Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel mi mówił że cienie do powiek czy twarzy, no te co używają nasze żony, też mogą być dobre. Może ktoś spróbuje? :D

edit

Irek zaj.......... robota. A ja myślałem że trza jakieś specjalne farby zamawiać z zagramanicy :) ;)

edit

przepraszam, wymsknęło mi się :) i trochę więcej luzu :D ;)

Na jakiś czas odpuściłem bo liczyłem na to , że utrzyma się poziom kultury wypowiedzi w działach lure . Jednak widzę , że macie to w nosie , dlatego ponownie zacznę nagradzać za wulgaryzmy . Pozdrawiam .

Edytowane przez fish28
  • Like 1

Sprawdziłem z cieniami. Tutaj już jest troszkę gorzej,albo mam takie wrażenie.

Delikatnie proszek zeszedł, mimo tego kolorek lekko perłowy pozostał.

Nie mam przeźroczystej gumy. Na pewno efekt byłby inny.

Te cienie nie topią się jak ta farba pod wpływem temperatury i dlatego trudniej uzyskać dobry efekt

Kumpel mi mówił że cienie do powiek czy twarzy, no te co używają nasze żony, też mogą być dobre. Może ktoś spróbuje? :D

edit

Irek zaj.......... robota. A ja myślałem że trza jakieś specjalne farby zamawiać z zagramanicy :) ;)

edit

przepraszam, wymsknęło mi się :)

Na jakiś czas odpuściłem bo liczyłem na to , że utrzyma się poziom kultury wypowiedzi w działach lure . Jednak widzę , że macie to w nosie , dlatego ponownie zacznę nagradzać za wulgaryzmy . Pozdrawiam .

Piszesz o pyłach perłowych, próbowałem wtapiać na ciepło, ale chyba nie umiem, bo słabo to się trzyma, przy pocieraniu palcami bez wysiłku można to zetrzeć.

Piszę o cieniach. Pomazałem tym gumę i podgrzałem mocno suszarką, mimo tego ten pył zlazł z gumy bez żadnego problemu.

Ale ciekawe jak by formę w środku tym dziadostwem wysmarować, i wtedy zalać, ciekawe co by z tego wyszło.

Edytowane przez fish28

Piszę o cieniach. Pomazałem tym gumę i podgrzałem mocno suszarką, mimo tego ten pył zlazł z gumy bez żadnego problemu.

Ale ciekawe jak by formę w środku tym dziadostwem wysmarować, i wtedy zalać, ciekawe co by z tego wyszło.

To samo  :( próbowałem.

Tłuszcz chyba nie. Trzeba by je wtopić głęboko, ale przy srebrnych kolorach ucieka cały efekt, drobinki pyłu muszą przylegać płasko do powierzchni i wtedy odpowiednio odbijają światło. Przy wtapianiu układają się chaotycznie i nie ma efektu łuski. Taki sposób może tylko do ciemnych pyłów na grzbiety się nada.

Farby proszkowe srebrne i złote widziałem. ale one również zawierają miki. Przypuszczam  że cała baza nam się ładnie wtopi a miki zostaną wypłukane później wodą.

Tak że Irku chyba nic nam z tego nie wyjdzie

Darku a może szukać jakiejś farby do gumy?

Ostatnio zaciekawiły mnie barwniki spożywcze, ale te perłowe. skoro w gorącej żelatynie rozpuszczają się idealnie, To ciekawe jak zachowują się w plastisolu

I ja wtrące do tej dyskusji swoje dwa słowa....temat malowania gum juz przerobiłem...to wszystko o czym piszecie jest nic nie warte.....i nic z tego nie będzie....!!!! co do proszków to owszem jest firma w USA która robi cos takeigo ale po nałozeniu proszku trzeba zanurzyć gumę w bezbarwnym silikonie -czyli nałożyc bezbarwną warstwę....żeby malowac gumy trzeba używać używać czystego materiału a nie jakieś tam podmalowywanie gotowych gum....zajrzyjcie na mój wątek "atmobaits-gumowy wątek" jest tam kilka zdjęć pomalowanej gumy....jak czas pozwoli to rusze z tym tematem niedługo....ja używam farb z USA które są uwaga!!!!...na bazie WODY !!!!