Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Dario odlewasz??

Wiesz, mam na razie tyle tego po odlewane,  że do jesieni chyba nie zdążę pozrywać :D

Po za tym nie mam ostatnio za dużo czasu, a jak już trochę znajdę, to rybki nie chcą brać.

Jak przylecę w czerwcu to zabieram się za moje własne odlewy :)

Edytowane przez fish28

Wiesz, mam na razie tyle tego po odlewane,  że do jesieni chyba nie zdążę pozrywać :D

Po za tym nie mam ostatnio za dużo czasu, a jak już trochę znajdę, to rybki nie chcą brać.

Jak przylecę w czerwcu to zabieram się za moje własne odlewy :)

Coś nowego wymyśliłeś ? Gadaj tu szybciutko :-) nowe formy ..........

Oczywiście że będę,tylko dogadajcie termin:-)

Mam zamiar przylecieć kilka dni przed niezlotem, i po odlewanie Ci to co bębędziesz chciał :-)

Tylko jak wrócisz z tej radości itd żebyś nowego "wózka" nie musiał odlewać :-) haha

• Like 2

• 2 tygodnie później...

To zależy jakiej firmy i musiałbym mieć pewność czy to się trzyma/wnika itd.

Czekam na odpowiedź ze stanów. Ale na razie mam sprawdzone farby w niemczech. Wnikają w gume, nie ma żadnych szans zetrzeć tej farby.  Są dwie wersje na pędzelek i na aero. 

Ty raczej dużo przynęt wykonujesz to około 1maja będę miał małą ilość na moje potrzeby to mogę próbkę Ci podesłać.

• Like 1

z tą pracą to kierujecie się kanonami że guma to musi wywijać ogonem.Ja nie widziałem żeby tak pływała żywa ryba wijąc się jak owsik.Po za tym nie ma co szaleć.Te większe Jazgarze będą tylko i wyłącznie na użytek własny.Ja wiem jak to uzbroić żeby ryby na to brały ale niekoniecznie się będę dzielił tą wiedzą.

Większe Jazgarze a właściwie cała rozmiarówka będzie w tej wersji.Proste zbrojenie,prowadzenie.Praca ogonowa.Też będzie ok.

attachicon.gifP1260581.JPG

A ja się podzielę. Myślę że ten sposób ożywi przynętę :)

https://m.youtube.com/watch?feature=em-hot-vrecs&v=L9fwDlcxsmM

Edytowane przez Radbraw

Witam Panowie mam parę pytań mam nadzieje że może znajdzie się ktoś chętny odpowiedzieć . Zaczynając od początku zakupiłem materiał zorganizowałem mikrofale , na testy zrobiłem formę z gipsu budowlanego . Oczywiście formę prysnąłem lakierem do betonu i zacząłem odlewać , a przynajmniej próbować . Pierwsza partię raczej przepaliłem przynajmniej zapach na to by wskazywał :) . I tak schodziłem z temperaturą ale ku mojemu zdziwieniu po dojściu w stan gotowy do odlewów materiał wydawał się być zabarwiony na kolor herbaciany (nie krystalicznie bezbarwny jak białe szkło) , i tu pytanie czy to znaczy że dalej przepalam materiał czy tak po prostu jest . Co do małych form używacie strzykawek? Jeżeli tak to czy szklane czy wystarczą plastikowe? I kolejne pytanie co do zapachu , bo guma po odlaniu strasznie śmierdzi , czy to tez efekt przegrzania czy tak jest a jeżeli tak jest to czy można z tym coś zrobić ?  Z góry dziękuj za pomoc .

Dziękuje za odpowiedz tak podejrzewałem że przegrzałem ale mimo to gumki powychodziły a po dodaniu barwnika różnicy nie było. A czy podpowiesz w pozostałych kwestiach . ? I co do tego stabilizatora to jakieś dawkowanie zalecane jest czy na oko  ?