MarcinMal Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ale piękny snake :clappinghands: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Robert. Odlej żonie twardszego robala i nie będzie marudzić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ładnie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Ktoś ma wiedzę na temat kalki naklejanej na gumy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Ten nadruk to raczej tamponiarka a nie kalkomania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ten nadruk to raczej tamponiarka a nie kalkomania.ooo , wygooglowałem o tamponiarce i jest chyba masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bert8 Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Jakiś czas temu zapowiadałem nowy polski plastizol do odlewania gumek. Jest już dostępny, na razie u mnie a wkrótce na sklepie internetowym. To nowa generacja plastizolu porównywalna z belgijskim, więc bez trujących ftalanów, z dodatkami zapobiegającymi przypalaniu, ze stabilizatorami właściwości wyrobu czyli z pamięcią kształtu, ze środkiem poprawiającym adhezje klejów i lakierów - więc nie ma problemów z malowaniem jak w tym który już jest w Polsce dostępny, z odpieniaczem, antyutleniaczem i środkami poprawiającymi rozlewność. Jest dostępny w 4 wersjach twardości; Extra Soft, Soft, Standard i Hard. Dostępny jest również utwardzacz i zmiękczacz w przypadku gdyby ktoś chciał uzyskać inną niż proponowane przeze mnie twardości dla swoich wyrobów. Jakość produktu jest gwarantowana certyfikatem marki DESMOSTIK z hologramem na etykiecie. Technologia produkcji oparta na zasadach zielonej chemii i normach ISO9001, jest nieszkodliwy dla środowiska. Rozlewany w puszki po 0,7kg. Jeśli ktoś ma ochotę przetestować to zapraszam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 A jaka cena? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bert8 Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 To na priv - bo tu nie giełda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaff1985 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ja to na wiadra będę brał tej farby.Rozkręcam się dopiero. P1280344.JPG P1280349.JPG P1280350.JPG Przy lakierowaniu to by była bajka.Formy zamknięte i wtryskara.Trzeba się zabrać za gumkę na bolenie. kolego, w jaki sposób uzyskałeś te czarne kropki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaff1985 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam, dopiero zaczynam przygodę z własną produkcją sztucznych przynęt i chciałem zapytać czy to dobry pomysł aby za wzór do formy użyć gotowej już przynęty?? widziałem że inni używają modeliny, plasteliny itp moje zdolności manualne w tej kwestii pozostawiają wiele do życzenia, więc może macie jakieś rady w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam, dopiero zaczynam przygodę z własną produkcją sztucznych przynęt i chciałem zapytać czy to dobry pomysł aby za wzór do formy użyć gotowej już przynęty?? widziałem że inni używają modeliny, plasteliny itp moje zdolności manualne w tej kwestii pozostawiają wiele do życzenia, więc może macie jakieś rady w tym temacie??Uważam, że zawsze warto spróbować samodzielnie coś nowego stworzyć. Wtedy satysfakcja z udanego dzieła jest pełniejsza I nie wierzę w opowieści o braku zdolności. Tak naprawdę jest to tylko kwestia wprawy i staranności w wykonywaniu przynęt. Zdolniejszy opanuje tą sztukę szybciej, mniej zdolny musi poświęcić więcej czasu. I to cała różnica. Kopiowanie cudzych prac jest bardziej pójściem na skróty, przejawem lenistwa, niż braku talentu. Przynęty wędkarskie to nie jest neurochirurgia, choć oczywiście są pewne niuanse, ale rzadko związane z budową zewnętrzną, częściej z "bebechami", materiałem lub wyważeniem przynęty. Moim zdaniem, lepiej nie zrażać się i od początku iść własną ścieżką 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Uważam, że zawsze warto spróbować samodzielnie coś nowego stworzyć. Wtedy satysfakcja z udanego dzieła jest pełniejsza I nie wierzę w opowieści o braku zdolności. Tak naprawdę jest to tylko kwestia wprawy i staranności w wykonywaniu przynęt. Zdolniejszy opanuje tą sztukę szybciej, mniej zdolny musi poświęcić więcej czasu. I to cała różnica. Kopiowanie cudzych prac jest bardziej pójściem na skróty, przejawem lenistwa, niż braku talentu. Przynęty wędkarskie to nie jest neurochirurgia, choć oczywiście są pewne niuanse, ale rzadko związane z budową zewnętrzną, częściej z "bebechami", materiałem lub wyważeniem przynęty. Moim zdaniem, lepiej nie zrażać się i od początku iść własną ścieżką Dobrze pisze rób swoje projekty a złowione ryby na swoje przynęty zmażą wszelkie trudności podczas wykonywania tych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ja zrobiłem swoje i chociaż wywalilem na to sporo kasy bo pewnie wartość materiałów przerosła niejedną stelke to nie żałuję moje gumisie dały mi wiele fajnych rybek w tym pstrąga 64cm i okonia 51cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaff1985 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 no dobra, namówiliście mnie jak to mówią do odważnych świat należy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Kopiowanie trochę mija się z celem. Miałem kiedyś kumpla co sobie wymyślił, że będzie kopiował cannibale. Skopiował, polowil i mi mówi że stworzył łowną gumę. Nie, to SG stworzył. I o to właśnie chodzi. Jak chcesz zaoszczędzić kopiując to się nie uda. Jak chcesz satysfakcji to nie ma innej drogi jak kombinować samemu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam, dopiero zaczynam przygodę z własną produkcją sztucznych przynęt i chciałem zapytać czy to dobry pomysł aby za wzór do formy użyć gotowej już przynęty?? widziałem że inni używają modeliny, plasteliny itp moje zdolności manualne w tej kwestii pozostawiają wiele do życzenia, więc może macie jakieś rady w tym temacie?? Jak najbardziej ... Oszczędzisz czas i nerwy. I... jak Ci się spodoba zaczniesz robić własne.A wykazać się możesz w kolorystyce. Tutaj choćbyś chciał nikogo już nie skopiujesz. A swoją drogą, kopiowanie natury(martwe rybki czy owady) jest ok... baaa wzbudza podziw nawet, ale już skopiowanie korpusu takiego czy owego jest beee...Trochę w tym brak konsekwencji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 panowie gdzie zaopatrujecie się w dobrej jakości brokat ....może ktoś poleci jakiś dobry sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 modelarnia24.pl Taptalkniete z Galaxy s8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Tylko na aledrogo mam 2 x tyle za ta samą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Tylko na aledrogo mam 2 x tyle za ta samą cenęno to co się pytasz jak wiesz lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Już miałem tanie i dobre. ...Miały być gumki przezroczyste z niebieskim brokatem, a wyszły niebieskie ze srebrnym. Brokat puścił kolor. Jak chcesz to Ci w dobrej cenie odstąpię te ''tanie ', ale pod warunkiem, że masz dzieci, może jak będą w szkole robiły laurki, to się przyda.A i plastisol możesz mieszać z wodą, wtedy bardziej wydajny będzie! Są rzeczy na których nie zaoszczędzisz. .. Edytowane 25 Czerwca 2018 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 tylko na modelarni masz grubą gradację a ja potrzepuję bardzo drobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Idź do sklepu z pasmanterią lub z akcesoriami do paznokci i wybieraj co chcesz, tam tego sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 tylko nie chce zaliczyć wtopy ....tak jak opisuję cyprys, a nie wieże że wszyscy kupują brokat z wyżej wymienionego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi