stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Gumę umyłem w płynie do naczyń. lekko się kleiła, tak ,że proszku nie zdmuchnęło jak przystawiłem opalarkę.Zaręczam że farba nie zejdzie w wodzie a nawet w płynie do naczyń.Powierzchnia zrobiła się lekko twardsza, ale prawie nie wyczuwalnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Kumpel mi mówił że cienie do powiek czy twarzy, no te co używają nasze żony, też mogą być dobre. Może ktoś spróbuje? editIrek zaj.......... robota. A ja myślałem że trza jakieś specjalne farby zamawiać z zagramanicy editprzepraszam, wymsknęło mi się i trochę więcej luzu Na jakiś czas odpuściłem bo liczyłem na to , że utrzyma się poziom kultury wypowiedzi w działach lure . Jednak widzę , że macie to w nosie , dlatego ponownie zacznę nagradzać za wulgaryzmy . Pozdrawiam . Edytowane 7 Stycznia 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No i zrobiłem próbę, nic z tego nie wyszło, nie trzyma się gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Sprawdziłem z cieniami. Tutaj już jest troszkę gorzej,albo mam takie wrażenie.Delikatnie proszek zeszedł, mimo tego kolorek lekko perłowy pozostał.Nie mam przeźroczystej gumy. Na pewno efekt byłby inny.Te cienie nie topią się jak ta farba pod wpływem temperatury i dlatego trudniej uzyskać dobry efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ale z cieniami, czy z farbą próbowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kumpel mi mówił że cienie do powiek czy twarzy, no te co używają nasze żony, też mogą być dobre. Może ktoś spróbuje? editIrek zaj.......... robota. A ja myślałem że trza jakieś specjalne farby zamawiać z zagramanicy editprzepraszam, wymsknęło mi się Na jakiś czas odpuściłem bo liczyłem na to , że utrzyma się poziom kultury wypowiedzi w działach lure . Jednak widzę , że macie to w nosie , dlatego ponownie zacznę nagradzać za wulgaryzmy . Pozdrawiam .Piszesz o pyłach perłowych, próbowałem wtapiać na ciepło, ale chyba nie umiem, bo słabo to się trzyma, przy pocieraniu palcami bez wysiłku można to zetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Faktycznie przy dłuższym pocieraniu prawie wszystko zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Piszę o cieniach. Pomazałem tym gumę i podgrzałem mocno suszarką, mimo tego ten pył zlazł z gumy bez żadnego problemu.Ale ciekawe jak by formę w środku tym dziadostwem wysmarować, i wtedy zalać, ciekawe co by z tego wyszło. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Faktycznie przy dłuższym pocieraniu prawie wszystko zeszło Ale cienie, nie farba proszkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Piszę o cieniach. Pomazałem tym gumę i podgrzałem mocno suszarką, mimo tego ten pył zlazł z gumy bez żadnego problemu.Ale ciekawe jak by formę w środku tym dziadostwem wysmarować, i wtedy zalać, ciekawe co by z tego wyszło.To samo próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Mnie się wydaję, że te pudry zawierają jakiś tłuszcz i niezbyt chętnie się to wtapia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A jakimi farbami do aerografu malują gumy? Nitro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tłuszcz chyba nie. Trzeba by je wtopić głęboko, ale przy srebrnych kolorach ucieka cały efekt, drobinki pyłu muszą przylegać płasko do powierzchni i wtedy odpowiednio odbijają światło. Przy wtapianiu układają się chaotycznie i nie ma efektu łuski. Taki sposób może tylko do ciemnych pyłów na grzbiety się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 podgrzałem to jeszcze raz, ostudziłem w zimnej wodzie i już jest lepiej, Już tak nie schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Farby proszkowe srebrne i złote widziałem. ale one również zawierają miki. Przypuszczam że cała baza nam się ładnie wtopi a miki zostaną wypłukane później wodą.Tak że Irku chyba nic nam z tego nie wyjdzie Darku a może szukać jakiejś farby do gumy? Ostatnio zaciekawiły mnie barwniki spożywcze, ale te perłowe. skoro w gorącej żelatynie rozpuszczają się idealnie, To ciekawe jak zachowują się w plastisolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Perłowe barwniki spożywcze, to to samo co pyły do powiek. Mam jedne i drugie.. nie ma różnicy w zachowaniu. Domowym sposobem tylko mieszanie z silikonem daje trwały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na sąsiednim forum ktoś wytwarza takie gumy. Ktoś dociekliwy znajdzie gdzie, może tej osoby warto się coś podpytać?Ja się nie znam, tak dla ciekawości to wrzucam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 I ja wtrące do tej dyskusji swoje dwa słowa....temat malowania gum juz przerobiłem...to wszystko o czym piszecie jest nic nie warte.....i nic z tego nie będzie....!!!! co do proszków to owszem jest firma w USA która robi cos takeigo ale po nałozeniu proszku trzeba zanurzyć gumę w bezbarwnym silikonie -czyli nałożyc bezbarwną warstwę....żeby malowac gumy trzeba używać używać czystego materiału a nie jakieś tam podmalowywanie gotowych gum....zajrzyjcie na mój wątek "atmobaits-gumowy wątek" jest tam kilka zdjęć pomalowanej gumy....jak czas pozwoli to rusze z tym tematem niedługo....ja używam farb z USA które są uwaga!!!!...na bazie WODY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 co do malowania wrzuce ja probowalem malowac samochodowka, ale bląd tkwił w tym że nie odtłuściłem przynet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 "ja probowalem malowac samochodowka, ale bląd tkwił w tym że nie odtłuściłem przynet."i co się zmieniło jak wyeliminowałeś kolego ten błąd....????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Eh, za daleko szukacie.Nazywa się to ALUMIDUSThttps://www.youtube.com/watch?list=UUI2pmjACrlQE0-Ds0izZOfQ&feature=player_detailpage&v=s5W7rUlbZYM Edytowane 7 Stycznia 2015 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 no właśnie o tym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 "ja probowalem malowac samochodowka, ale bląd tkwił w tym że nie odtłuściłem przynet."i co się zmieniło jak wyeliminowałeś kolego ten błąd....?????jeszcze od tego czasu nie odlewałem, jak coś zrobie i wyjdzie to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 oszczędzę Ci czasu kolego....nic z tego nie wyjdzie.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Chciałem ten filmik wrzucić wczoraj ale z komórki nie chciało mi sie grzebać http://www.alumilite.com/store/p/942-Alumidust.aspx#video Na tej stronie są dostępne tez inne materiały do odlewania przynęt, chociaż tanio nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi