Radbraw Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Widziałem na jednym z jego filmików polski akcent w puszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ten koleś to polak mieszkający w Niemczech. Dario odlewasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Dario odlewasz??Wiesz, mam na razie tyle tego po odlewane, że do jesieni chyba nie zdążę pozrywać Po za tym nie mam ostatnio za dużo czasu, a jak już trochę znajdę, to rybki nie chcą brać.Jak przylecę w czerwcu to zabieram się za moje własne odlewy Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wiesz, mam na razie tyle tego po odlewane, że do jesieni chyba nie zdążę pozrywać Po za tym nie mam ostatnio za dużo czasu, a jak już trochę znajdę, to rybki nie chcą brać.Jak przylecę w czerwcu to zabieram się za moje własne odlewy Coś nowego wymyśliłeś ? Gadaj tu szybciutko :-) nowe formy .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tomek,to co Ci mówiłem, czyli odlewy na prawdziwej rybie :-) No i może jeszcze jakieś dziwactwa na szczupaka stworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tomek,to co Ci mówiłem, czyli odlewy na prawdziwej rybie :-) No i może jeszcze jakieś dziwactwa na szczupaka stworze.No i o to chodzi !!! Kiedy będziesz w domu ?? No i czy niezlot odwiedzisz ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Oczywiście że będę,tylko dogadajcie termin:-) Mam zamiar przylecieć kilka dni przed niezlotem, i po odlewanie Ci to co bębędziesz chciał :-) Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Oczywiście że będę,tylko dogadajcie termin:-) Mam zamiar przylecieć kilka dni przed niezlotem, i po odlewanie Ci to co bębędziesz chciał :-) Tylko jak wrócisz z tej radości itd żebyś nowego "wózka" nie musiał odlewać :-) haha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Spoko, żona była u mnie na świętach:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam czy ktoś może zdradzic sekret czym można najlepiej doklejać oczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A czy ktos robił testy z dodawaniem zapachu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Najlepszy jest ze starej meliniary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy był by ktoś chętny na zakup farb do malowania gum ??cena jak na razie 20-25zł za 50ml Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To zależy jakiej firmy i musiałbym mieć pewność czy to się trzyma/wnika itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To zależy jakiej firmy i musiałbym mieć pewność czy to się trzyma/wnika itd.Czekam na odpowiedź ze stanów. Ale na razie mam sprawdzone farby w niemczech. Wnikają w gume, nie ma żadnych szans zetrzeć tej farby. Są dwie wersje na pędzelek i na aero. Ty raczej dużo przynęt wykonujesz to około 1maja będę miał małą ilość na moje potrzeby to mogę próbkę Ci podesłać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja to na wiadra będę brał tej farby.Rozkręcam się dopiero. Przy lakierowaniu to by była bajka.Formy zamknięte i wtryskara.Trzeba się zabrać za gumkę na bolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A jest dostepny gdzies w EU material do odlewania plywajacych gum? Wiem ze w US bez problemu mozna dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) z tą pracą to kierujecie się kanonami że guma to musi wywijać ogonem.Ja nie widziałem żeby tak pływała żywa ryba wijąc się jak owsik.Po za tym nie ma co szaleć.Te większe Jazgarze będą tylko i wyłącznie na użytek własny.Ja wiem jak to uzbroić żeby ryby na to brały ale niekoniecznie się będę dzielił tą wiedzą.Większe Jazgarze a właściwie cała rozmiarówka będzie w tej wersji.Proste zbrojenie,prowadzenie.Praca ogonowa.Też będzie ok. P1260581.JPGA ja się podzielę. Myślę że ten sposób ożywi przynętę https://m.youtube.com/watch?feature=em-hot-vrecs&v=L9fwDlcxsmM Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) To już było poruszane na forum X razy.Można kupić a odlać też żaden problem.Do mniejszych robali można zrobić z małej strzykawki.Taki wzorek dzisiaj wyrzeźbiłem. Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Witam Panowie mam parę pytań mam nadzieje że może znajdzie się ktoś chętny odpowiedzieć . Zaczynając od początku zakupiłem materiał zorganizowałem mikrofale , na testy zrobiłem formę z gipsu budowlanego . Oczywiście formę prysnąłem lakierem do betonu i zacząłem odlewać , a przynajmniej próbować . Pierwsza partię raczej przepaliłem przynajmniej zapach na to by wskazywał . I tak schodziłem z temperaturą ale ku mojemu zdziwieniu po dojściu w stan gotowy do odlewów materiał wydawał się być zabarwiony na kolor herbaciany (nie krystalicznie bezbarwny jak białe szkło) , i tu pytanie czy to znaczy że dalej przepalam materiał czy tak po prostu jest . Co do małych form używacie strzykawek? Jeżeli tak to czy szklane czy wystarczą plastikowe? I kolejne pytanie co do zapachu , bo guma po odlaniu strasznie śmierdzi , czy to tez efekt przegrzania czy tak jest a jeżeli tak jest to czy można z tym coś zrobić ? Z góry dziękuj za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Jak lekko brązowy to przepalony.Kup sobie termo stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dziękuje za odpowiedz tak podejrzewałem że przegrzałem ale mimo to gumki powychodziły a po dodaniu barwnika różnicy nie było. A czy podpowiesz w pozostałych kwestiach . ? I co do tego stabilizatora to jakieś dawkowanie zalecane jest czy na oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Łukasz to masz link do materiałów i mają stabilizator.Barwniki też ale jak dla mnie to są słabej jakości.Tworzywo bardzo dobre. http://www.modelarnia24.pl/71-tworzywo-do-gum-wedkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) No własnie z tąd zamawiałem z modelarni tylko że nie zamówiłem stabilizatora . A czy ten zapach starej lampucery jak to kiedyś nazwałeś to też efekt przegrzania gumy ?? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez FOEWROCLAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi