radekc1991 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 no Darek fajnie bardzo to wyszło co tam wystaje z tej formy ? wstawiasz folie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To co wystaje z formy to cienki plastik. Służy on do tego żebym nie musiał już rozcinać formy. Plastik przyklejony jest do gumy centralnie na środku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 a próbował ktoś Gline samoutwardzalną jako materiał na forme ?? Ostatnio w sklepie widziałem ale jeszcze nie miałem czasu wypróbować. koszt 500g około 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Właśnie patrzałem na stronę BRC - nie widzę tam barwników /może źle patrzę !!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 a próbował ktoś Gline samoutwardzalną jako materiał na forme ?? Ostatnio w sklepie widziałem ale jeszcze nie miałem czasu wypróbować. koszt 500g około 10 zł Ja próbowałem, nie polecam. Ma bardzo duży skurcz i zniekształca się podczas wysychania. Malutka forma grubości ok 1cm schła lekko ponad tydzień. Nie ma sensu się w to bawić z gliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Odlewałem dzisiaj przynęty i postanowiłem nakręcić filmik. Żaden ze mnie aktor i mówca, w dodatku łapy latają jak bym parkinsona miał, tak że proszę się nie śmiać 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) dodajemy termostabilizator Jaki czas dawałeś żeby roztopić silikon i jaką moc mikrofali Edytowane 22 Stycznia 2015 przez j-23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mikrofala ustawiona na 300wat, a silikon podgrzewam, jak jest zimny to pierwsze 1,5 min. potem przemieszam i 0.5 min. lub tyle żeby plastisol był fajny, płynny.Niedługo skończą się te problemy ze spalonym utwardzaczem, zamówiłem troszkę twardszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zanim przejdę na plastisol po przetapiam w ramach wyrobienia kondycji fizycznej nadmiar swoich gum ,posegreguję je firmami i kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) widzę że chyba pyły perłowe idą w ruch Edytowane 23 Stycznia 2015 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Tak, to cienie do powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Żadne pyły,to farba xxx :-), jutro się okaże czy zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Żadne pyły,to farba xxx :-), jutro się okaże czy zda egzaminno niestety trzeba szukać dalej, ta powłoka która zrobiłem nie jest trwała, a silikon bezbarwny sie łuszczy po kilku godzinach łowienia w wislanej wodzie, dla mnie to wystarczy bo zrobienie 10 takich uklejek zajmuje godzine z groszem,ale na handel to słaba opcja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A co to za farba xxx ? :-) może ktoś namierzy dobry sposób do malowania gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A co to za farba xxx ? :-) może ktoś namierzy dobry sposób do malowania gum.Wodny akryl eamochodowy,niestety z plastisolem sie wazy a bezbarwne powloki nie sa trwale na uszkodzenia mechaniczne. Ja szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak dobrze pójdzie to niedługo będzie dostępna w PL oferta pigmentów AlumidustNa razie kilkanaście kolorów, ale dobre i na początek http://www.alumilite.com/store/p/944-Alumidust-Complete-Set.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 gdzie będzie dostępna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Na razie nie mogę zdradzić, ale jak tylko się pojawi napiszę w wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak odlewasz z plastisolu to nietrudno się domyślić że BRC coś szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) A właśnie że nie jest to BRC editformywedkarskie też nie Edytowane 25 Stycznia 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 .............a właśnie że jest!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Po co te dąse. Te o których mówię nie będą z tamtąd. edita czy ja pisałem że nie ma? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Znalazłem w Niemczech sklep który sprzedaje farby do malowania gum. Farba poprostu wchodzi w gumę. Nie ma szans na starcie farb. Cenią sobie 10 euro za 100ml gama kolorów poprostu wielka. Posiadają dwa rodzaje,pod malowanie pędzlem i aero. Mają też inne materiały do wyrobu gum. Myślicie że się opłaca?Za 1litr plastisolu 16 Euro.jak by się nas więcej zebrało to taniej z wysyłkąhttps://www.youtube.com/watch?v=LqzJoFd9w1M Edytowane 27 Stycznia 2015 przez radekc1991 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Po co te dąse. Te o których mówię nie będą z tamtąd. edita czy ja pisałem że nie ma?Żartuje.Ja już niedługo ruszam.Tym czasem robię formy pod gumki.No i płetwy zrobiłem do swimbaitów ale to nie soft plastic bo jest za słaby do tego.Silikon którego w rękach nie rozerwiesz:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tomek, te płetwy wyszły rewelacyjnie, zresztą jak wszystko czego się chycisz. Hmm, ciekawe co to z materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi