Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Z Ukrainy kupowałem, te same ale tu - https://ruba4ok.com/dechko-dlja-hranenija-primanok.html
P
rzy zakupie 100szt torebka + wkład z uwzględnioną przesyłką wychodzi 1,5zł za 1 szt.

Tu mają taniej i różne warianty, ale za to przesyłkę wycenili na 800zł - https://properbaits.ru/pack

Co do aerografu to wypowiem się jako długoletni modelarz...

Aerograf ZAWSZE czyści się po farbach.

Nie wiem jakiej dyszy używasz obecnie (zakładam 0.3) ale momentalnie się zapcha.

Przeczyść jakimś płynem do aero, ale niczym żrącym bo ci oringi rozpusci

Panowie jakich farb używacie do malowanie przynęt transparentnych czy kryjących ? 

Mam też takie pytanie czy konieczny jest zmywacz do aero np. po tych farbach z modelarni 

Z góry dziękuję za pomoc 

Wystarczy aceton. U mnie daje radę. Sprawdź uszczelki w aero, ja mam teflonowe w starym Łukowiaku i nic się nie dzieje. Nie pamiętam jaką mam średnicę, ale myślę że 0,4 ~ 0,5 była by idealna do większości farb. Czasami lekko się przepycha ale daje radę.

Pytanie brzmi, jak bardzo zalezy ci na działającym aero....

Jesli psikasz jakas "psiwata" to jasne, mozna ja zapuścić i myc tylko woda, jak masz jakis lepszy sprzęt, to lepiej o niego dbac, i zainwestować w jakis srodek, to nie jest majatek....

Ale ok , pisze to z perspektywy kogoś, kto na codzien bawi sie aero z dyszami 1,5/2 mm ;)  

Pytanie brzmi, jak bardzo zalezy ci na działającym aero....

Jesli psikasz jakas "psiwata" to jasne, mozna ja zapuścić i myc tylko woda, jak masz jakis lepszy sprzęt, to lepiej o niego dbac, i zainwestować w jakis srodek, to nie jest majatek....

Ale ok , pisze to z perspektywy kogoś, kto na codzien bawi sie aero z dyszami 1,5/2 mm ;)  

No właśnie takim zwykłym aero Tg180, dobra trochę nie oto mi chodziło ale już możemy zakończyć to pytanie :) 

Witam czy koledzy mają patenty by wyważyć gumę w trakcie odlewania? Guma ma być dwukolorowa w górną część planuję Dać mikrobalon pytanie co dać w dolną część by zwiększyć ciężar platisolu idącego od spodu?

Drobny piasek kwarcowy?