym, w którym typowe atramenty na bazie wodnej zastąpiono pigmentowymi atramentami solwentowymi (na bazie rozpuszczalników organicznych). Druk solwentowy można stosować wobec wszystkich podłoży z zawartością PVC, a w szczególności stosuje się go wobec podłoży nieprzyczepnych dla atramentów wodnych.

Sprawdzal ktos te atramenty?

@pacyfik.77

Kolego jeżeli chcesz aby przy zalewaniu dwóch kolorów plastisolu było płynne przejście to :

1.Musisz podgrzać do odpowiedniej temp. plastisol - ważna jest konsystencja

2.Zalewasz pierwszą warstwę i zaraz drugą

3.Istotny jest kierunek oraz szybkość lania drugiej warstwy jeżeli zależy Ci na uzyskaniu efektu wycieniowania przejścia kolorów - to już wymaga troszeczkę wprawy ;)

@pacyfik.77

Kolego jeżeli chcesz aby przy zalewaniu dwóch kolorów plastisolu było płynne przejście to :

1.Musisz podgrzać do odpowiedniej temp. plastisol - ważna jest konsystencja

2.Zalewasz pierwszą warstwę i zaraz drugą

3.Istotny jest kierunek oraz szybkość lania drugiej warstwy jeżeli zależy Ci na uzyskaniu efektu wycieniowania przejścia kolorów - to już wymaga troszeczkę wprawy ;)

Zgadza się trzeba lać i lać plastisol i efekty będą :P

Jaka to fura i ile za jeden klej z wysyłką?

Stary dziadek E39    

Koszt kleju razem z wysyłką  66.90 zł.  

Zamawiałem klej dla siebie i kilku kolegów z forum. Klej sprzedaję po kosztach zakupu, bez prowizji dla siebie.

Mogę odsprzedać jedną tubkę, resztę zostawiam dla siebie  :) 

• Like 1

Testowałem dzisiaj klej i pokleiłem pierwsze oczy, klej trzyma bardzo dobrze, oczy można oderwać tylko z kawałkiem oczodołu  :)

A jak koledzy którzy otrzymali klej, już coś przykleili?    Paczki podochodziły do każdego?

post-63855-0-04574900-1490043723_thumb.jpg

• Like 2

Testowałem dzisiaj klej i pokleiłem pierwsze oczy, klej trzyma bardzo dobrze, oczy można oderwać tylko z kawałkiem oczodołu  :)

A jak koledzy którzy otrzymali klej, już coś przykleili?    Paczki podochodziły do każdego?

Cieszę sie że funkcjonuje. Dokładnie tak jak pisałem wcześniej, odchodzi razem z plastzolem. Zapomniałem jednak uprzedzić, że trzeba uważać na palce, bo w najgorszym przypadku trzeba rozcinać żyletką. Ja od lat używam wykałaczek drewnianych i przyciskam oczy szpicem.

• Like 1

Cieszę sie że funkcjonuje. Dokładnie tak jak pisałem wcześniej, odchodzi razem z plastzolem. Zapomniałem jednak uprzedzić, że trzeba uważać na palce, bo w najgorszym przypadku trzeba rozcinać żyletką. Ja od lat używam wykałaczek drewnianych i przyciskam oczy szpicem.

A nie wystarczy przetrzeć acetonem jak kropelkę?

Kamil a jak ten klej wyjdzie przypadkiem poza oko to guma w tym miejscu nie robi się matowa? Ten mój klej jest dobry ale na to muszę uważać.

Nie jestem pewien bo klej nie wyszedł poza oko, ale wydaje mi się, że może się robić matowa, klej mocno reaguje z tworzywem.

Witam,

Szukam sprawdzonego barwnika (kolor czerwony) do malowania detali. Używam na razie pyłu czerwonego z modelarni ale on taki jakiś różowy :(.  Potrzebuję czegoś bardziej "krwawego"

Pytałeś u źródła, w modelarni?  Wydaje mi się, że powinni mieć różne odcienie czerwieni. 

Co do tego kleju, skoro zachowuje się podobnie do szybkoschnacych (typu cyjanoakryl) to tez tak szybko zasycha na końcówce i pozostawiony nie domknięty?

Ten który ja posiadam ma końcówkę której środek po przekręceniu chowa się do wewnątrz , klej stojąc w pionie spływa w dół i nawet nie domknięty jest drożny. Natomiast przewrócony na bok i nie domknięty z pewnością końcówka zaschłaby na amen.