Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

może kiedyś będę takie robił :) gumki

Jak będziesz całymi dniami w tym siedział jak Tomy to też dojdziesz do takiego skilla.

Takie foremki znalazłem.Może ktoś skorzysta.

http://baitmold.com/

Pozdrawiam.

Ps.Gyby ktoś zamawiał, chętnie się podłącze do zamówienia.

Nieraz na forum jeden z kolegów wystawia takie foremki, dużo wzorów i w dobrych cenach. Niestety nie pamietam kto... Może ktoś pamięta ? Edytowane przez tomasxt

Panowie pytanie jak się pozbywacie zapachu gotowego wypieku. Bo u mnie występuje mocny intensywny zapach nawet moczenie w wodzie nie pomaga..?

Są najróżniejsze firmy oferujące plastisol. Są plastisole z ftalanem i te właśnie śmierdzą a ponnad to po pewnym czasie wyroby stają się jakby oleiste. Jest to kwestia doboru plastisolu.

A nie przepaliles sylikonu ?

raczej nie bo przelewam na pograniczu płynności z racji próby koloru,

zrobiłem sobie forme 5mmx 5cm x 5cm  i na tych formach dopracowuje kolor zanim zaczne odlewac gotowy kolor na elemencie

Są najróżniejsze firmy oferujące plastisol. Są plastisole z ftalanem i te właśnie śmierdzą a ponnad to po pewnym czasie wyroby stają się jakby oleiste. Jest to kwestia doboru plastisolu.

aha - ale to chyba nie występuje w tak znanej firme jaką jest M24 ???

janus co rozumiesz przez słowo (oleiste) - że się po pewnym czasie pocą ??? czy że się rozkładaja ???

Edytowane przez oprych

raczej nie bo przelewam na pograniczu płynności z racji próby koloru,

zrobiłem sobie forme 5mmx 5cm x 5cm  i na tych formach dopracowuje kolor zanim zaczne odlewac gotowy kolor na elemencie

aha - ale to chyba nie występuje w tak znanej firme jaką jest M24 ???

janus co rozumiesz przez słowo (oleiste) - że się po pewnym czasie pocą ??? czy że się rozkładaja ???

Tak po pewnym czasie się pocą. Ja zaopatruje się od lat w Belgii www.brightbaits.com Plastisol jest wolny od ftalanu i nie śmierdzi. Pięknie płynie i naprawde nie robi problemów. Super wchodzi w detal itd.

To sa ostatnio robione rybki

post-61482-0-34548700-1485213202_thumb.jpg  post-61482-0-96705000-1485213239_thumb.jpg post-61482-0-33658500-1485213258_thumb.jpg

• Like 6

Panowie. To nie są chemikalia, które zagrażają bezpieczeństwu. Jeśli tak by było to na stronie jest od razu napisane, że wymagany jest specjalny transport. Przesyłka kosztuje, ale ja zamawiam od razu kilka pojemników 5 litrowych i wtedy jest ok. Co do mieszanki proponuje 2 części Soft i jedną część Medium. Do bardzo małych przynęt 2 części Soft i jedną część Extra Soft. Macie gotową recepturę.Niestety farb do malowania zewnętrzynie plastisolu nie mają, ale za to mają swietne, nie brudzące farby do barwuenia plastisolu.

• Like 4