Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Panowie udało sie rozwiązać problem gazowania "mojego" plastizolu.. Otóż okazało się (całkiem przypadkowo) że winowajcą gazowania są przyciemniane szklanki.. Zmieniłem na naczynia ceramiczne i zero bąbli..ufff... Czasem trzeba zjeść trochę nerwów żeby problem okazał sie błachostką...

• Like 3

Panowie udało sie rozwiązać problem gazowania "mojego" plastizolu.. Otóż okazało się (całkiem przypadkowo) że winowajcą gazowania są przyciemniane szklanki.. Zmieniłem na naczynia ceramiczne i zero bąbli..ufff... Czasem trzeba zjeść trochę nerwów żeby problem okazał sie błachostką...

No i popatrz. A sam się zastanawiałem czy nie robię Cię w ...   , bo to różne są odbiory rzeczy nienormowalnych wg ISO  i innych europerdów. Sam mam inne zastrzeżeina ale to już raczej na zasadzie że krawatów nie wiąże....

• Like 1

• 3 tygodnie później...

@turbo 93 -teraz już wiesz jak utylizować pojemniki po lodach. ..

Polecam pojemniki na żywność, lub po prostu pudełka przeznaczone do gum.

Żeby tylko nie przyszło Tobie do głowy, aby użyć pudełek, lub skrzynek z marketu budowlanego, bo będzie to samo co z ''lodami ''

• Like 1

@turbo 93 -teraz już wiesz jak utylizować pojemniki po lodach. ..

Polecam pojemniki na żywność, lub po prostu pudełka przeznaczone do gum.

Żeby tylko nie przyszło Tobie do głowy, aby użyć pudełek, lub skrzynek z marketu budowlanego, bo będzie to samo co z ''lodami ''

Potwierdzam. Oj, popłynęło wszystko. Wchodzą także w reakcje z gumami innych renomowanych firm. Gryzą się :)  

Chyba nie ,bo gumy "firmowe" też potrafią rozpuścić pojemniki,pudełka i skrzynki .

Jeszcze raz polecam pudełka do tego przeznaczone.

Z keitechami się nie gryzą,bo mam electric shad (kolor ,którego nie umiem uzyskać i dla tego mam oryginalne) i nic się nie dzieje,a poza tym łowię tylko odlewem własnym.

Najbezpieczniej jednak trzymać je w oddzielnym pudełku.

Edytowane przez cyprys19

• 1 miesiąc temu...

Panowie potrzebuję porady próbuje odlać własne przynęty lecz mam problem z gazowaniem mógł by ktoś podpowiedzieć. Silikon z modelarnia24 soft plastic. Mikrofala już na najmniejszych obrotach, zmieniałem naczynie i nadal problem

A może wykorzystaj ten efekt i będziesz miał pływające gumy?

Model rippera robiłeś na drukarce 3D ?