Radbraw Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witajcie, po przeczytaniu całego wątku postanowiłem spróbować swoich sił w gumakach zamówiłem co trzeba łącznie z barwikami ale brakuje mi koloru perłowego, czy można gdzieś taki barwnik kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witajcie, po przeczytaniu całego wątku postanowiłem spróbować swoich sił w gumakach zamówiłem co trzeba łącznie z barwikami ale brakuje mi koloru perłowego, czy można gdzieś taki barwnik kupić ?http://formywedkarskie.pl/materia--do-produkcji.html mają proszek perłowy i to wychodzi fajnie ale zadzwonić trzeba bo widzę że na stronie nie jest wystawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 http://formywedkarskie.pl/materia--do-produkcji.html mają proszek perłowy i to wychodzi fajnie ale zadzwonić trzeba bo widzę że na stronie nie jest wystawionyDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Tylko przy dobrej wentylacji to róbcie.To gorsze niż trutka na szczury.Bardzo toksyczne związki przy parowaniu grożące utratą świadomości,potem śpiączką lub amnezją [tzw.amnezja wywołana parą,choroba maszynistów parowozów ] od pary mogą też wylecieć zęby-paradentoza!!Moja żona właśnie powiedziała, że podszywa się pod Ciebie i to ona napisała ten post. Przestraszyła się kobiecina jak w opowieściach zacząłem łączyć słowa silikon, barwniki, mikrofalówka, kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Byłem dzisiaj w lokalnym sklepie wędkarskim zobaczyć co i jak. Oglądam kopyta manns 3 i cena 3,20 zł za sztukę!!! U Was też takie kosmiczne ceny? Utwierdziło mnie to tylko w tym że trzeba wszystko robić samemu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 To jeszcze nie są kosmiczne ceny Fish arrow od 4 '' daje po kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Masakra porąbało z cenami macie rację !!!! Lepiej odlać siara i wszystko jasne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 J-23 super to zobrazowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zrobiłem kilka form, chyba zbyt szybko wylewałam sylikon bo pozostały małe pęcherzyki powietrza, obawiam się ze guma bedzie miała chropowatą powierzchnie. Czy można czymś na to zaradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zrobiłem kilka form, chyba zbyt szybko wylewałam sylikon bo pozostały małe pęcherzyki powietrza, obawiam się ze guma bedzie miała chropowatą powierzchnie. Czy można czymś na to zaradzić ?A czy koniecznie trzeba? Odnoszę wrażenie, ze rybom to niekoniecznie musi przeszkadzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Pokaż jak to wygląda, ale raczej nic z tym niebzrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zrobiłem kilka form, chyba zbyt szybko wylewałam sylikon bo pozostały małe pęcherzyki powietrza, obawiam się ze guma bedzie miała chropowatą powierzchnie. Czy można czymś na to zaradzić ?Nic nie powinno się stać. Guma będzie ok, no chyba że te pęcherzyki masz wielkie na 5mm.We wszystkich moich formach są malutkie pęcherzyki, ale na gumie tego nie widać:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Wybaczcie tygodniowy brak odzewu, praca, święta itp.Pęcherzyki ? Jakie pecherzyki na gumach ani śladu Pierwsze odlewy idą do przetopienia trochę mnie poniosło z kolorami są gilowate.Formy też muszę zrobić nowe, zalewane od góry. Obecnie zrobiłem zamknięte i to był błąd lepiej unikać obcinania nadmiaru plastisolu i nieustannego rozchylania formy.Pierwszy rzut: Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Radbraw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Wybaczcie tygodniowy brak odzewu, praca, święta itp.Pęcherzyki ? Jakie pecherzyki na gumach ani śladu Pierwsze odlewy idą do przetopienia trochę mnie poniosło z kolorami są gilowate.Formy też muszę zrobić nowe, zalewane od góry. Obecnie zrobiłem zamknięte i to był błąd lepiej unikać obcinania nadmiaru plastisolu i nieustannego rozchylania formy.Pierwszy rzut:Fajnie Ci wyszły gratki :-) ale otwarte formy to inny problem musisz zalać więcej plastisolu i nadmiar też wyjdzie a jak będzie za mało lubi się kurczyć. Moim zdanie z zamkniętych form wychodzą doładujesz gumy Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Całkiem fajne gumy Ci wyszły, ja bym nic nie kombinował.Popracuj tylko nad kolorkami, dodaj brokatu i będzie git Jakiej twardości plastisolu użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Plastisol zwykły, bez utwardzaczy, stabilizatorów itpKlanad@ zamówiłem już sylikon do form. Spróbuje jednak otwartej formy, gdy plastisol trochę stygnie/gęstnieje w zamkniętej formie obkurcza się wokół formya środek potrafi być pusty, drugi problem to ogonek jak widzicie na foto odlewam też BLINKERA moją ulubioną gumę szczupakową, ma dużą, cienką a co za tym idzie wiotką paletkę ogonową trudną do odlania. Po wyjęciu z formy okazuje się że ogon mojego BLINKERA jest mniejszy/niedolanyPrzypuszczam iż forma otwarta daje wiekszą pewność wlania plastisolu w każdy zakamarek, łatwiej odlać inny kolor grzbietu ( zwłaszcza przy kopytkach ), łatwiej wyjmować gumaki.Jak zrobię formę i odleję kilka gum to zdam relacje Jedynie do przyjęcia jest odlew soft4play reszta do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Plastisol zwykły, bez utwardzaczy, stabilizatorów itpKlanad@ zamówiłem już sylikon do form. Spróbuje jednakotwartej formy, gdy plastisol trochę stygnie/gęstnieje w zamkniętej formie obkurcza się wokół formya środek potrafi być pusty, drugi problem to ogonek jak widzicie na foto odlewam też BLINKERAmoją ulubioną gumę szczupakową, ma dużą, cienką a co za tym idzie wiotką paletkę ogonową trudną do odlania.Po wyjęciu z formy okazuje się że ogon mojego BLINKERA jest mniejszy/niedolanyPrzypuszczam iż forma otwarta daje wiekszą pewność wlania plastisolu w każdy zakamarek,łatwiej odlać inny kolor grzbietu ( zwłaszcza przy kopytkach ), łatwiej wyjmować gumaki.Jak zrobię formę i odleję kilka gum to zdam relacje Jedynie do przyjęcia jest odlew soft4play reszta do poprawki musisz poradzić sobie z powietrzem i zalewać od ogonka , fish28 wstawił filmik i tam pokazuje jak pozbyć się powietrza ja odlewam bluefoxy duże gumy i z powietrzem nie mam problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Klanad@ szukam tego filmu ktory umieścił Fish 28 -bezskutecznie, podeślij link jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Odlewałem dzisiaj przynęty i postanowiłem nakręcić filmik. Żaden ze mnie aktor i mówca, w dodatku łapy latają jak bym parkinsona miał, tak że proszę się nie śmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) W sumie to każdy się nadaje.Ja używam RTV jest trwały i dość zwarty.Wymaga komory do odpowietrzania.Co do filmików na YT wystarczy wpisać soft plastic lure i jest ich od groma. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W sumie to każdy się nadaje.Ja używam RTV jest trwały i dość zwarty.Wymaga komory do odpowietrzania.Co do filmików na YT wystarczy wpisać soft plastic lure i jest ich od groma.dokładnie kolego na YT jest tego mnogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 https://m.youtube.com/watch?v=S0c2czI4CrgFajne filmy umieszcza ten autor, czy znacie ten niebieski proszek na formy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) https://m.youtube.com/watch?v=S0c2czI4CrgFajne filmy umieszcza ten autor, czy znacie ten niebieski proszek na formy ? gips dentystyczny http://www.jenerix.com.pl/_b_leanrock_b_.phphttp://www.l-dent.pl/sklep/pokaz_towar.php?id=9295&m= Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez grzegorzp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 https://m.youtube.com/watch?v=S0c2czI4CrgFajne filmy umieszcza ten autor, czy znacie ten niebieski proszek na formy ?Ten koleś to polak mieszkający w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi