Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ukrywam, jestem dyletantem w temacie. Chcę wykonać nietypową przynętę. Coś na kształt pędzla do golenia: korpus a na końcu pukiel z gumowych nitek. Na tyle grubych by się nie rwały a na tyle cienkich by dobrze pracowały w wodzie. Czy coś takiego jest w ogóle wykonalne? Wykoncypowałem, że forma powinna być otwarta na końcu tych nitek. Tak by przy wlewaniu mieszanki, wypchnęła z formy powietrze. Zamykać ją w momencie gdy wycieka już roztopiona mieszanka. Dobrze kombinuję? Tylko czy z formy da się po zastygnięciu wyjąć taką przynętę?   

Jakiej wielkości przynęta? Rozumiem że te nitki rozłożone koncentrycznie. A dużo tych nitek? Moja pierwsza myśl to forma zamknięta dwuczęściowa i wstrzykiwanie strzykawką.jedna część - korpus i nitki druga - reszta korpusu. Odpowietrzenie do każdej nitki.

Nie ukrywam, jestem dyletantem w temacie. Chcę wykonać nietypową przynętę. Coś na kształt pędzla do golenia: korpus a na końcu pukiel z gumowych nitek. Na tyle grubych by się nie rwały a na tyle cienkich by dobrze pracowały w wodzie. Czy coś takiego jest w ogóle wykonalne? Wykoncypowałem, że forma powinna być otwarta na końcu tych nitek. Tak by przy wlewaniu mieszanki, wypchnęła z formy powietrze. Zamykać ją w momencie gdy wycieka już roztopiona mieszanka. Dobrze kombinuję? Tylko czy z formy da się po zastygnięciu wyjąć taką przynętę?   

kiedyś zrobiłem coś takiego. To była forma aluminiowa zamknięta

IMG_0572.jpg

Edytowane przez thoffi

Coś takiego cię interesuje kolego ?

http://www.basstackle.com/910_Tube_p/910-kj-2.htm

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów. Właśnie odebrałem paczkę z modelarnia24.. Wszystko sie zgadza tylko mam wątpliwości co do pyłów star dust.. Zamawiałem 4 kolory zielony leśny, mirror blue, mirror violet i pearl... w każdym jest inna zawartość a dodam że zamawiałem większe pojemniki 20g.. kolejno w opakowaniach jest 3/4, 1/3, 1/2, 1/2..niestety nie mam wagi elektronicznej żeby to zważyć.. i nie chcą się wstawić zdjęcia..to normalne ?

Panowie potrzebuje waszej pomocy. Pracuje na polecanym przez wszystkich nowym plastisolu z modelarni.. coś robię nie tak ponieważ piszecie że plastisol nie gazuje a ja tylko troszkę go zamieszam i robią się miliony bąbelków.. podgrzewam cyklami tak jak producent pisał na opakowaniu 30+30+20+20... Robiłem też 20+20+15+15+10 i dalej to samo.. dzieje się to przed dodawaniem barwników.. f474128331c49ebd440120733769d03d.jpgb9f05dbb9f265727295ed9bab1427651.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

To na 100% nie jest wersja Clear.A jak jest to coś nie tak u Ciebie.Same problemy masz.Raczej nikt Ci nie doradzi w tej kwesti bo Clear nikomu nie gazuje tylko Tobie.Ja grzeje na raz,bez pauz itd.Tylko sprawdzasz od czasu do czasu żeby nie przypalić.Musi być dobrze nie ma innej opcji.Albo źle wymieszany.

Edytowane przez Tomy

minimalnie kropla,dwie na 100ml zółty fluo+jeszcze mniej czarnego-oba w płynie.Czarny może być zbędny po dodaniu brokatu czarnego który zawsze trochę farbuje.Dół perła mirror blue + perła mirror fiolet.

Dzięki Tomy, to jest to - brzuszka jeszcze nie próbowałem, ale grzbiecik wyszedł jak chciałem.

520xtg.jpg

• Like 4

• 3 tygodnie później...