Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde nie mam mikrofalówki, dopiero mam zamiar zakupić jakąś używkę i przeznaczyć, właśnie na te cele.

Korci mnie pokombinować odlewanie ze zużytych gum, których nazbierałem przez te kilkanaście lat.

Wiadomo guma gumie nie równa i trzeba będzie posortować to jakoś.

Teraz pytanie czy uda się roztopić je za pomocą opalarki w aluminiowym naczynku?

Dopiero pod koniec miesiąca będę zamawiał swój pierwszy zestawik do produkcji gumek. No i mikrofalówkę.

Póki co, to jestem troszkę ograniczony w manualnie, bo brak mi jednej ręki przez głupi wypadek. :(

Jakiś tydzień jeszcze wytrzymam :)

No nazbierało się tego. Sporo ripperów, kopyt, które się rozlazły i nie trzymają się haka.

Soft 4 playe - te to już z wybitnie nietrwałej gumy, jest jeszcze cała masa innych przynęt na które nie łowię a tylko miejsce zajmują.

Na dodatek kupiłem te ozdoby żelowe na szyby.Rewelacyjny materiał

Panie Irku ja właśnie przetapiam stare gumy i też nie mam mikrofalówki. Pierwszy raz przypaliłęm ale teraz nie sprawia to żadnego problemu :)
wystarczy wziąć jakiś garnek mniejszy lub wiekszy , wstawić go na bardzo mały ogień. Ja grzeje na najmniejszym palniku na małym ogniu. no i pociąć gumy na male kawałki ;)
Polecam maske bo smród straszny :)
Gumy wychodzą bez problemu

Mydło albo olej też będzie dobre. Ale wiadomo, rozdzielacz bedzię najlepszy bo najlepiej odwzoruje szczegóły. Tzn. nie na tyle odwzoruje, co nie spowoduje powstania, po zalaniu formy, jakichś pęcherzyków powietrza na powierzchni modelu.

Edytowane przez fish28