grzegorzp Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Z Ukrainy kupowałem, te same ale tu - https://ruba4ok.com/dechko-dlja-hranenija-primanok.htmlPrzy zakupie 100szt torebka + wkład z uwzględnioną przesyłką wychodzi 1,5zł za 1 szt.Tu mają taniej i różne warianty, ale za to przesyłkę wycenili na 800zł - https://properbaits.ru/pack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Czy po wyjęciu gumy z formy używacie np takich opalarek w celu wytopienia pozostałości po nadlewkach? Sprawdza się to?https://allegro.pl/oferta/opalarka-spawarka-zgrzewarka-plastiku-2000w-ripper-8502315359?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_akcesoria_narzedzia_i_sprzet_warsztatowy_top_besty&ev_adgr=All&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_|6521264614|g|m&ev_adgr=|81126391591|383648412372&utm_term=pla-293946777986|-|-9067567|&utm_content=pla|mc:130753230-p:8502315359||&gclid=CjwKCAiAp5nyBRABEiwApTwjXpewlggLvHQbsiF9TGgfXioEBmTCuvnShRxT8rPHf7cvJvSNEqZfVhoCovgQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Ja używam zapalniczki [emoji2] opalarka może mieć zbyt wielką moc Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Opalarka ma regulację mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Opalarka ma regulację mocy.Bardziej chodziło mi o obszar który grzeje. Drobną łaskę może stopić Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Bardziej chodziło mi o obszar który grzeje. Drobną łaskę może stopić Taptalkniete z Galaxy s8Mógłbyś wyjaśnić co to takiego ta łaska, bo nie jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Mógłbyś wyjaśnić co to takiego ta łaska, bo nie jestem w temacie.Łuska a nie łaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Bardziej chodziło mi o obszar który grzeje. Drobną łaskę może stopić Taptalkniete z Galaxy s8 Można na końcówkę zamontować taką przejściówkę "metalowy lejek" i masz mały punktowy strumień ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Panowie jakich farb używacie do malowanie przynęt transparentnych czy kryjących ? Mam też takie pytanie czy konieczny jest zmywacz do aero np. po tych farbach z modelarni Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moryc Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Co do aerografu to wypowiem się jako długoletni modelarz...Aerograf ZAWSZE czyści się po farbach. Nie wiem jakiej dyszy używasz obecnie (zakładam 0.3) ale momentalnie się zapcha. Przeczyść jakimś płynem do aero, ale niczym żrącym bo ci oringi rozpusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Panowie jakich farb używacie do malowanie przynęt transparentnych czy kryjących ? Mam też takie pytanie czy konieczny jest zmywacz do aero np. po tych farbach z modelarni Z góry dziękuję za pomoc Wystarczy aceton. U mnie daje radę. Sprawdź uszczelki w aero, ja mam teflonowe w starym Łukowiaku i nic się nie dzieje. Nie pamiętam jaką mam średnicę, ale myślę że 0,4 ~ 0,5 była by idealna do większości farb. Czasami lekko się przepycha ale daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 To tak tak, oczywiście, że czyszczę tylko pytałem się czy potrzeba tego środka specjalnego. Dysza 0.3 zazwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Nie myję Ciągle stoi z farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moryc Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Pytanie brzmi, jak bardzo zalezy ci na działającym aero....Jesli psikasz jakas "psiwata" to jasne, mozna ja zapuścić i myc tylko woda, jak masz jakis lepszy sprzęt, to lepiej o niego dbac, i zainwestować w jakis srodek, to nie jest majatek....Ale ok , pisze to z perspektywy kogoś, kto na codzien bawi sie aero z dyszami 1,5/2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Pytanie brzmi, jak bardzo zalezy ci na działającym aero....Jesli psikasz jakas "psiwata" to jasne, mozna ja zapuścić i myc tylko woda, jak masz jakis lepszy sprzęt, to lepiej o niego dbac, i zainwestować w jakis srodek, to nie jest majatek....Ale ok , pisze to z perspektywy kogoś, kto na codzien bawi sie aero z dyszami 1,5/2 mm No właśnie takim zwykłym aero Tg180, dobra trochę nie oto mi chodziło ale już możemy zakończyć to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moryc Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Teraz ja mam pytanie - czym kleicie oczka (co by mu nie wypadło...temu misiu) xD do gum? Cyjanoakrylem?Bo mam zadki i gesty cyjanoakryl od firmy Joker.....i dupa, nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Nituj wtedy nic ich nie wyrwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KabaTT Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Cześć wszystkim. Chciałbym zacząć samodzielnie dolewać przynęty gumowe. Powiedzcie prosze gdzie kupie strzykawke do odlewania syliconu. Może ktoś z kolegów ma na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 strzykawke mozesz kupic na ebay za groszehttps://www.ebay.com/itm/Aluminium-Injector-for-Soft-Lure-Bait-Mold-Fishing-Plastisol-45-ml-1-5-Oz/184168455075?hash=item2ae14b9ba3:g:rKEAAOSwt69eE81i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Kolega z forum o nicku golenia ma strzykawki ale chyba ma pełną skrzynkę. Podaj ktoś nick kolegi który ma silikon na gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 https://www.modelarnia24.pl/71-soft-plastic Taptalkniete z Galaxy s8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam czy koledzy mają patenty by wyważyć gumę w trakcie odlewania? Guma ma być dwukolorowa w górną część planuję Dać mikrobalon pytanie co dać w dolną część by zwiększyć ciężar platisolu idącego od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Wkrętkę z ołowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam czy koledzy mają patenty by wyważyć gumę w trakcie odlewania? Guma ma być dwukolorowa w górną część planuję Dać mikrobalon pytanie co dać w dolną część by zwiększyć ciężar platisolu idącego od spodu? Drobny piasek kwarcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Wkrętkę z ołowiem.Właśnie guma ma być na płytkie wiosenne rozlewiska chcę by była tylko sama wkrętka bez ołowiu i kotwice resztę ma zrobić guma.Z piaskiem spróbuję może nie zaburzy pracy gumy. Edytowane 23 Lutego 2020 przez speku3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi